Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ειδήσεις ….. Τέλος!!!

Γράφει ο
Γιάννης Πρεβενιός


Όλο και περισσότερος κόσμος εγκαταλείπει κάθε μέρα τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Το επίπεδο των παρουσιαστών έχει πέσει πολύ χαμηλά και τώρα πλέον μας δείχνουν απροκάλυπτα τι πρέσβευαν εδώ και χρόνια.
Όλοι μας αυτό τον καιρό καταλαβαίνουμε πως η ελεύθερη τηλεόραση που μας έφεραν εδώ και μία εικοσαετία δεν.....
ήταν τίποτα παραπάνω από μία άλλης μορφής χειραγώγησης της Ελληνικής κοινωνίας αφού αρκετές φορές παραπληροφόρησαν ή απέκρυψαν ειδήσεις.
Οι βαρόνοι του τύπου θέλοντας να κάνουν και άλλες δουλειές εκβίασαν εν ψυχρώ πολλούς κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους μας για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Όσοι τους προσκύνησαν έφτασαν ψηλά ενώ όσοι τους αγνόησαν εξαφανίστηκαν για πάντα από το πολιτικό προσκήνιο.

Ονόματα δεν λέω γιατί όλοι μπορείτε να θυμηθείτε ποιοι σουλατσάρουν από κανάλι σε κανάλι κάθε προεκλογική περίοδο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποιους να βγαίνουν στο πρωινό πάνελ ενός καναλιού στις 8:00 και να βιάζονται να φύγουν γιατί στις 10:00’ ήταν προσκαλεσμένοι σε άλλο κανάλι λες και δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι με λόγο και επιχειρήματα.

Φυσικά οι παραπάνω και με την αβανταδόρικη μεταχείριση των δημοσιογράφων έπειθαν τους τηλεθεατές ότι είναι οι καταλληλότεροι για να διαχειριστούν και να λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Αυτό το παιχνίδι κράτησε χρόνια εις βάρος μας γιατί δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι είχαν βάλει χέρι και στον έντυπο τύπο με αποτέλεσμα η επιρροή τους να είναι τόσο μεγάλη ώστε μπόρεσαν και ανεβοκατέβασαν κυβερνήσεις, εκβίασαν πρωθυπουργούς, υπουργούς και γενικά από ελεγκτές των πεπραγμένων της εξουσίας έγιναν οι ίδιοι εξουσία εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι του λαού.

Όλοι λοιπόν οι βοηθούμενοι με αυτό τον τρόπο, όταν ήταν στις κατάλληλες θέσεις ανταπέδιδαν το τίμημα για την εκλογή τους (με διάφορους νόμιμους και διαφανείς τρόπους) όπως ας πούμε με απευθείας ανάθεσεις έργων, με φορολογική αμνηστία, με παραβλέψεις παρανομιών, με κατάλληλες τροπολογίες, με παράτυπες επιχορηγήσεις και δάνεια, με υπέρ κοστολογήσεις κ.τ.λ

Ακούτε και διαβάζετε αυτές τις μέρες ποιοι είναι πίσω από τα μεγάλα οδικά έργα και για τα παράλογα σε αριθμό αλλά και σε χρήματα διόδια που καλούμαστε να πληρώνουμε για να μετακινηθούμε μέσα στην ίδια μας την χώρα.

Ναι έγιναν κάποιοι πραγματικά καλοί δρόμοι αλλά αυτοί πληρώθηκαν από το κράτος (δηλ. εμάς) στο μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης και το μικρό ποσοστό που έβαλε ο ανάδοχος του έργου το πήρε πάλι από το κράτος με χαμηλότοκο δάνειο.

Το κράτος όμως του παραχώρησε την εκμετάλλευση του έργου στις περισσότερες περιπτώσεις για 25 και 30 ολόκληρα χρόνια.(Γράφτηκε ότι το έργο της Αττικής οδού έχει ήδη αποπληρωθεί από τις μέχρι τώρα εισπράξεις.)

Δηλαδή για αυτή την μεγάλη χρονική περίοδο αυτός, τα παιδιά του και πιθανόν τα εγγόνια του θα εισπράττουν από όλους μας το αντίτιμο της διέλευσης του δρόμου. (Για να ακριβολογούμε και από τα παιδιά μας και από τα εγγόνια μας.)

Όμως το τελευταίο καιρό τα πράγματα για όλους αυτούς δεν πάνε και τόσο καλά γιατί η μεγάλη μερίδα του κόσμου έχοντας και άλλη πληροφόρηση (Ιντερνέτ) κατάλαβε τι συμβαίνει.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι είδαμε τους περισσότερους από τους εκλεκτούς που μας πλάσαραν εδώ και χρόνια να είναι μπερδεμένοι σε ένα σωρό ύποπτες υποθέσεις.

Αυτό όμως που συμβαίνει αυτές τις μέρες στα δελτία τους και στα πάνελ τους πραγματικά είναι πρωτόγνωρο. Μαζεύονται 5 ή 6 και βάλλουν εναντίον ενός καλεσμένου μη μπορώντας να κρατήσουν ούτε την δημοσιογραφική δεοντολογία που προστατεύει τον καλεσμένο από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Οι αφηνιασμένοι αβανταδόροι της εξουσίας δεν κινούνται πλέον στα πλαίσια της άντλησης της πληροφορίας αλλά πάνε σε ολομέτωπη επίθεση, με συγκεκριμένο στόχο την επιβολή θέσης και άποψης ενώ με περίσσιο θράσος προβαίνουν τις περισσότερες φορές σε αρνητική κριτική των θέσεων αλλά και στο πρόσωπο του καλεσμένου.(καμιά φορά προσπαθούν να φαιδροποιήσουν τα γεγονότα αλλά και τα πρόσωπα.)

Φυσικά όλοι εκπλαγήκαμε και στεναχωρεθήκαμε .... που εχτές ο ναύαρχος της δημοσιογραφίας, το υπόδειγμα, ο ευγενής, ο γλυκομίλητος, ο κατηρτισμένος, ο αμερόληπτος, εξετράπη και κοκκίνισε, φώναξε, θύμωσε και γενικά έδειξε απρεπή έως χυδαία συμπεριφορά απέναντι σε έναν απλό άνθρωπο που έτυχε να είναι πρόεδρος ενός σωματίου και όχι η Λιάνα Κανέλη για να τον στείλει στο διάολο αφού πρώτα θα τον είχε βάλει στην θέση του!!!


Πηγή: http://ksipnistere.blogspot.com/2010/09/blog-post_2475.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου