Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αγιασμός με προβλήματα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

Με δεκάδες «τριαντάρια» τμήματα, χτύπησε χθες το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς στη Θεσσαλονίκη, παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, ότι «δεν θα υπάρξουν τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές».

Ο αγιασμός έγινε εν μέσω διαμαρτυριών σε κάποια σχολεία, λόγω των προβλημάτων σχολικής στέγης:
• Στο Χορτιάτη, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, προχώρησαν στην ανάρτηση ανακοινώσεων για τις σοβαρές ελλείψεις υποδομών, αφού πολλοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να φιλοξενηθούν και φέτος σε καταστήματα, που μετατράπηκαν σε σχολικές αίθουσες και κτίρια "προκάτ".
• Στο Ασβεστοχώρι οι γονείς γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκητης που πήγαν να ευχηθούν για τη νέα σχολική χρονιά.
Στο 2ο δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, δεν πραγματοποιήθηκε αγιασμός, εξαιτίας της αποχής μαθητών και γονέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις σε αίθουσες και υποδομές.
Αύριο, στη Θέρμη, στις 8 το πρωί, μέλη των συλλόγων γονέων του 3ου γυμνασίου και του 4ου δημοτικού, θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία για την κατάργηση της μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων περιοχών.
"Μικροπροβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Όμως, το κύριο πρόβλημα είναι αυτό της σχολικής στέγης, που υπάρχει σε όλο το νομό και πρέπει επιτέλους να λυθεί", δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Θεσσαλονίκης, Παύλος Σταματίδης.


πηγή http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου