Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Λες και θα … ξαναφύτρωναν τα πόδια του!

Απίστευτο κι όμως… νεοελληνικό αυτό που έπαθε οικοδόμος ο οποίος έχασε πριν χρόνια τα δυό του πόδια σε εργατικό ατύχημα και λαμβάνει αναπηρική σύνταξη. Όταν επιχείρησε να περάσει από επιτροπή για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη, του διεμήνυσαν
...ότι η περίπτωσή του θα εξεταστεί όταν συνεδριάσει η επιτροπή, μετά από έξι έως οκτώ μήνες, ενώ τα χρήματα που δικαιούται θα τα πάρει αναδρομικά. Με τη βοήθεια του Σωματείου του και του ΠΑΜΕ ξεκίνησε αγώνας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Έγιναν παρεμβάσεις στο ΙΚΑ του Πύργου και στη συνέχεια παρέμβαση και κατάληψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα όπου επισημάνθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να πρέπει να περνά συνεχώς από επιτροπή  ο 41χρονος ανάπηρος, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να έχουν… ξαναφυτρώσει τα πόδια του.

Το πρωί στη Νομαρχιακή Μονάδα του ΙΚΑ Πύργου, μετά από παρέμβαση και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε η επιτροπή η οποία  ενέκρινε την αναπηρική σύνταξη του οικοδόμου και μάλιστα εφ όρου ζωής, που σημαίνει ότι  δεν θα χρειαστεί πλέον να περάσει ξανά από αυτή την επώδυνη διαδικασία. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος των Συνδικάτων Οικοδόμων Ηλείας, Πάτρας, Αιγίου, Αρκαδίας καθώς και η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ εκπρόσωποι των οποίων έδωσαν δυναμικό «παρών» στο ΙΚΑ Πύργου. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ηλείας κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση καταδεικνύει πως αν οι εργαζόμενοι δεν στηριχθούν   στις δικές στους δυνάμεις,  στα συνδικάτα τους και στο μαζικό λαϊκό κίνημα, δεν πρόκειται να έχουν καμία απολύτως τύχη στο νέο περιβάλλον που διαμορφώθηκε με την οικονομική κρίση.

Πηγή: http://www.iliatora.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου