Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η πτώχευση δεν θα αποφευχθεί…….


Όσοι από εμάς πιστεύουμε ότι με το ΔΝΤ θα λυθούν τα προβλήματά μας, μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα.
Δεν έχουμε ίσως αντιληφθεί ότι η ισοπεδωτική παρέμβαση του ΔΝΤ βασίζεται πάνω σε προϋπάρχουσες παραγωγικές δομές που δυσλειτούργησαν και προσπαθεί να τις επαναφέρει στο σωστό ρυθμό.
Στην περίπτωσή μας όμως δεν υπάρχουν παραγωγικές δομές καθόλου. Επομένως τι θα διορθώσει το ΔΝΤ;
Σε μας υπάρχει τεράστια παραοικονομία, η οποία όχι μόνο δεν θα παταχθεί, αλλά αντίθετα θα αυξηθεί.
Η δική μας κοινωνία δεν έχει μια άρχουσα τάξη….
με παραγωγική νοοτροπία, που θα σηκώσει το βάρος της ανάπτυξης, αλλά έχει κρατικοδίαιτη νοοτροπία, διακατέχεται από απληστία, επιδιώκει την αύξηση του κέρδους και τον πλουτισμό με κάθε τρόπο, ενώ το όραμά της είναι να βγάλει τα κέρδη στο εξωτερικό και να επιδεικνύεται στα διεθνή θέρετρα.
Στη δική μας κοινωνία οι επιχειρηματίες διακατέχονται από τη νοοτροπία της αρπαχτής, εδώ και τώρα. Ποιά ανταγωνιστικότητα και παραμύθια; Ότι αρπάξουν, από όποιον τα αρπάξουν.
Ο κ. Στρος Κάν του ΔΝΤ πιστεύει ότι έχει τη λύση. Πιστεύει ότι αν κάνουμε εσωτερική υποτίμηση, με μείωση μισθών και ημερομισθίων θα αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα. Λάθος μεγάλο. Δεν γνωρίζει σε ποιους απευθύνεται. Οι έλληνες επιχειρηματίες, ακόμα και ένα (1) ΕΥΡΩ μεροκάματο να δίνουν και πάλι με μαυραγορίτικη νοοτροπία θα αυξήσουν τις τιμές, για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα.
Επομένως τίποτα δεν μας σώζει.
Η πτώχευση είναι αναπόφευκτη.
Όμως και η κοινωνική εξέγερση και το γκρέμισμα του υπεύθυνου πολιτικού συστήματος, είναι επίσης αναπόφευκτα.
Είναι;; Μακάρι.
Γιατί ανησυχούμε ότι δεν είμαστε ικανοί, ούτε και γι΄αυτό. 
Του Πέτρου Χασάπη

ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

1 σχόλιο:

  1. Σε ενα πραμα θα διαφωνησω ομως, μη ρωτας αν ειμαστε ανικανοι να επαναστατησουμε, απλα πες ειμαστε ανικανοι ακομα και γι αυτο, με σιγουρια!
    Το θεμα ειναι πως ειναι αργα για τα παντα πλεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή