Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται !!!!!

Η προσπάθεια συνεχίζεται, στείλτε μας τις υπογραφές σας, θα τις επισυνάψουμε σ΄αυτές που έχουν ήδη κατατεθεί στο γραφείο του προέδρου της Βουλής με αριθμό πρωτοκόλλου 3903

Κατεβάστε το κείμενο  από εδώ

έντυπη μορφή συλλογής υπογραφών

Για να είναι έκγυρες οι υπογραφές, χρειαζόμαστε τις πρωτότυπες (όχι σκαναρισμένες ή φωτοτυπία).
Συλλέξτε στο ίδιο έντυπο όσες μπορείτε από τον κύκλο γνωριμιών σας και ταχυδρομήστε τες μας στη διεύθυνση

Πειραιάς: ΣΙΑΡΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - post restante - Κεντρικό Ταχυδρομείο Πειραιώς - ΤΚ 18531

Ευχαριστούμε,
οι διαχειριστές του
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

4 σχόλια:

  1. πόσες υπογραφές πρέπει να μαζευτούν?
    γιατί να ψηφήσουν ενα νόμο που θα τους βάλει φυλακή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας πρέπει να γίνει αναθεώρηση του συντάγματος - πράγμα σχεδόν αδύνατον - διότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των βουλευτών (δηλ.προβλέπεται από το Σύνταγμα). Για να απαγγείλει κατηγορίες η Δικαιοσύνη σε έναν βουλευτή απαιτείται ή άδεια της Βουλής . Είναι δε χαρακτηριστικό πως από το 1974 έως σήμερα κατατέθηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχεδόν 700 αιτήσεις για την άρση της ασυλίας από τις οποίες έγιναν αποδεκτές τρεις!!… ενώ κατά την καθ όλη τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου, η άδειες περί άρσης της ασυλίας δόθηκε μόνο σε δέκα περιπτώσεις!!!..
    Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να υποχρεώσουμε τη Βουλή, να δίνει παντα την άδεια στη Δικαιoσύνη για συνέχιση των νομικών και δικαστικών ενεργειών και περεταίρω δίωξης.
    Δεν απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός υπογραφών που πρέπει να συγκεντρωθούν, διότι ένα αίτημα είναι αυτό ακριβώς που λέει. Αιτείται. Ζητάει δηλαδή κάτι, κι ανεξάρτητα από τον αριθμό των υπογραφών (ακόμα κι αν είναι ολόκληρο το εκλογικό σώμα) δεν νομιμοποιείται να δημιουργεί υποχρέωση εκτέλεσης του αιτήματος. Το αίτημά μας είναι ένα μέσο πίεσης προς την Νομοθετική εξουσία ώστε να πετύχουμε την άρση της βουλευτικής ασυλίας προς χάριν της ισότητας και της ισονομίας των πολιτών. Οσο περισσότερες υπογραφές έχουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που θα υποστούν.
    Είναι λοιπόν πραγματικά ευνόητο απ όλους μας πως Αυτό που εδώ όλοι εμείς επιδιώκουμε είναι από τη «φύση» του και για ευνόητους λόγους πραγματικά δύσκολο… Στη πραγματικότητα η τυχόν επίτευξη του καλοπροαίρετου Στόχου μας θα άλλαζε την ίδια τη λειτουργία του Πολιτειακού μας συστήματος και θα το μετέτρεπε σε Πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας, κατά το πρότυπο σχεδόν της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ενώ συγχρόνως για να λειτουργήσει θετικά και εποικοδομητικά προς όφελος του ελληνικού Λαού θα απαιτείτο εκ των προτέρων καθένας από εμάς τους πολίτες να διαθέτει σε ατομικό επίπεδο πολιτική νοοτροπία …Πολίτη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας επίσης.
    Η Προσπάθεια που κάνουμε εδώ, οφείλεται στα όσα παράνομα, άδικα, επισφαλή και καταστροφικά έχουν συμβεί σε βάρος της χώρας μας από εκείνους που δε σεβαστήκαν όχι μόνο εμάς, τους Πολίτες και το όρκο του Βουλευτή που έδωσαν τη στιγμή του διορισμού τους, αλλά από εκείνους που ήταν αποφασισμένοι να εισέλθουν στη Πολιτική με μοναδικό σκοπό την επαύξηση της ατομικής τους περιουσίας αδιαφορώντας για τα δεινά στα οποία θα άγονταν η ίδια τους η πατρίδα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΒΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ Ο ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΑ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή