Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

“Κλείδωσε” το νέο Μνημόνιο για δέκα (τουλάχιστον) χρόνια

Οι νεότερες πληροφορίες μας λένε λοιπόν ότι κλείδωσε το νέο Μνημόσυνο για την Ελλάδα και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση θα περιμένει να περάσουν οι κρίσιμες γι’ αυτήν εκλογικές αναμετρήσεις ώστε να μη φάει χοντρό «μαύρισμα» και θα ανακοινώσει συμφωνία για την επέκταση της πληρωμής του δανείου από την Τρόϊκα. Οι πληροφορίες
αναφέρουν ότι έχουν ήδη συζητηθεί οι όροι για την μακροχρόνια εξόφληση του δανεισμού η οποία ουσιαστικά σημαίνει επιτήρηση για τουλάχιστον δέκα χρόνια.
Υπό το βάρος της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και με τη δικαιολογία ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει πάνω από το 15% το 2009, επομένως δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για κάτω από 3% το 2013, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να σερβίρει στον κόσμο  πιο ήπια το νέο Μνημόνιο.
Σε ρόλο… Μάστερ Σεφ ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή. Πιθανότατα δε θα δούμε τον πρωθυπουργό από το Καστελόριζο να ανακοινώνει κάτι τέτοιο, διότι το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο.
Ετσι, μετά την 14η Νοεμβρίου, οπότε θα κλείσει το εκλογικό μέτωπο, θα σερβιριστούν τα νέα μέτρα που θα μπουν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού. Η αύξηση του ΦΠΑ και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θεωρούνται σίγουρα.
Τη Δευτέρα στην Αθήνα έρχονται οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας για να συζητήσουν και να απαιτήσουν νέα μέτρα για το 2011.
Πάντως, το ενδεχόμενο επέκτασης της εξόφλησης του δανείου, και πιθανώς ενός ακόμη δανείου, προκαλεί τριγμούς στην ΕΕ καθώς οι Γερμανοί πολίτες κατά κύριο λόγο δε θέλουν ούτε να το σκέφτονται.
Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα περιπέτεια με άγνωστη κατάληξη καθώς δε φαίνεται φως στο τούνελ. Και παρ’ ότι μας έλεγαν ότι από το 2013 οι κόποι και οι θυσίες θα φανούν και θα πάρουμε και κοινωνικό μέρισμα (πασοκική μπαρούφα δηλαδή), τώρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη.
2020 και βλέπουμε ενώ θα έχουμε ένα χρέος που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας.

Μας το έστειλε: http://greek-times.blogspot.com/2010/10/blog-post_10.html

1 σχόλιο:

  1. Αναρωτονται οι πολιτες γιατι δεν παμε σε πτωχευση ,αφου ηδη ειμαστε φτωχοι.Μηπως καποιοικυβερνωντες τα παιρνουν χοντρα απο τα μνημονια κλπ.Ενα χρονο βλεπουμε μονο μειωσεις μισθων,δωρων,αυξηση φορων,και ακομη δεν μας ειπαν ποσα δις εισεπραξαν απο τα 32δις της βεβαιομενης φοροδιαφυγης...Σαν πολυ δεν κρατησε το δουλεμα..Και αν θελουνε ευρω γιατι δεν δανειζονται απο τον λαο δινοντας του ομολογα οπως κανουν με τους ξενους δανειστες?Με ποιο δικαιωμα χαρατσωνουν τους εργαζομενους,αυτο ειναι αντισυνταγματικο και χαρακτηριστικο ολοκληρωτικου καθεστωτος.Οσο για τους Γερμανους κλπ δηθεν προστατες μας ,πρεπει να ξερουν οτι μας χρωστανε και απο τα Ναζιστικα εγκληματα τους και σημερα απο τα δισ που μας πηρανε για εξοπλισμους για προστασια των ευρωπαικων συνορων και απο τα δις που εισπρατουν καθημερινα απο τις εξαγωγες τους σε μας με απαραδεκτα κινητρα και ευνοικες ρυθμισεις ,μιζες απο τους υποτελεις σαυτους κυβερνωντες την πατριδα μας.Αν πτωχευσουμε αυτοι θα χασουν την μεριδα του λεοντος και εμεις παλι με την δραχμουλα μας ανεξαρτητοι πια στην πλουσια πατριδα μας γρηγορα θα ορθοποδησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή