Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΖΟΡΜΠΑ

"Χαστούκι" για τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά αποτελεί -σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- το έγγραφο της επιτροπής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος που έφτασε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το "γαλάζιο" σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, το οποίο επιβεβαιώνει την εγκυρότητα του πορίσματος Ζορμπά, το οποίο θα έπρεπε τότε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία και ως εκ τούτου να αποσταλεί στη Βουλή σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, κάτι που δεν έγινε ποτέ.Στο έγγραφο με ημερομηνία 10-9-2010, που αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο ερώτημα της εξεταστικής επιτροπής και φέρει την υπογραφή του προέδρου της επιτροπής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Π. Νικολούδη, επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι "η μη τήρηση των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας της Αρχής (δηλαδή ότι δεν υπήρξε απόφαση της ολομέλειας) ουδόλως επηρέαζε την εγκυρότητα, την αξία και την έννοια του αποσταλέντος εγγράφου, ως έγγραφης μηνυτήριας αναφοράς για τέλεση αξιόποινων πράξεων".
Εγγραφο-κόλαφος για Σανιδά και δικαίωση για Ζορμπά

"Εφόσον μάλιστα" συνεχίζει "οι καταγγελλόμενες πράξεις διώκονταν αυτεπαγγέλτως, ο εισαγγελέας στον οποίο διαβιβάστηκε η καταγγελία του προέδρου της Αρχής, όφειλε να προβεί σε έλεγχο της βασιμότητας των καταγγελλομένων".

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σανιδάς με εγκύκλιο στις 4/9/ 2007 προέτρεπε τους εισαγγελείς να λαμβάνουν το πόρισμα Ζορμπά ως "ένα απλό διαβιβαστικό έγγραφο". Το νέο έγγραφο αποτελεί "αποδοκιμασία" -σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ- και για τους χειρισμούς του πρώην εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Γ. Κολιοκώστα, ο οποίος επέστρεψε πριν από την προκήρυξη των εκλογών το πόρισμα για το δομημένο ομόλογο του ΤΕΑΔΥ.

Εν τω μεταξύ, οι κατηγορούμενοι διοικητές των ταμείων που αγόρασαν τα δομημένα ομόλογα φαίνεται πως ακολουθούν τη γραμμή της συσκότισης που επιχείρησε να βάλει η ΝΔ, με την αποχώρησή της από την εξεταστική επιτροπή. Χθες, ο Κ. Χρηστίδης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ, αρνήθηκε ως έχοντας το δικαίωμα να καταθέσει, ενώ σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης (ΤΕΑΔΥ) και αύριο ο Δ. Καπράνος (ΤΣΠΕΑΘ).

Λ. ΓΑΛΑΝΟΣ
πηγή http://prezatv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου