Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Το ΙΝΚΑ Ηλείας,το Facebook και το ...κακό συναπάντημα

"Φωτιά" έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες τα πληκτρολόγια πολλών Ηλείων που αντιτίθενται έντονα στην προβολή και προώθηση της υποψηφιότητας ...
... ως δημοτικού συμβούλου Αγ.Παρασκευής του προέδρου του ΙΝΚΑ Ηλείας Φώτη Αλεξόπουλου, μέσα από τη σελίδα του ΙΝΚΑ Ηλείας στο Facebook!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικοινώνησαν μαζί μας καταγγέλοντας καπήλευση του Ινστιτούτου Καταναλωτών από τον κ.Αλεξόπουλο .Το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ζήτησε την άποψη Ηλείων που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν στην διαδικτυακή αυτή πρακτική του προέδρου του ΙΝΚΑ Ηλείας και αυτοί συνέταξαν την ακόλουθη επιστολή, οπού οι αναγνώστες μας μπορούν να ενημερωθούν και για το χρονικό της υπόθεσης:
   « Με λύπη διαπιστώσαμε προ ημερών στο facebook, σε μια σελίδα που είχαμε αναφέρει οτι μας αρέσει, να αλλάζει περιεχόμενο και να αφήνει τα μέλη της προ εκπλήξεως. Η σελίδα αυτή κάποτε εκπροσωπούσε το ΙΝΚΑ Ηλείας. Μια οργάνωση χωρίς ιδιαίτερη εως καθόλου δράση στον νομό.

    Παρόλα αυτά γίναμε μέλη για να στηρίξουμε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ενδεχόμενης κερδοσκοπίας και ανήθικης συμπεριφοράς απο καταστήματα του νομού. Ξαφνικά μια ωραία μέρα, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ηλείας είχε άλλα σχέδια. Να ξαναπολιτευτεί. Απογοητευμένος προφανώς από τις προηγούμενες προσπάθειές του, χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα και ταυτόχρονα όλους εμάς, τα μέλη της σελίδας. Ξαφνικά λοιπόν η σελίδα παρέμεινε με το ίδιο όνομα, μα άλλαξε περιεχόμενο. Έγινε μέσο στήριξης στην υποψηφιότητα του προέδρου του ΙΝΚΑ, ο οποίος βάζει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Παρασκευή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
    Έτσι λοιπόν χρησιμοποιεί μια σελίδα του facebook η οποία ονομάζεται ΙΝΚΑ Ηλείας (και αυτό θα έπρεπε να εκφράζει), να εκφράζει αυτόν τον "κύριο" και την υποψηφιότητά του η οποία δεν είναι καν στην Ηλεία.

    Όμως και πάλι το ζητημα βρισκεται αλλου... Μπήκαμε στον "κόπο" και διαμαρτυρηθήκαμε για την εν αγνοία μας στήριξη προς το πρόσωπό του και την καπήλευση του ΙΝΚΑ Ηλείας. Ο κύριος Αλεξόπουλος λοιπόν αντί να ζητήσει συγγνώμη και να επαναφέρει την σελίδα στην αρχική της κατάσταση, άρχισε να κατηγορεί τους πάντες για τις πολιτικές - κομματικές τους θέσεις. Καθε φωνη διαμαρτυριας συνοδευοταν απο την απαντηση "εισαι προβοκατορας". Επίσης ανέφερε οτι σκόπιμα διέγραψε όλα τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απο το ΙΝΚΑ Ηλείας. Ενω διευκρινησε οτι οι αποφασεις λαμβανονται "με διαδικασιες εκτος Ηλειας".

    Δεν έχει συνειδητοποιήσει προφανως 2 πράγματα. Το πρώτο είναι το οτι θα ήμασταν αντίθετοι σε αυτή την καπήλευση του ΙΝΚΑ απο οποιο κομμα κι αν προερχοταν. Το δεύτερο είναι οτι ο κύριος αυτός δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ημερολογιακά βρισκόμαστε στο 2010, σχεδόν 2011 και προφανώς νομίζει οτι βρίσκεται σε άλλες εποχές, κάπου πριν το 1974...

    Δυστυχως αυτα συμβαινουν και θα συμβαινουν οσο οι πολιτες του Νομου θαμπωνονται απο ανθρωπους που το μονο που εχουν να επιδειξουν ειναι η καθοδος τους απο τη πρωτευουσα. Ποιος ελεγξε ποτε το ΙΝΚΑ Ηλειας; Ποιος ξερεις ποια ειναι τα μελη του; Ποιος ξερει ποτε εγιναν οι εκλογες για την αναδειξη του προεδρειου και υπο ποιες συνθηκες; Ποια ειναι η δραση του Ινκα Ηλειας;


Τετοιοι θεσμοί πρέπει να ειναι ακέραιοι, ανεξάρτητοι, αδιάφθοροι και διάφανοι στη κοινωνία.

Υ.Γ. Η απαραδεκτη αυτη εκμεταλλευση του ΙΝΚΑ Ηλειας συνεχιζεται ακομα και τωρα. Μολις την Κυριακη ο κ. Φωτης Αλεξοπουλος εκανε τη παρακατω ανακοινωση:
" Σε λιγο καιρο θα ανακοινωσει τα ονοματα των υποψηφιων που θα στηριξει ΤΟ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ και ο προεδρος ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ για Δημους και Περιφερεια!!!!!"

Ποιος νομιμοποιει τον κ. Αλεξοπουλο για αυτες τις ενεργειες; Σε ποιο σημειο του καταστατικου ή του κανονα λειτουργιας του "ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος" αναφερεται οτι τα παραρτηματα του ΙΝΚΑ θα συνεδριαζουν και θα ανακοινωνουν στηριξη σε υποψηφιους στις εκλογες;

Ολα αυτα γινονται εν γνωσει του κεντρικου ΙΝΚΑ; »                

Αντώνης Γαλανόπουλος
Αλέξης Ζαφειρόπουλος
Χρύσανθος Δάρμας
Στέφανος Ζουμπούρογλου
Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος


To ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ Ηλείας και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αγ.Παρασκευής Φώτη Αλεξόπουλο, ζητώντας την δική του άποψη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και για τα όσα του προσάπτονται εντός κ' εκτός Facebook. O κ.Αλεξόπουλος μας απέστειλε πριν από λίγο επιστολή με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Δεν ελπίζω τιποτα,δεν φοβάμαι τίποτα, Είμαι ελεύθερος!!". Σας την παραθέτουμε και αυτήν αυτούσια:
 « Ξεκινησα την πολιτικη μου διαδρομη πριν 20 χρονια κατω απο παρα πολυ δυσκολες συνθηκες και εχω συνηθισει οπως καταλαβαινετε απο καθε λογης λασπολογους και προβοκατορες!!Οπως καταλαβαινετε τους αφηνω στην ετυμηγορια του λαου και στο σκηνικο της κοινωνιας στο οποιο ανηκουν και με το οποιο δεν ειχα και δεν εχω καμμια σχεση!!Συνεχιζω τον αγωνα μου μεσα απο τις ιδεες μου και προχωρω εκει που η συνειδηση μου θα παραμεινει καθαρη παντα με γνωμονα τις αρχες και τις αξιες που κρατησα και κρατω ως κορη οφθαλμου κληρονομια απο την πολυτεκνη οικογενεια μου και απο το μικρο χωριο καταγωγης μου ΜΑΧΟΥ ΗΛΕΙΑΣ!!Αφηνω τα καρακατιναρια και αφουγκραζομαι τα προβληματα της κοινωνιας οπως κανω και οπως παντα εκανα σε ολη την πορεια της ζωης μου !!Δεν ειμαι υποχρεωμενος να δωσω εξηγησεις σε κανεναν και για τιποτα !!!Ειμαι εδω παντα ως ενεργος πολιτης να βοηθησω τον συναθρωπο μου εγω με κατινες και ανεμομαζωματα και διαολοσκορπισματα του παρελθοντος δεν ασχολουμαι αλλωστε το αντικειμενο μου δεν ειναι αυτο αλλα τα προβληματα των συναθρωπων μου!! »          
Φώτης Αλεξόπουλος

Προσώρας αφήνουμε τους οξυδερκείς αναγνώστες μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Εμείς θα επανέλθουμε στο θέμα όταν και αν υπάρξουν νεότερες εξελίξεις. Μέχρι τότε, εσείς μπορείτε να διαπιστώνετε ιδίοις όμμασι την τροπή που παίρνει ώρα με την ώρα "Η μάχη του ΙΝΚΑ Ηλείας" εδώ :
http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/PYRGOS/INSTITOUTO-KATANALOTON-NOMOU-ELEIAS-INKA-ELEIAS/152878778256?v=wall&ref=mf

http://iliatora.gr/news_details.php?id=574

2 σχόλια:

  1. Μόλις επικοινώνησα με τα κεντρικά του ΙΝΚΑ .Μίλησα με τον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος μου δήλωσε ότι δε γνωρίζει τίποτα σχετικά. Αναμένω να ξαναεπικοινωνήσουν μαζί μου προκειμένου να μου εξηγήσουν τι κα γιατί συμβαίνει. Ο υπάλληλος δεσμέυτηκε, κρατώντας τα στοιχεία μου (έχω τα δικά του) ότι θα ενημερωθώ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ FB:

    ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΣΟΚΟΙ!!!ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΘΑΡΟ!!
    16 ώρες πριν · Προβολή σχολίων (2)Απόκρυψη Ανατροφοδοτήσεων (2) · Κοινοποίηση

    *
    *
    *
    o
    Konstantinos Dionysopoulos Αυτα να πεις και κατα τον προεκλογικο σου αγωνα,στις ομιλιες σου!!
    9 ώρες πριν ·
    o
    Alex Zafiropoulos magkia sou file foti... ma den eida kanenan na ekdilwnei to endiaferon edw na mpei se enan forea o opoios "nomizw?" einai anenergos apo tote pou idri8ike... (toulaxiston stin ilia)...
    8 ώρες πριν ·


    ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΙΝΚΑ ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ!!!!
    16 ώρες πριν · Προβολή σχολίων (2)Απόκρυψη Ανατροφοδοτήσεων (2) · Κοινοποίηση

    *
    *
    *
    o
    Konstantinos Dionysopoulos Ευγε!! Η δημοκρατια στο φουλ!
    9 ώρες πριν ·
    o
    Alex Zafiropoulos kai pali magkia sou... kai egw stin kinisi pou eimai den kanoume meli skulous... o ka8enas oti mporei... (vevaia oi skuloi den exoun logo se ena sullogo aneksartitwn newn... mallon oute kai oi pasokoi einai ktanalwtes opws to 8eteis) opote mpravo... exeis apoluto dikio (vasei katastatikou tou inka oloi oi katanalwtes den einai meli tou inka??? antisuntagmatiko??? emena me rwtisate an 8elw na eimai melos???)
    8 ώρες πριν ·

    ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟ ΙΝΚΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ!!!ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ!!!Η Παραταξη του Υποψηφιου Δημαρχου ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ Αγιας Παρασκευης στηριζετε απο το κομμα της Νεας Δημοκρατιας!!
    26 Σεπτεμβρίου στις 6:29 μ.μ. · Προβολή σχολίων (9)Απόκρυψη Ανατροφοδοτήσεων (9) · Κοινοποίηση

    *
    *
    *
    o
    o
    Andreas Athanasopoulos an htan ypopsifios tou pasok den nomizw na eixate megalo provlhma etsi den einai? re afiste ta ayta kai vgeite stous dromous kata tou mnimoniou kai ths antilaikhs politikhs thn kyvernishs...afiste ton kyrio alexopoulo na ton krinei o kosmos!!!! ennoeite oti diafonw me thn provoli tou mesa apo to INKA ...
    12 ώρες πριν ·
    o
    Pantelis K. Fykaris Θα συμφωνήσω μαζί σου Αντρέα... Κυρίως όμως, θα συμφωνήσω με το ότι όλοι διαφωνούν με τον τρόπο προβολής αυτού του ανθρώπου...Και θα διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό Κύριος... Ή αν επιμείνουμε... μπορώ να το συνοδεύσω με το κύριος χαμελέοντας...
    12 ώρες πριν ·

    ΑπάντησηΔιαγραφή