Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για το μνημόνιο

Αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου κατέθεσε σήμερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ "για την παράνομη μείωση των μισθών και την κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού" όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, ενώ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ "κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και στα πολιτικά δικαστήρια αγωγές που υπογράφονται και υποστηρίζονται από τους εγνωσμένης αξίας και κύρους κ.κ. Ρουπακιώτη Αντώνη πρώην πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Λουκά Αποστολίδη πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κατρούγκαλο Γιώργο αναπληρωτή καθηγητή  στο ΔΠΘ, Χρυσόγονο Κώστα καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και την απαράδεκτη και παράνομη περικοπή των μισθών μας", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη είναι συνειδητή επιλογή για την υπεράσπιση των όσων με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες", διευκρινίζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενώ σημειώνει: "Η ενέργεια μας αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με ενέργεια ανεύθυνων ανθρώπων που δεν κατανοούν την τραγικότητα της κατάστασης της Ελληνικής Οικονομίας και που αρνούνται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στο ξεπέρασμα της κρίσης ή πολύ περισσότερο από μια συντεχνιακή διάθεση να γλυτώσουμε εμείς έναντι των υπολοίπων. Άλλωστε οι συνδικαλιστικοί μας αγώνες με μπροστά τη ΓΣΕΕ ήταν για το σύνολο του λαού μας".

Προαναγγέλλει τέλος την κατάθεση προσφυγής "στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για την καταστρατήγηση και την ωμή παραβίαση των ΣΣΕ" τις επόμενες ημέρες.



πηγή http://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου