Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Είμαστε η ντροπή των παπούδων μας......

Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα....
Έχουμε χάσει όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα,
έχουμε χάσει κάθε ίχνος εργασιακής αξιοπρέπειας...
Η εθνική συλλογή σύμβαση καταργείται.
Η σύνταξη καταργείται.
Τα επιδόματα καταργούνται....

Η εθνική συλλογική σύμβαση βάφτηκε με ιδρώτα και αίμα για να μπορεί να εξασφαλίζει ακόμα και στον ανειδίκευτο εργάτη ένα δεδομένο μισθό.....
και καταργείται !!!!
και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ ,να αντιδράσει , να φωνάξει να πολεμήσει.....

Δεν υπάρχει ένα συνδικάτο, σωματείο , ένας οποιοσδήποτε να αντιδράσει να πει
"ΩΣ ΕΔΩ !!!
Θα σταματήσω να σας ανέχομαι...."

Δε μπορώ να πιστέψω ότι θα περάσει και αυτό χωρίς καμμία αντίδραση....
Δε μπορώ να πιστέψω ότι δε θυμώσαμε ούτε με αυτό !!!!!!!

Δε μπορώ να πιστέψω ότι δε μας ξύπνησε ούτε αυτό !!!!!!!

Θεατές στο βιασμό της ζωής μας , στην κατάργηση  κάθε θεμελιώδους εργασιακού και ασφαλιστικού μας δικαιώματος, να ξεχνιόμαστε στα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που σε λίγο θα ανάψουν.....αποχαυνωμένοι, λοβοτομημένοι....

Μας μετέτρεψαν με κάθε είδους προπαγάνδα σε άβουλα βόδια που σέρνουμε μουγγρίζοντας από πόνο το ζυγό μας , χωρίς να κλωτσάμε....

Δε μπορώ να το πιστέψω....
Περιμένω ένα σύνθημα να μας σηκώσει, να μας ξυπνήσει από το λήθαργο...μάταια...

Το μόνο που ακούω είναι το κλάμμα των παππούδων μας απ΄τον Παράδεισο....
Ντρέπομαι, πονάω,απορώ , υποφέρω , εξοργίζομαι , θυμώνω .
ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;;;;;;;;;;;

10 σχόλια:

  1. Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
    μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
    Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
    το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
    Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
    η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
    του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

    ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 18.00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Γελιέται οικτρά όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίζει με τη φωτιά. Και είναι ηφαίστειο που βράζει το πάθος του λαού για λευτεριά, δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο. Το μίσος που έχει ενσταλαχτεί στις καρδιές των Ελλήνων πατριωτών κατά της φασιστικής τυραννίας και των πατρώνων της, κοχλάζει και προμηνάει τρομερές εκρήξεις. Οι άνανδροι αιμοσταγείς τύραννοι και τα αφεντικά τους οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές, για να κάμψουν και να φοβίσουν τον αδάμαστο λαό μας, έστρεψαν με μανία τα πυροβόλα των τανκς του ΝΑΤΟ προς τα γυμνά λαϊκά στήθη και διέταξαν, ΠΥΡ! Επεσαν 100άδες νεκροί και τραυματίες. Βάφτηκε το Πολυτεχνείο - προπύργιο της Λευτεριάς - και οι δρόμοι της Αθήνας με το αίμα των παιδιών του λαού μας». (Παράνομος «Ριζοσπάστης», Δεκέμβρης 1973).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως και μας ξύπνησε γι αυτό κάνουμε ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
    ΠΑΜΕ όλοι στις 15 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 18.00!!!
    ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eντάξει να πάμε στο σύνταγμα όλοι, αλλά πείτε μου πόσο θα κάτσουμε ;; Κανένα 2ωρο και μετά καφεδάκι ;;
    Γιατί όσες φορές πήγαμε στο σύνταγμα αυτό κάναμε..
    Θα λυθεί με ένα 2ωρο το πρόβλημά μας;;
    Να πάμε και να μείνουμε εκεί αδερφοί μου,
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ....
    μπορείτε ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πάμε όσες φορές χρειαστεί. Και θα ξαναπάμε και θα ξαναπάμε. Η πάλη έχει πολλές μορφές μια από αυτές είναι κι αυτή αλλά δεν σταματάει εκεί συνεχίζεται στη δουλειά, στο σπίτι, στα καφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχει δεί ποτέ διαδήλωση διαρκείας!!!???? Μέρα την μέρα, πόντο τον πόντο θα ξαναπάρουμε πίσω τα χαμένα. 'Ετσι γίνεται πάντα μέχρι να κορυφωθεί ο αγώνας μας. Πόρτα την πόρτα. Μέρα την μέρα. ΄Η μήπως έχει κανείς την εντύπωση ότι μόνο με μια διαδήλωση θα πέσουν και τα αφεντικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λογια λογια λογια.....δεν βαρεθηκατε να μιλάτε????δραση τωρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς είμαστε εδώ και δρούμε εσύ που είσαι....

    ΤΑΓΜΕΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    Χτύπησαν ανέργους με ρόπαλα και χημικά

    Ανεργοι της Ζώνης, που δεν έχουν να πληρώσουν για το ρεύμα και τα φάρμακα των οικογενειών τους, ζήτησαν στήριξη και αντιμετώπισαν τις δυνάμεις καταστολής!

    Τις δυνάμεις καταστολής έστειλε ξανά χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να επιτεθούν με ρόπαλα και χημικά σε βάρος των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, επειδή και η χτεσινή, νέα, κινητοποίησή τους αποκαλύπτει πόσο εχθρική για τα συμφέροντα συνολικά της εργατικής τάξης είναι η πολιτική που στηρίζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου. Οι δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν σε πλήρη δράση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όταν κατέφτασαν εκεί το απόγευμα οι εργατοτεχνίτες με μαζική πορεία, αναδεικνύοντας με τα συνθήματά τους και τις ανακοινώσεις που μοίραζαν στον κόσμο ότι η πολιτική αυτή, για τα κέρδη των εφοπλιστών, των πολυεθνικών, σαρώνει εργασιακά δικαιώματα, διαλύει τη ναυπηγική βιομηχανία, ξεχαρβαλώνει συνολικά την παραγωγική βάση της χώρας και καταδικάζει τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης και μαζί με αυτούς χιλιάδες ακόμα εργάτες στην ανεργία και την ανέχεια. Ενώ, ταυτόχρονα, έδιναν μέσα από ντουντούκα τους το σύνθημα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.

    Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν, όταν οι εργάτες με τα ταξικά τους συνδικάτα απαίτησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, διεκδικώντας να υλοποιήσει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.200 ευρώ στους ανέργους του κλάδου. Χτύπησαν τους εργάτες που έχουν να δουν μεροκάματο από το 2008, έχουν εγκαταλειφθεί από πάνω και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δίνουν μάχη κάθε φορά με τα συνδικάτα τους για να νοσηλευτεί συνάδελφός τους στο νοσοκομείο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό στα σπίτια των ανέργων τους, όπως έγινε πρόσφατα με τη συμβολική κατάληψη στη ΔΕΗ Καμινίων.



    Η αποφασιστικότητα των εργατών ανάγκασε τελικά τις δυνάμεις καταστολής σε οπισθοχώρηση, ενώ καθορίστηκε για σήμερα στις 4 το μεσημέρι οι διοικήσεις των σωματείων να συναντηθούν με ειδικό επιτελείο του υπουργείου που θα εξετάσει την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

    Οι εργάτες νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κουμουνδούρου στο πλαίσιο παύσης εργασιών που είχαν κηρύξει τα σωματεία τους. Από εκεί με πορεία έφτασαν έξω από το υπουργείο Εργασίας. Σε συνάντηση εκπροσώπων τους με την υπουργό, η Λ. Κατσέλη αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα εκδοθεί ειδική κάρτα από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους της Ζώνης με προϋποθέσεις μηδέν ως 100 ένσημα το 2010, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο σε σπίτια ανέργων και να μπορούν οι άνεργοι να χρησιμοποιούν χωρίς εισιτήριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης ότι μέσα στο Νοέμβρη θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις. Ανέφερε ακόμα ότι θα γίνουν κάποιες προσλήψεις ανέργων της Ζώνης στο έργο επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ, που θα αντιστοιχούν στο ποσοστό του 38% με το οποίο συμμετέχει το Δημόσιο στα ΕΛΠΕ. Δέσμευση που χαρακτηρίστηκε από τους εργαζόμενους τουλάχιστον ως κοροϊδία.

    Από εκεί οι εργάτες με συνθήματα: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών για να δεχτούν την απρόκλητη επίθεση. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλώντας στους εργαζόμενους, έκανε σαφές ότι: «Δεν πτοούμαστε από καμία καταστολή, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και διαμηνύουμε ότι ο αγώνας μας θα είναι συνεχής, συνεπής και ταξικός μέχρι να επιβάλουμε το σύνολο των αιτημάτων μας».



    Στο πλευρό των εργατών ήταν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιάννης Πατσιλινάκος υποψήφιος δήμαρχος Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ξυπνήσουν άσχημα! Με τη λεπίδα στον λαιμό.
    Οσες εκτιμήσεις και να κάνουν οι κομματικοί εγκάθετοι για την συμμετοχή του κόσμου και για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ένα πράγμα αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν. Στην οργή και αγανάκτηση που υπάρχει σε πλατιά λαϊκά στρώματα και είναι ζήτημα χρόνου να εκδηλωθεί. Πέρασαν ανεπίστρεπτη οι εποχές όπου οι κάλπες είχαν το ρόλο αμορτισέρ της λαϊκής δυσαρέσκειας.

    Η καπιταλιστική επέλαση συνεχίζεται και εντείνετε κάνοντας ακόμα και τους αστούς δημοσιοκάφρους που έχουν μια κάποια διορατικότητα να καταλαβαίνουν ότι κανένα πολιτικό προσωπικό καμιάς αστικής μονοκομματικής κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών. (Νωπές είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζ. Κ. Γιούνγκερ).

    Η σκέψη και μόνο των λαϊκών αντιδράσεων που κυοφορούνται μπροστά στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας κάνει τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια της ολιγαρχίας να αναζητούν λύσεις σε κυβερνήσεις συνεργασίας όλων των αστικών κομμάτων.
    Ο πολύπειρος Alexis Παπαχελάς με άρθρο του που το τιτλοφορεί «Στο ύψος των περιστάσεων», στην σημερινή «Καθημερινή» υποδεικνύει το τι πρέπει να κάνει ο κατά τύποις Ελληνας πρωθυπουργός για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων, γ αυτόν και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, εκπλήξεων: «Να βάλει ο κ. Παπανδρέου στην άκρη προσωπικούς και κομματικούς εγωισμούς και να φτιάξει μια κυβέρνηση που δεν θα είναι ούτε Παπανδρεϊκή ούτε παραταξιακή. Απλά θα ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων», συνιστά το φερέφωνο των πλουτοκρατών.

    Το τσιράκι του Αλαφούζου επανέλαβε με «κόσμιο» τρόπο αυτό που είχε πει το γραφικό Καρατζαφεριάκη, Α. Γεωργιάδης: «Εχει έρθει η ώρα ο αστικός κόσμος της χώρας, όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι στην ΕΕ, ότι πρέπει να έχει αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ότι τέλος πάντων δεν είμαστε όπως λέει το ΚΚΕ κατά του καπιταλισμού, εμείς που πιστεύουμε στον καπιταλισμό και στην ελεύθερη αγορά, εμείς που μπορούμε να συνεννοηθούμε εν πάση περιπτώσει στα τελείως βασικά, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεννοηθούμε. Γιατί αν δεν συνεννοηθούμε, το αποτέλεσμα θα είναι σε επόμενες εκλογές να μην είναι το ΚΚΕ στο 14%, αλλά να είναι στο 34 και να μας κυβερνούν οι μπολσεβίκοι».

    Δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι ότι δεν τους σώνει τίποτα. Και όπως εύστοχα επισημαίνει σήμερα ο Στάθης από την «Ελευθεροτυπία»:

    Είναι βέβαιον ότι κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι άνθρωποι θα ξεσηκωθούν, θα εξεγερθούν, θα επαναστατήσουν.
    Αυτό δεν το βλέπουν αυτοί που τους ληστεύουν, διότι, εκτός απ' τα μέσα παραγωγής, έχοντας στα χέρια τους τα μέσα επικοινωνίας και τα μέσα καταστολής, έχουν βυθισθεί οι ίδιοι στη φενάκη της παντοδυναμίας -μάλιστα του οριστικού της παντοδυναμίας τους.
    Θα ξυπνήσουν άσχημα! Με τη λεπίδα στον λαιμό.
    Τότε θα τους είναι άχρηστοι οι οικονομολόγοι της φρίκης, άχρηστοι οι λακέδες των ΜΜΕ, άχρηστο το όπιο της τηλεόρασης, άχρηστη η πληρωμένη τέχνη.
    Εχουν γίνει επαναστάσεις και θα ξαναγίνουν -μη λέμε κοινοτοπίες.
    Απλώς μάθαμε, συνηθίσαμε να βλέπουμε το δένδρο (λόγου χάριν το «μήνυμα» Γιωργάκη ή αν θα γίνει οικουμενική ή τι λέει ο Γιουνκέρ) κι όχι το δάσος -την ευρύτερη, ιστορική προοπτική.

    Η διαδικασία μετατροπής της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ελλάδας κι όλων των χωρών σε ένα παγκόσμιο σκλαβοπάζαρο έχει κρατήσει πολύ, τόσον πολύ ώστε οι κυρίαρχες αστικές ελίτ και το πολιτικό τους υπηρετικό προσωπικό να 'χουν την ψευδαίσθηση ότι έτσι είναι κι έτσι θα γίνεται.
    Η Γη όμως τρίζει.

    Οι εργάτες, Κινέζοι, Ελληνες και Σκοπιανοί, Ρουμάνοι, Αμερικανοί, Γάλλοι τρίζουν τα δόντια τους, οι παρίες ακονίζουν τα μαχαίρια τους - με ένα τάληρο στην τσέπη, έναν έρωτα στην καρδιά κι έναν άνεμο στα μάτια, οι νέοι που εμποδίζονται να κατακτήσουν τον κόσμο, θα τον κατακτήσουν...
    Αναρτήθηκε από giorgis vathi kokkino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ γάβγισμα ρε παιδιά. Πολύ γάβγισμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή