Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Oλα τα ψέμματα έχουν ένα τέλος! Tα νέα επώδυνα μέτρα θα κλειδώσουν στις 18 Νοεμβρίου. Τυχαίο; δεν νομίζουμε…..

Διαβάσαμε σήμερα σε πολλές εφημερίδες ότι τα τελικά μέτρα του 2011 – πιθανώς– θα κλειδώσουν στις 18 Νοεμβρίου, όταν θα κατατεθεί στη Βουλή, μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικας, το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκε χθες δημιούργησε μια ομιχλώδη κατάσταση μιας και αποφεύγει να αναφερθεί σε μέτρα όπως οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ, η πιθανή νέα αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης, η τελική αξία των δημοσίων επενδύσεων αλλά και το μέτρο του πετρελαίου θέρμανσης.
Η επίσημη δικαιολογία, όπως εκφράστηκε χθες από κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι….ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εκτίμηση των εσόδων που φέρνει κάθε μέτρο!! Εμείς όμως οι Έλληνες, που κάποιοι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μας θεωρούν αφελείς, γνωρίζουμε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η αναμονή για τα νέα επώδυνα μέτρα γίνεται μόνο και μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται. Εκεί όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους ώστε να συνεχίσει να υπάρχει την επόμενη ημέρα ο πράσινος χάρτης που θα δώσει στον πρωθυπουργό την δικαιολογία να συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου.
Και καλά οι κυβερνώντες συνεπικουρούμενοι από τα ΜΜΕ και τους συνδικαλιστές γνωρίζουν καλά το παιχνίδι, εμείς όμως σαν λαός είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε τα κομματικά μας δεσμά και να πούμε ένα τεράστιο ΟΧΙ στις κυβερνητικές επιλογές ώστε η επόμενη ημέρα να είναι δύσκολη γι αυτούς;
Γιατί αν και αυτή τη φορά (που μας δίνεται η ευκαιρία ) δεν το κάνουμε, το μήνυμα της απόλυτης ανοχής στο μνημόνιο της Τρόικας θα είναι σαφέστατο και εντός και εκτός Ελλάδας και η καταιγίδα των φόρων, των απολύσεων, των λουκέτων και των μειωμένων μισθών και συντάξεων θα είναι αναπόφευκτη και θα μας πνίξει όλους……


 Πηγή: http://cretanpatriot.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου