Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλάδα αγνοείται

Οι Εσκιμώοι όταν γεράσουν κι είναι ανίκανοι να κερδίσουν μόνοι το ψάρι τους πηγαίνουν να τους φάει η αρκούδα.
Στην Ελλάδα όμως γέρος εσκιμώος και αρκούδα συναντιούνται στο ίδιο απεχθές ελληνικό απορριματοφόρο – πολιτικό πρόσωπο που θρονιάζεται ως βούδας αγροτικής προέλευσης (ρεύεται, κλ@νει, βρίζει και ομιλεί στους δημοσιογράφους ταυτόχρονα και με άνεση πειθαρχημένου χοντρού Γαλάτη που φτιάχνει πάνω από ανοξείδωτη χύτρα SIEMENS σπιτικό ελληνικό γιαούρτι) και σε βρίζει ελληνικέ μου λαέ, ότι τα λεφτά που σου υποσχόταν όταν σου χάριζε καρπούζια για να τον ψηφίσεις, ο μυθικός γούπατος γιος του νεκρού ηγέτη σου, είναι φαγωμένα.
Τα έφαγες εσύ μαζί του. Πάνω ή κάτω από το τραπέζι δεν έχει σημασία...σημασία έχει ότι σε έκανε ομοτράπεζό του...μόνο που αυτουνού, του φυλάνε τσίλιες ευπάτριδες σεκιουριτάδες τις 58 δηλωμένες κατοικίες κι εσένα σου τηλεφωνεί κάθε μισή ώρα η τηλεφωνήτρια της Τράπεζας Ανθρωπαρίου, για να σου υπενθυμίσει την ληξιπρόθεσμη δόση του στεγαστικού σου δανείου, που πήρες το 2000 επειδή τα παλιοτόμαρα οι φωστήρες ταρατσάρχες, σου υποσχέθηκαν μέρες ευτυχίας, ευημερίας, ευεξίας...Πλήρωνε τώρα.
• Η «Ελλάδα Ευγνωμονούσα» του Βρυζάκη, ακόμα αγνοείται από το πρωθυπουργικό γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου. Αν έχει πεταχτεί μια βόλτα μέχρι την οδό Κουμπάρη, θα σε γελάσω...
• Είχε μια θεία η μητέρα μου που κάθε φορά που μας επισκεπτόταν στο νησί (όχι των λεπρών) όταν πήγαινε προς ανάγκη της στο μέρος, ζητούσε πάντα ένα σπίρτο...πέρασαν χρόνια για να πληροφορηθώ τη χρηστική αξία του σπίρτου στη δυσκοιλιότητα, αδερφέ αναγνώστη.
• Περπατάω στην Πανεπιστημίου και θυμάμαι ότι τον Δεκέμβρη του 2008 η ερειπωμένη πόλη με είχε γεμίσει ελπίδες ότι «κάτι γίνεται» που λέει κι ο Καμπανέλης στο Μεγάλο μας Τσίρκο. Κλείνουν σχεδόν δυο χρόνια από τον αποσαρκωμένο εκείνο Δεκέμβρη που βιάστηκαν πολλοί να ανακηρύξουν «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» κι όχι δεν έχει αλλάξει τίποτα αλλά η κατάσταση είναι περισσότερο αγριεμένη από ποτέ. Κι όμως εκείνοι οι «πιτσιρικάδες» (;) που κρύβονται; Και γιατί πρόδωσαν τα όνειρά μας; Εκτός κι αν η διπλωματία της σκέψης, ω αδερφέ μου, σου κινητοποιεί με συνδυαστικό πολιτικό τρόπο την ουσία της σκεπτόμενης πολιτικής κατάστασης. Ή αλλιώς σε ξηλώνει λίγο από την ακατανόητη υβριδιακή ελληνική διεστραμμένη κατάσταση του «μ@λάκα».
• Κάνω μια βόλτα από τα ελληνικά blogs. Πλήξη, πλήξη, πλήξη. Χρόνος κι αυτός καταναλωμένος στην αφόρητη πλήξη. Της αντιγραφής και της δήθεν υπεροψίας.
• Η καλύτερη συνέντευξη που έχω διαβάσει σε ελληνικό έντυπο τον τελευταίο χρόνο, είναι αυτή του Άγγελου Παπαδημητρίου. Την βρίσκεις εδώ.

πηγή http://mediasoup.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου