Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«Βόμβα» στο εισόδημα Στρατιωτικών Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστών

Το Ενιαίο Μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα φέρει νέα μείωση που θα φτάσει και το 20%

Με... βόμβα που θα τινάξει στον αέρα το εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρομοιάζεται το ενδεχόμενο εντάξεως τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση και για το οποίο άρχισε η αποκαλούμενη δημόσια διαβούλευση. Στην περίπτωση που στο... Ενιαίο Μισθολόγιο ενταχθούν οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί, η περαιτέρω μείωση στο εισόδημα τους θα είναι από 12% έως 18%, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που μιλούν για μείωση της τάξεως του 20% ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

Μείωση που θα προστεθεί σε αυτή της τάξεως του 25% που έχει ήδη επιβληθεί λόγω Μνημονίου σε μισθούς και επιδόματα, οδηγώντας πολλούς στην... έξοδο και άλλους στα όρια της φτώχειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι παράγοντες σιγοψιθυρίζουν, απευθυνόμενοι στους ένστολους, ότι υπάρχει περίπτωση να μην ενταχθούν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, αλλά να υπάρξει άλλο μισθολόγιο γι' αυτούς. Και πάλι όμως χωρίς να δεσμεύονται για το ποια επιδόματα θα κοπούν και ποια θα ενταχθούν και σε ποιο ποσοστό στο μισθολόγιο αυτό.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται και πάλι στο... πόδι και απαντούν σε όσους σιγοψιθυρίζουν ότι τα ίδια έλεγαν για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό όπως και για τους μισθούς και τα επιδόματα που τελικά περικόπηκαν στην προηγούμενη φάση του Μνημονίου. Υπενθυμίζουν δε ότι όταν επιχειρήθηκε από τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων να υπενθυμισθεί πως ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία έλαβαν απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (3-5-2010) πως από την εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και του εφαρμοζόμενου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης «δεν εξαιρείται καμία κατηγορία λειτουργών, στελεχών και υπαλλήλων του δημόσιου τομέα».

Και αυτό παρά το γεγονός πως σχεδόν οι μισές αποδοχές των ένστολων αντιστοιχούν σε επιδόματα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις κατά το παρελθόν για να αποφύγουν τις κανονικές αυξήσεις στους μισθούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου