Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Τόσο μεγάλη διαφάνεια δεν υπάρχει πουθενά...

Ποιος το είπε αυτό μα ποιος άλλος ο βραβευθείς, μέγας στοχαστής και ταξιδευτής..
Ο πρωθυπουργός μας.
Τον ευχαρίστησε ο κ. Ραγκούσης (τον πρωθυπουργό) για την σύλληψη της ιδέας.
Τι του απάντησε ο κ. Πρωθυπουργός ;
"Είμαστε πρωτοπόροι. Έχουν δοκιμάσει κι άλλες χώρες, νομίζω εν μέρει, αλλά πιστεύω ότι είμαστε, αν όχι οι πρώτοι, πάντως, από τις πρώτες χώρες στον κόσμο - τόσο μεγάλη διαφάνεια δεν υπάρχει πουθενά. "
Καλή η διαφάνεια και όντως είναι πολύ θετική η ανάρτηση, όλων των εγγράφων του Εθνικού Τυπογραφείου και των αποφάσεων των υπουργείων και όλων των φορέων του δημοσίου στο διαδίκτυο.
Αυτό όμως απέχει πολύ από το να λέμε και να διατυμπανίζουμε ότι, είμαστε ίσως η πρώτη χώρα που το κάναμε και ότι τόσο μεγάλη διαφάνεια δεν υπάρχει πουθενά.
Πρέπει να έχουμε και μέτρο και επίγνωση των όσων λέμε...
μιας που όλα τώρα ΘΑ αναρτώνται στο διαδίκτυο, όπου ο καθένας σε όλα τα πλάτη της γης θα μπορεί να τα διαβάζει.
Το μέτρο και η μετριοπάθεια δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν κ. Πρωθυπουργέ.
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα, το Εθνικό Τυπογραφείο όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και τον Γενικό Γραμματέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Στέφανο Γκρίτζαλη, για την υλοποίηση του Προγράμματος Διαύγεια.
Διαβάστε απόσσπασμα των δηλώσεων
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Και εμείς ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε, βασικά για την ιδέα, για την σύλληψη της ιδέας.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είμαστε πρωτοπόροι. Έχουν δοκιμάσει κι άλλες χώρες, νομίζω εν μέρει, αλλά πιστεύω ότι είμαστε, αν όχι οι πρώτοι, πάντως, από τις πρώτες χώρες στον κόσμο - τόσο μεγάλη διαφάνεια δεν υπάρχει πουθενά. Και όταν μιλώ, τουλάχιστον με αρκετούς αρχηγούς άλλων κυβερνήσεων, το βλέπουν και ως θετικό βεβαίως, αλλά και ως ένδειξη θάρρους, να είναι κανείς τόσο ανοιχτός, με τέτοια διαφάνεια, με τέτοια ειλικρίνεια, για τις αποφάσεις και τα προβλήματα που θα αναδειχτούν.
Γιατί αυτό ακριβώς θέλουμε να δείξουμε: ότι εμείς είμαστε εδώ για να σπάσουμε αντιλήψεις, νοοτροπίες και κατεστημένες πρακτικές, για το καλό της χώρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου