Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Περί εξαγγελιών.

Γράφει η Ιδεοπηγή.   

Οι εκάστοτε κυβερνώντες όταν θέλουν να «χρυσώσουν το χάπι» για να μειώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις εξαγγέλλουν κάποια φιλολαϊκά μέτρα αλλά στην ουσία κοροϊδεύουν το λαό.
Για παράδειγμα εξαγγέλλεται ένα έκτακτο βοήθημα για τους ανέργους.
Οι εφημερίδες το γράφουν φαρδιά πλατιά στο πρωτοσέλιδό τους, τα κανάλια πομπωδώς το βροντοφωνάζουν και δυστυχώς και μερικά ιστολόγια ηθελημένα ή παρασυρμένα το εγκυροποιούν.
Τι συμβαίνει όμως όταν οι άνεργοι τρέχουν να πάρουν το έκτακτο βοήθημα;
Αρχίζει ο Γολγοθάς.
Πρώτα-πρώτα αρχίζει το «χαρτομάνι», πλήθος δικαιολογητικών.
Ύστερα αρχίζουν οι προϋποθέσεις. Δεν έχετε αυτό το πιστοποιητικό, το περσινό σας εισόδημα ήταν μεγάλο, δεν το δικαιούστε γιατί δεν έχετε ανήλικα παιδιά και ένα σωρό άλλα εμπόδια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι δικαιούχοι.
Ας ευθυμήσουμε λίγο, κάνει καλό μέσα στη δυστυχία μας.
((Στον ΟΑΕΔ σε λίγο θα μας λένε κύριε είστε ψηλός, ξανθός, γαλανομάτης και πολύ όμορφος συνεπώς εσείς επιδιώκετε να είστε άνεργος, μπορείτε εύκολα να γίνετε «ζιγκολό» που είναι και της μόδας. Τι μας ζητάτε βοηθήματα με τέτοια προσόντα;
Εσείς κυρία μου πανέμορφη σαν Αφροδίτη γιατί θέλετε να είστε άνεργη; Γυρίστε ένα πορνοβίντεο να ασχοληθούν μαζί σας και τα κανάλια. Είναι πολλά τα λεφτά δεν έχετε ανάγκη τα ψίχουλα του βοηθήματος.
Εσύ νεαρέ με το αθλητικό σώμα γιατί δεν κάνεις μια ληστεία που θα σου αποδώσει σε λίγη ώρα πολλές χιλιάδες ευρώ; Περιμένεις να ζήσεις με τα βοηθήματα και τα επιδόματα ανεργίας; Ντροπή σου.))
Φυσικά αυτά τα λόγια δεν θα τα ακούσουμε απ’ τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ αλλά τέτοια μηνύματα προβάλλονται κατά κόρον απ’ τα ΜΜΕ στις για τα σκουπίδια εκπομπές τους.
Τα ΜΜΕ ποτέ δεν θα αναφερθούν στα εμπόδια που βρίσκουν όσοι θα πάνε να πάρουν το βοήθημα, το επικοινωνιακό κόλπο είναι να μεταδοθεί μόνο η εξαγγελία του κυβερνήτη για τη δημιουργία εντυπώσεων. Οι άνεργοι που τελικά θα πάρουν το βοήθημα θα είναι πολύ λίγοι αλλά το μήνυμα ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τους ανέργους σφηνώνεται στο μυαλό των πολιτών.
Με τέτοια τερτίπια πολιτεύονται οι εξουσιαστές και εμείς σαν πρόβατα δεχόμαστε τη μοίρα της σφαγής αδιαμαρτύρητα. Μας αξίζει;;;; Θα αντιδράσουμε ποτέ;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου