Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ...

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας σχετικά με τις αποφάσεις για τη φορολογία και τις δαπάνες του νέου προϋπολογισμού που θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ενσωματωθούν στο νέο προϋπολογισμό .

Καθοριστικός παράγοντας για στις αποφάσεις αυτές θα είναι τα στοιχεία για την αναθεώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009 που θα δοθούν στη δημοσιότητα από τη Eurostat την Δευτέρα. Την ίδια μέρα ημέρα καταφθάνουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τρόικας για το προγραμματισμένο τσεκ απ της ελληνικής οικονομίας ενόψει της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα στοιχεία της Εurostat θα ανεβάζουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2010 σε επίπεδα πάνω από 9% του ΑΕΠ έναντι 7,8% που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η κάλυψη της διαφοράς αυτής θα είναι το αντικείμενο των συνεχών συσκέψεων που θα έχουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη βάση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με το μνημόνιο και των προτάσεων του υπουργείου Οικονομικών.

από το fimotro

1 σχόλιο:

 1. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
  Αύριο οι λαϊκές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

  Στην Αθήνα, πλ. Συντάγματος 6 μ.μ., με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, Eλ. Βενιζέλου 7 μ.μ.
  Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και τις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνηση νέα επώδυνα μέτρα για το λαό. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΚΚΕ θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

  Στο κάλεσμα που μοιράζεται πλατιά για τη λαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, το ΚΚΕ σημειώνει:

  «Στις 15 Νοέμβρη έρχεται ξανά η τρόικα. Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση φέρνει νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο, νέες δραστικές περικοπές στο ΙΚΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία. Νέα χτυπήματα στους μισθούς, στο Εργασιακό και στο Ασφαλιστικό, στις συντάξεις. Νέα χαράτσια στους μικρομεσαίους, νέες φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτήσεις στους τραπεζίτες και γενικά στο κεφάλαιο.

  Το ΚΚΕ σε καλεί στις 15 Νοέμβρη να συναντηθούμε στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα. Να δώσουμε μαζική αγωνιστική λαϊκή απάντηση στο μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν μαζί κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ!

  Να διατρανώσουμε τη λαϊκή αντίθεση στα άγρια μέτρα που ήδη έλαβαν, στα χειρότερα που φέρνουν. Ο δρόμος της σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων, της κατάργησης των εργατικών κατακτήσεων είναι μονόδρομος για όσους ενδιαφέρονται και υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Οχι για το λαό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή