Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Η πρώτη κατάληψη της χρονιάς σε σχολικό συγκρότημα, θα γίνει σημερα στο Ριον. Γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου, πιστοί στο ραντεβού που είχαν δώσει κατά την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, θα κλείσουν το σχολείο διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά τόσο στελεχών του Δήμου Ρίου και συγκεκριμένα του απερχόμενου Αντιδημάρχου Γιάννη Τσιμπούκη, όσο και της πολιτείας, στο αίτημα τους για επείγουσα κατασκευή μιας επί πλέον αίθουσας προκειμένου να στεγαστούν τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού, μετά τις πολλές νέες εγγραφές του καλοκαιριού.

Θυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια τόσο του δημοσίου διαλόγου, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Ρίου, ο κ. Τσιμπούκης είχε καταφερθεί εναντίον γονέων και δασκάλων, με απαξιωτικους έως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, οδηγώντας την αντιπαράθεση στα άκρα.

Έτσι σημερα, οι γονείς θα κάνουν και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντινομαρχη παιδείας Γιάννη Ταπεινού, ο οποίος μιλώντας μαζί μας σήμερα, εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος και με κατανόηση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές.

Ο κ. Ταπεινός δεσμεύτηκε πως μόλις εξασφαλιστεί το κονδύλι των τελικά 50.000 ευρώ που χρειάζονται με βάση την μελέτη της Νομαρχίας, θα δημοπρατήσει αμέσως την κατασκευή της αίθουσας, η οποία δεν θα γίνει με σιδηροκατασκευη η προκατ, αλλά με την χρήση οικοδομικών υλικών.

Σε ότι αφορά την προσωρινή τοποθέτηση κοντεινερ στο προαύλιο χώρο του σχολείου, το οποίο θα μεταφερθεί από το σχολείο του Ριολο, ο κ. Ταπεινός είπε πως από στιγμή σε στιγμή περιμένει ενημέρωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ με τον οποίο βρίσκεται σε διαρκή επαφή, προκειμένου να ανατεθεί από τον οργανισμό η μεταφορά και η τοποθέτηση του, με τις προδιαγραφές ασφαλείας που υπάρχουν.

Νίκος Ξανάλατος

πηγή http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου