Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Πάρτε τρία!!!

Εχουν, προφανώς, πειστεί ότι απευθύνονται σε ζώα και φέρονται αναλόγως. Από τη μία ο «λεφτά υπάρχουν» (Παπανδρέου) λέει χωρίς να κοκκινίσει για ένα δευτερόλεπτο χοντρά ψέματα και εμείς τον κάνουμε πρωθυπουργό. Από την άλλη, ο «δε ξέρω τίποτε» (Καραμανλής), χάνει τις εκλογές, παραδίδει το κόμμα στον Σαμαρά, αλλά παραμένει στο παιχνίδι ως «χρυσή εφεδρεία». Λες και δε μας έφταναν όλοι αυτοί, έρχονται και οι «κουτόφραγκοι» να παίξουν με τον πόνο μας:
Από τη μια ο άρχοντας το ΔΝΤ Στρος Καν,  (μας) δίνει συγχαρητήρια –προφανώς θα απορεί κι αυτός πως δεν έχουμε βγάλει «κιχ» με τόσο πήδημα. Από την άλλη ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μας πληροφορεί ότι οι Ελληνες πρωθυπουργοί, πρώην και νυν, γνώριζαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εδώ και χρόνια  αλλά δεν έκαναν τίποτε, γιατί διοικούσαν ένα διεφθαρμένο κράτος.
Ολα αυτά τα ωραία, περνούν και διαχέονται στην κοινή γνώμη, μέσω των mediaκών παπαγάλων που κελαηδούν –κυρίως—στις οκτώ. Πρόκειται για τα παπαγαλάκια, που όταν άκουγαν τον Παπανδρέου προεκλογικά να λέει «λεφτά υπάρχουν», δεν μπήκαν στον κόπο να τον ρωτήσουν «που είναι»; Τα ίδια παπαγαλάκια,  σιγά- σιγά μετατρέπουν τον «δεν ξέρω δεν είδα τίποτε» Καραμανλή ως επίδοξο σωτήρα (αχρείαστος νάναι).
Αυτά τα ίδια παπαγαλάκια, , φιλονίκησαν άγρια τις περασμένες μέρες προσπαθώντας να μας πουν  ότι Γ. Παπανδρέου είπε  την Ελλάδα διεφθαρμένη (μπλε παπαγαλάκια) ή ότι το… ατόπημα διεπράχθη από τον Κ. Καραμανλή (πράσινα παπαγαλάκια).
Εμείς, προφανώς γιατί είμαστε πρόβατα  (ή κότες) αν προτιμάτε, εξακολουθούμε να απαντάμε στις δημοσκοπήσεις και να κωλοτριβώμαστε  στα πόδια των δύο κομμάτων εξουσίας, που από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, με τι πολιτικές τους επιλογές και αποφάσεις, τίναξαν τη χώρα στον αέρα.  Λέτε να χει, τελικά δίκιο ο «όλοι μαζί τα φάγαμε» (Πάγκαλος);
Ολοι αυτοί, που συνθέτουν το σύστημα εξουσίας ντόπιο και ξένο, καθώς και τα media  που σιγοντάρουν, δεν είναι ούτε βλάκες ούτε ανίκανοι. Κάνουν μια χαρά την δουλειά τους, ακόμη κι όταν δείχνουν ότι μαλλιοτραβιούντια μεταξύ τους. Η δουλειά τους, άλλωστε είναι κοινή, όπως και ο στόχος τους: Να μας μεταχειρίζονται σαν ζώα, μέχρι τελικά να  το αποδεχτούμε και εμείς. Κι απ ότι φαίνεται το πείραμα μετατροπής μας σε κοπάδι προχωρά ικανοποιητικά: Χωρίς, να ακουστεί «βέλασμα» εκθεμελιώθηκαν οι εργασιακές, σχέσεις, τινάχτηκε στον αέρα το ασφαλιστικό, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, εργασία όποτε αν και όσο βολεύει τον εργοδότη. Στο πλαίσιο της απόλυτης απορύθμισης της οικονομίας ιδιωτικοποιούνται τα πάντα: Αν δεν έχεις χρήματα δε θα σπουδάσουν τα παιδιά σου, θα πεθάνεις στο δρόμο αν δεν μπορείς να τα σκάσεις στο ιδιωτικό νοσοκομείο..
Αυτός είναι ο κόσμος που μας ετοιμάζουν οι κυβερνώντες και το ΔΝΤ. Για τις προόδους που έχουμε κάνει προς αυτή  την κατεύθυνση εισέπραξε την περασμένη βδομάδα τα «μπράβο» ο πρωτομίνιστρος των οικονομικών Γ. Παπακωνστανίνου, στις ΗΠΑ, από τα διεθνή λαμόγια της θεσμικής αρπαχτής.
…Και εμείς (τα ζώα, όπως μας θεωρούν και μας αντιμετωπίζουν)  γοητευμένοι από το λόγο των παπαγάλων, αποχαυνωμένοι στις τηλεοράσεις μας, ψαχνουμε να βρούμε ποιος  από τους ηγέτες μας ήξερε για το χάλι της οικονομίας, ποιος είπε ότι είμαστε διεφθαρμένο κράτος, και ποιος είναι λιγότερο λαμόγια από τον άλλο, για να τον (ξανα)ψηφίσουμε! Τελικά, μάλλον δεν έχουν άδικο να μας θεωρούν …ζώα.
***
Αν δεν είχαμε αποχαυνωθεί θα μπορούσαμε να καταλάβουμε πως όλη αυτή η φασαρία για το ποιος ήξερε και ποιος δεν ήξερε, είναι προσχηματική. Η αλήθεια είναι απλή και αυτονόητη: Όλοι ήξεραν. Και οι εντός και οι εκτός. Και οι κυβερνήσεις και οι αξιωματικές αντιπολιτεύσεις. Και οι Γερμανοί, και οι Γάλλοι και οι κομισάριοι. Ολοι.
*
Τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας συζητιούνται επισήμως στο Γιούρογκρουπ από το 2004, όταν μπήκαμε για πρώτη φορά σε επιτήρηση, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων που έκανε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
*.
Ολα αυτά τα χρόνια, , οι επαφές της ΕΕ με τις ελληνικές κυβερνήσεις και οι συζητήσεις για κρυφά ελλείμματα και χρέη ήταν διαρκείς, ενώ οι αστερίσκοι της επιφύλαξης για τα στοιχεία έμπαιναν σε κάθε πρόβλεψη τόσο της Κομισιόν όσο και της Γιούροστατ.
*
Ηξεραν, λοιπόν, οι ελληνικές κυβερνήσεις και πολύ περισσότερο γνώριζαν οι μεγάλες ευρωπαικές (γερμανικές, γαλλικές, αγγλικές) για το μαύρο χάλι της ελληνικής οικονομίας. Παρ όλα αυτά, όχι μόνο έκαναν τα στραβά μάτια, αλλά δάνειζαν με ευκολία και χαμηλότοκα (τότε) την Ελλάδα, για να αγοράζει προιόντα των (στρατιωτικών) τους βιομηχανιών.
*
Κάπως έτσι οικοδομήθηκε το παραμύθι της «ισχυρής Ελλάδας», των μεγάλων έργων, των ολυμπιακών αγώνων και των μεγάλων μιζών. Αυτό το μοντέλο προωθήθηκε εντέχνως και προς την κοινωνία. Ολοι μας θυμό0μαστε ότι μέχρι και πριν δυο χρόνια μας κυνηγούσαν οι τράπεζες για να μας δανείσουν. Ζήσαμε, λοιπόν, με εορτοδάνεια, δάνεια για διακοπές, δάνεια για αδυνάτισμα, δάνεια για φιγούρα….
*
Ετσι περνούσαμε μια χαρά, μέχρι που στο παραμύθι εμφανίστηκε ο δράκος: Οι πιστωτές μας έχουν πιάσει (κράτος και ελληνική κοινωνία) απ το λαιμό. Και ζητούν τα λεφτά τους. Πριν πούμε ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους ας σκεφτούμε τα εξής: Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε πληρώσει σε τόκους 300 δις και μας λένε ότι χρωστάμε άλλα τόσα. Να σκεφτούμε ότι οι πιστωτές αν και γνώριζαν την οικονομικής μας κατάσταση  συνέχιζαν να μας δανείζουν για να αγοράζουμε τα προιόντα τους. Οι πολιτικοί ηγέτες μας, αυτοί που μας λένε να κάνουμε το «σκατό μας παξιμάδι» για να ξεχρεώσουμε, όλα αυτά χρόνια έβγαλαν τεράστιες περιουσίες με μίζες και δουλειές.
*
Μια είναι η απάντηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε σε όλους αυτούς: «Πάρτε τρία»!!! Αν δεν είμαστε «κότες»…

το είδα στο Skakistis's Weblog

1 σχόλιο:

 1. Πότε θα κάνει ξαστεριά?

  Το 1979 ο Καραμανλής μας παίρνει από το αυτί και μας βάζει στο μαντρί (Ε.Ο.Κ τότε). Κι εμείς το ανεχτήκαμε. Δημοψήφισμα ήξερε να κάνει αυτόβουλα μόνο για το πολίτευμα..... Τι ήμασταν εμείς για να μας ρωτήσει, πρόβατα και αυτός ο "καλός ποιμήν".

  Το 2002 ο Σημίτης μας βάζει στην Ευρωζώνη χωρίς δημοψήφισμα γιατί άλλωστε να μας ρωτήσει?

  Τώρα ο Γιωργάκης μας θέτει υπό κατοχή χωρίς να μας ρωτήσει.

  Το δημοψήφισμα σε ετούτη την χώρα είναι "άγνωστη λέξη".

  Την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την κάνανε ενα είδος αγγείου για να την επιδεικνύουμε στους ξένους μαζί με τον Παρθενώνα και και την Ακρόπολη.

  Τα συνθήματα που μας κάναν ελεύθερους και τόνιζαν την αξία μας πρώτα τα γελοιοποιήσαν μετά τα εξευτέλισαν και τα τοποθέτησαν στο ράφι με την ετικέτα "ΓΡΑΦΙΚΟΝ".

  Τα τραγούδια που τόνωναν το φρόνημα μας και με τον παλμό τους οι Έλληνες βγήκαν πολλές φορές στους δρόμους τα στόλιζαν όπως τις παλίες αντίκες και τα "χαζεύουν" στις δεξιώσεις τους ως ενα δείγμα "ντόπιου χρώματος των ιθαγενών".

  Σε εμάς αφού πρώτα μας έδωσαν "τσατσάρες και καθρεφτάκια" "χάντρες και χρωματιστά κουρέλια" έδωσαν μια γωνιά για να τους υπηρετούμε.

  Η Μακεδονία πλέον (ως όρος) δεν είναι Ελληνική. Ο Μέγας Αλέξανδρος ανήκει στους.... Σλαύους.
  Εμείς δεν είμαστε απόγονοι του Περικλή του Πλάτωνα του Αριστοτέλη αλλά απομεινάρια μίξης λαών (...).
  Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονικής ο ... ελληνόφωνος (...) πρόεδρος της υποστέλλει τις σημαίες του Δήμου Θεσσαλονικέων οι οποίες φέρουν την κεφαλή του Αλεξάνδρου. Με πρόσχημα την φθορά τους και το μεγάλο κόστος αντικατάστασης τους! Ενώ αδιαφορεί να αναρτήσει αυτές που έστειλε εκ νέου ο Δήμος.
  Στην Κύπρο ο Χριστόφιας δηλώνει "Δύο μητέρες πατρίδες εισέβαλαν..."
  Το 1995 παραδίδουμε στην ουσία τα ΄Ιμια στους Τούρκους αμαχητί. Γραφικό ν'ασχολείται κανείς με ... βραχονησίδες..
  Το 2010 οι τούρκικες φρεγάτες αρμενίζουν πλέον στο Αιγαίο και φθάνουν μέχρι την Άνδρο με μια... κανονιοφόρο να τις...παρακολουθεί. Και ο "ειδικός δημοσιογράφος" δηλώνει "κινούνται στα όρια της νομιμότητας...".


  Η σαλαμοποίηση πέτυχε! Δεν υπάρχουν πλέον Ιερά και Όσια για τους Έλληνες. Έλληνες = ασπόνδυλα.

  Σκύψαμε το κεφάλι. Ότι πέτυχαν με αίμα οι πρόγονοι μας εμείς τα παραδώσαμε αμαχητί!

  Πότε θα ξαστερώσει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή