Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοτικές εκλογές: Τι να κάνουμε;

Η κομματική πατρωνία με τη μορφή των χρισμάτων σε υποψηφίους δημάρχους έχει εξαλείψει και την ελάχιστη αμφιβολία περί ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι παραιτήσεις  υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να διεκδικήσουν τον θώκο του Περιφερειάρχη επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο τους φόβους των ενεργών, αδέσμευτων και απογοητευμένων πολιτών για την   σχεδιασμένη επανείσοδο  της επιρροής των κομματικών μηχανισμών από την πίσω πόρτα, μέσω της προσέλκυσης  των πολιτών  στο σικέ παιχνίδι των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Η επιχειρούμενη ανάκαμψη της συρρικνωμένης δημοφιλίας τους....
 είναι ο στόχος της καθόδου μεγάλων ονομάτων στις περιφέρειες και η ριψοκίνδυνη έκφραση στήριξης δια της παραχώρησης χρίσματος στους νέους δημοτικούς ηγέτες.
Όσο πιο σκληρή καταφέρουν να κάνουν την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων τόσο πιο κοντά θα βρεθούν στο στόχο που θέσανε. Και τόσο πιο μακρυά θα βρεθεί το κίνημα από την αγωνιστική ετοιμότητα που πρέπει να επιδείξει προκειμένου να αποκρούσει τα σχέδια του ΔΝΤ,  της υποτελούς ελληνικής κυβέρνησης, των αρωγών κομμάτων της ΝΔ και ΛΑΟΣ αλλά και των χαμένων στο πέλαγος των διαφορών τους κομμάτων της αριστεράς. Και ακόμα πιο κοντά στον καταδικασμένο (στην πλειοψηφία των πολιτών) κομματικού κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται: Διαπλοκή, διαφθορά, κομματοκρατία, οικογενειοκρατία, αδιαφάνεια κλπ
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να αποστασιοποιηθούν από το σφιχταγγάλιασμα των κομμάτων (όλων). Να δείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να άγονται και να φέρονται κατά τις επιθυμίες ενός αποτυχημένου πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην υποτέλεια,  την πατρίδα στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας και τον ελληνικό λαό ( κυρίως τα πιο φτωχά στρώματά του) στην εξαθλίωση.
Δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους νταβατζήδες να θεωρήσουν ότι έλαβαν συγχωροχάρτι για την κατάντια που επέφεραν με την δράση με τη στάση ή με την αδράνειά τους.
Δεν θα ψηφίσουμε συνδυασμούς που συνδέονται με κόμματα.
Θα σταθούμε πλάι σε ψηφοδέλτια που θα έχουν το θάρρος να σταθούν ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην κομματοκρατία.
Ήδη οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δραστηριοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας( Λαμία, Εύβοια κ.α.)
Και αν δεν υπάρξουν σε κάποιες περιοχές ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ τότε θα πρέπει να ψηφίσουμε συνειδητά ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ. 
ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ. Τα δημοσιογραφικά έμμισθα παπαγαλάκια θα το παρουσιάσουν ως   έμμεση επιδοκιμασία του καταρρέοντος συστήματος.
Η μοναδική δυνατότητα για έκφραση της ελεύθερης βούλησης είναι να ποντάρουμε στην πιθανότητα της αποτίναξης του υπάρχοντος σαθρού πολιτικού συστήματος και όχι στην απόλυτη βεβαιότητα της συντήρησης του πλήρως διαβρωμένου κομματικού οικοδομήματος που τροφοδοτεί τον σημερινό φαύλο κύκλο της εξαθλίωσης, καταργώντας κάθε δυναμική που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή του.


ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ

Πηγή: http://activistis.gr/

1 σχόλιο: