Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Θεόδωρος Πάγκαλος: Αν οι πολίτες δεν κατανοούσαν το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, θα ψήφιζαν ακραία κόμματα.

Αυτά τα είπε νωρίτερα...πριν μας αποτελειώσει με την ομολογία του , ότι τα φάγαμε μαζί...κιενώ αυτός μας έδωσε στεγνά εμάς τους αχόρταγους, δε βρέθηκε ένας (!)  να τον ελέγξει...αυτόν που ομολόγησε  με κυνισμό ότι έφαγε... Αν τα φάγαμε μαζί, εγώ είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης....εσείς κε αντιπρόεδρε?
Διαβάστε τι έλεγε το Ιούνιο....ο κλάψας !!!

Δημοσιογράφος: Οι περισσότεροι Έλληνες επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, ακριβώς επειδή η μεταρρύθμιση θίγει προσωπικά συμφέροντα, κυρίως με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την περικοπή των συντάξεων.
Θεόδωρος Πάγκαλος: Αν οι πολίτες δεν κατανοούσαν το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, θα ψήφιζαν ακραία κόμματα. Δεν συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο. Βέβαια, είναι φυσικό να αισθάνονται οι πολίτες δυσαρεστημένοι και να διαμαρτύρονται. Κάτι απροσδόκητο έχει συμβεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Πριν από τα μέτρα λιτότητας, ο μισθός μου βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο του δημόσιου τομέα, 6.500 ευρώ τον μήνα. Τώρα, ο μισθός μου έχει μειωθεί κατά ¼, στα 4.800 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να περιορίσω τη διάρκεια των διακοπών μου, και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν δυσαρεστηθεί.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οι άνθρωποι, που είναι δυσαρεστημένοι, είναι και πρόθυμοι να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών των ανθρώπων, αλλά πολλοί από αυτούς δεν εκφράζουν τις σκέψεις τους. Οι πολίτες επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά μία λύση στο πλαίσιο της Ε.Ε. Οι πολίτες χρειάζονται μία ισχυρή λύση.

και συνέχισε ακάθεκτος.....
Δημοσιογράφος: Συζήτησα με μερικούς Έλληνες, και συνειδητοποίησα ότι είναι μπερδεμένοι: δεν ξέρουν πού κατευθύνεται η χώρα. Ορισμένοι έφτασαν και στο σημείο να υποστηρίξουν ότι τα μέτρα λιτότητας εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα. Τι έχετε να πείτε;
Θεόδωρος Πάγκαλος: Η συζήτηση περί διαφθοράς γίνεται μόνο και μόνο επειδή κάποια κόμματα θέλουν να προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης. Υπήρχε διαφθορά κατά το παρελθόν, τώρα, όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική με τη διαχείριση της σημερινής Κυβέρνησης.
Στην Ελλάδα έχουμε δίκαιη κατανομή του πλούτου, και το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς είναι μικρό. Το ποσοστό εκείνων, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (800 ευρώ τον μήνα), ανέρχεται στο 10% – 15% του συνολικού πληθυσμού. Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, θα το αντιληφθείτε περπατώντας.
Η αιτία της κρίσης είναι το υψηλό έλλειμμα, που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Κατά το παρελθόν, δανειζόμασταν χρήματα από το εξωτερικό για κατανάλωση, και τώρα πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη μας.
Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα κατά τα 5 τελευταία χρόνια ήταν 4%. Είναι ένας πραγματικά ταχύς ρυθμός ανάπτυξης, αν συγκριθεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο δημόσιος τομέας καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα της ελληνικής Οικονομίας, και διαρκώς διορίζει νέο προσωπικό. Επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι ο δημόσιος τομέας είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Πρόκειται για ένα πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα, το οποίο προσπαθούμε να επιλύσουμε, γιατί αφορά πολλούς ανθρώπους.
Τα παραπάνω αποσπάσματα τα βρήκαμε στην ιστοσελίδα του ίδιου (!)
μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη εδώ

Για να μεταβιβάσετε  τις απόψεις σας  στον αντιπρόεδρο...μια καλή ιδέα θα ήταν αυτή

Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
Ζαλοκώστα 10, 10671 Αθήνα
Τηλ.: 213 1502100, Φαξ: 210 3227544
email: officeantiproedros.gov.gr

Διαδικτυακά στείλτε τα "χαιρετίσματά σας" πατώντας εδώ

Μια κοινωνική προσφορά του http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/

7 σχόλια:

  1. 6,500 ΕΥΡΩ ο μισθουλάκος σου και σου τον μειώσανε! Πω πω πω! Πάρε με τηλέφωνο μάγκα να σου πω εγώ τι σύνταξη παίρνω και πόσα μου κόψατε! ΚΑΘΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAI OI 300 ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΥΚΑΙΡΟ (ΔΝΤ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΚΑΛΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ

    ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΙΔΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΔΥΟ ΒΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ

    ΟΙ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερχεται η ωρα σου σαπιοκοιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " κΥΡΙΕ " πΑΓΚΑΛΕ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟ ΤΙ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΛΕΤΕ !!!!

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ

    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ !!!!!

    ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
    ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΓΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού ένας ολόκληρος λαός κάθετε και ακούει το SuperMalaka (κάτι σαν τον Super Gufy) και δεν τον έχει κάνει λίπασμα να χορτάσει η μισή Ελλάδα, καλά κάνει …

    ΑπάντησηΔιαγραφή