Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Είμαστε αχάριστοι.

Γράφει η Ιδεοπηγή.   

Η αλήθεια είναι ότι φερόμαστε στους πολιτικούς με αχαριστία.

Όταν πχ ο Σημίτης και οι υπουργοί του μας προέτρεπαν να τοποθετήσουμε τα λεφτά μας στο χρηματιστήριο φρόντιζαν για τον εύκολο πλουτισμό μας. Επειδή δεν πλουτίσαμε όλοι αλλά μόνο οι κολλητοί τους δεν σημαίνει πως πρέπει να τον κατηγορούμε αλλά να τον ευχαριστούμε γιατί η ιδέα του ήταν σωστή κάποιοι πλούτισαν. Εμείς όμως είμαστε αχάριστοι.

 Όταν ο αέρας έπρεπε να πάρει τη σημαία στην Ίμια και χάσαμε τρία παλικάρια η Ελλάδα απέκτησε τρεις νέους ήρωες και δεν άξιζε τον κόπο για λίγα ξερόβραχα να δυσαρεστήσουμε τους φίλους μας τους Τούρκους. Εμείς όμως είμαστε αχάριστοι.

 Όταν παρέδωσαν τον Οτσαλάν τον διευκόλυναν γιατί δεν άντεχε άλλο να τον κυνηγούν και οι φίλοι μας οι Τούρκοι κουράζονταν να τον αναζητούν. Εμείς όμως είμαστε αχάριστοι.

Όταν οι κουμπάροι μπαινοβγαίνανε στη φυλακή ( «ο κουμπάρος την κουμπάρα μια φορά την εβδομάδα» λέει ο λαός) έπρεπε να πούμε στους πολιτικούς μπράβο γιατί τιμούσαν την κουμπαριά. Εμείς όμως είμαστε αχάριστοι.

Όταν τα λεφτά των ταμείων πήγαιναν σε δομημένα ομόλογα τι κι’ αν μερικοί κολλητοί θησαύρισαν οι αναμενόμενες αποδόσεις ήταν μεγάλες, τα λεφτά όμως χάθηκαν αυτά έχει ο τζόγος τι να κάνουμε. Εμείς όμως είμαστε αχάριστοι.

Όταν παίρνανε τις μίζες, ωχ συγνώμη χορηγίες ήθελα να πω, το κάνανε για να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με περισσότερα λεφτά για τον εκλογικό τους αγώνα. Εμείς όμως είμαστε αχάριστοι.

Όταν γίνονταν οι ανταλλαγές με το βατοπέδι σαν καλοί χριστιανοί βοήθησαν ένα μοναστήρι τι κι’ αν πλούτισαν μερικοί κολλητοί η καλή πράξη μετράει. Εμείς όμως είμαστε αχάριστοι.

Όταν μας έφεραν την τρόικα για προστασία και της έδωσαν και την διακυβέρνηση το έκαναν για να μας αποδείξουν ότι αυτοί είναι πολύ καλλίτεροι και πιο φιλολαϊκοί. Εμείς όμως είμαστε αχάριστοι.

Όταν πασχίζουν να φτωχύνουμε όλοι το κάνουν για να επαληθευτεί το «ψωροκώσταινα». Εμείς όμως είμαστε αχάριστοι.

Φανταστείτε να θυμώσουν οι πολιτικοί μας με την αχαριστία μας και να μας εγκαταλείψουν, τι θα κάνουμε ?
Κάποιος κακοπροαίρετος θα πει ότι θα στήσουμε τρελό χορό, είναι αλήθεια ?????????

1 σχόλιο:

  1. αυτοί δεν είναι πολίτικοι είναι λαμόγια αλλά σαν τους άσε μην πω θα πάνε να τους ψηφίσουν πάλι τα λαμόγια-λεχρίτες καταστρέψατε το μελών των παιδιών μας παλιοξεφτιλες ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή