Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

To τελικό χτύπημα! Τέλος των συλλογικών συμβάσεων ψηφίζει η κυβέρνηση

Την στιγμή που ΓΣΕΕ και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία μπαίνουν στη μάχη των νέων συλλογικών συμβάσεων η κυβέρνηση με ρύθμιση που θα ψηφίσει άμεσα τις καταργεί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρύθμιση θα υπερισχύει των κλαδικών οι συμβάσεις εργασίας που θα συνάπτονται ξεχωριστά για κάθε επιχείρηση (επιχειρησιακές συμβάσεις) η οποία θα δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα και βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης.


Με το νέο πλαίσιο θα δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που θα δηλώνουν ότι είναι σε αναδιάρθρωση να συνάπτουν επιχειρησιακή σύμβαση, με τη σύμφωνη (υποτίθεται) γνώμη των εργαζομένων, η οποία θα μπορεί να ρυθμίζει όλα τα εργασιακά ζητήματα (αμοιβές, ωράρια κ.λπ.).
Με απλά λόγια και για να μην κοροϊδευόμαστε το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων ακόμη και αν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόλις ψηφιστεί η ρύθμιση θα δηλώσουν ότι αντιμετωπίζουν και θα καλέσουν τους εργαζομένους τους να μπουν σε διαδικασία ατομικών συμφωνιών.
Τι θα μπορεί να κάνει ο εργαζόμενος όταν ανακοινωθεί από την εργοδοσία ότι αν δεν γίνουν ατομικές συμφωνίες η επιχείρηση θα κλείσει ή θα απολύσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων;
Φυσικά ειδικά μέρες που είναι θα υποχωρήσει και θα δεχτεί περικοπή μισθού είτε με συμφωνία για μειωμένο ωράριο είτε σε άλλες περιπτώσεις η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο άγρια με περικοπή μισθού και αυξημένο ωράριο, εντατικοποίηση εργασίας κλπ.

πηγή http://simatoros.wordpress.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου