Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΛΛΙΑ : ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ KAI ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.

Σε πλήρη αντίθεση με τους Έλληνες «τραβεστί» συνδικαλιστές, οι Γάλλοι συνάδελφοί τους ηγούνται των διεκδικήσεων και διαμαρτύρονται με μαχητικότητα για την κατά δύο χρόνια αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, από τα 60 στα 62 χρόνια. Τα Μ.Μ.Ε. στην Γαλλία, συμπαρίστανται στους εργαζομένους και δεν προβοκάρουν τους αγώνες τους, με αμπελοφιλοσοφίες περί προνομιούχων κοινωνικών ομάδων, περί απεργών που κάνουν την ζωή δύσκολη στους «φιλήσυχους» πολίτες της Γαλλίας.
Όπως έγινε στην χώρα μας πριν λίγες εβδομάδες, οι μεταφορείς απεργούν εδώ και λίγες ημέρες στην Γαλλία. Δρόμοι κλειστοί και περίπου 3.000 πρατήρια βενζίνης κλειστά. Οι γάλλοι δεν δυσανασχετούν και τα κανάλια δεν διαθέτουν «τέρατα» δημοσιογραφίας, όπως εμείς έχουμε τις κ. Τρέμη, Μακρή, και άρρενες συναδέλφους τους της κλάσεως Πρετεντέρη, Τσίμα, Καψή κλπ. να βάλουν τις φωνές και να υβρίζουν τους απεργούς. Στην Γαλλία βλέπεις, τα ασπόνδυλα, όπως είναι τα γλοιώδη σαλιγκάρια, προτιμούν να τα τρώνε, αντί να τα αφήνουν ελεύθερα και να γεμίζουν την ζωή τους με σάλια και ακαθαρσίες.
Παραθέτουμε έναν πίνακα που μέχρι το μεσημέρι έδειχνε 2500 πρατήρια βενζίνης να στερούνται καυσίμων και ένα video από την απεργία των μεταφορέων, όπως την προβάλλουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Αν και η γλώσσα είναι γαλλική, δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος γαλλικά για να καταλάβει. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Πως εμείς λέμε ειδήσεις στο MEGA; Καμία σχέση….
πηγή : le figaro
F.I. 
 
από την φιλοτιμία

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να δώ την χώρα μου ελεύθερη. Θέλω να δώ λαικά δικαστήρια. Ποιοί είναι αυτοί οι 151 βουλευτές που νομίζουν πως ψηφίζοντας τους δώσανε το δικαίωμα να εκχωρούν την εθνική κυριαρχία. Θέλω να τις γαλάζιες και πράσινες κυβερνήσεις του Σημιτη,Καραμανλή,Γιωργάκη σύσωμες μαζί με τους βουλευτές τους να δικάζονται στον ίδιο χώρο (Βουλή) που υπέγραψαν την άνευ όρων παράδοση της χώρας μου στην ξένη λαίλαπα. Θέλω να δώ όλη την διαπλοκή καθισμένη στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δίκες με συνοπτικές διαδικασίες ώστε να μην μπορούν να ποντάρουν στο "αργό" δικαστικό -αθωωτικό- σύστημα τους. Θέλω να δω να δικάζονται εκείνοι που πίστεψαν πως είμαι αρνί και μου αρνήθηκαν το δικαίωμα της επιλογής με την δικαιολογία της έμμεσης δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή