Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ Ρart time ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Πραγματικά εκπλήσσει η πρωτοτυπία του κοινωνικού κανιβαλισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Σεπτεμβρίου, όχι μόνο αλλάζουν όλα στις Ε.Δ. (εξέλιξη αξιωματικών, συγκρότηση κάθετης δομής διοίκησης υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αγορές όπλων από «μηδενική βάση») αλλά...
έρχεται και ο θεσμός του Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη!

ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ

Αφού προηγήθηκε ένα μπαράζ από δημοσιεύματα που αποσκοπούσαν στην προετοιμασία της κοινής γνώμης μέσω της αναπαραγωγής των γνωστών «διαρροών των ανώνυμων πηγών του Πενταγώνου», ο Υπουργό Εθνικής Άμυνας δημοσιοποίησε το νέο μηχανισμό εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας.

Το ΠΑΣΟΚ έχοντας πλήρη συνείδηση των εργασιακών αδιεξόδων της νεολαίας, που το ίδιο δημιούργησε και δημιουργεί, έχοντας συμβάλλει καθοριστικά μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και το αντικοινωνικό Μνημόνιο Κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε. στην απαξίωση των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων και της μισθωτής εργασίας, καταθέτει αυτή την πρόταση που ουσιαστικά δημιουργεί στα στρατόπεδα εργασιακό καθεστώς CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Όπως στα SUPER MARKET, όπου ο εργασιακός μεσαίωνας είναι πραγματικότητα, ο εργαζόμενος δεν γνωρίζει πόσο, πότε και αν θα εργαστεί, σε τι πόστο αφού κάνει τα πάντα χωρίς να φέρνει αντίρρηση, δεν θα πληρωθεί τις υπερωρίες, έτσι και για τον Ειδικό Έφεδρο Οπλίτη:

Δεν προβλέπεται «Εργασιακή Σχέση» αφού θα θεωρούνται «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός»!

Δεν καθορίζεται το ύψος της παροχής, αλλά «θα είναι μια αξιοπρεπή αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο».

Ρωτάμε τον Υπουργό Ευ.Βενιζέλο: γνωρίζει πολλούς που εργάζονται όχι για να ζήσουν από το μισθό τους, αλλά εξαιτίας της παροχής κινήτρου;

Πως νομιμοποιείται να παραβιάζει το Σύνταγμα με αυτό τον βάρβαρο τρόπο, χαρακτηρίζοντας τους Ειδικούς Εφέδρους Οπλίτες ως «Κληρωτούς», αφού όπως το νομοσχέδιο προβλέπει «πρόκειται για τη δυνατότητα κάποιου νέου που ολοκληρώνει τη θητεία του να μείνει ακόμα για 6 μήνες έως 3 χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεργίας, κάλυψης συντάξιμου χρόνου, πιστοποίησης προϋπηρεσίας σε κάποια ειδικότητα κλπ».

Άρα απευθύνεστε σε όσους έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έχουν πάψει να είναι κληρωτοί!

Επίσης, πως είναι δυνατόν ο Κληρωτός Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης να χαίρει ασφαλιστικών δικαιωμάτων, να του αναγνωρίζεται ο συντάξιμος χρόνος και ο Κληρωτός που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία να πρέπει «να καταβάλει το 20% του τρέχοντος μισθού (εργατική και εργοδοτική εισφορά) για κάθε μήνα στρατιωτικής θητείας συν 6% για το επικουρικό ταμείο»!

Άρα αποδέχεστε την κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στο πρόσωπο σας ότι χρησιμοποιείται την Υποχρεωτική Στράτευση για να εκμεταλλευτείτε, μεταξύ άλλων, εργασιακά την νεολαία και αντί να της αναγνωρίζεται τον συντάξιμο χρόνο, καλύπτοντας πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα των φαντάρων, την φορολογείται αγρίως και την υποχρεώνεται να πληρώσει για να αγοράσει τα ένσημα που αντιστοιχούν στου Παραλόγου τη θητεία.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ=Ο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η νέα γενιά του Μνημονίου, χωρίς δικαιώματα και προοπτική, των 400-500 ευρώ, είναι εδώ, μέσα και έξω από τον στρατό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ουσιαστικά επιδιώκουν την αντικατάσταση των ακριβότερων Επαγγελματιών Οπλιτών με τους φθηνότερους Ειδικούς Εφέδρους Οπλίτες. Όχι μόνο σπρώχνουν την νεολαία να γίνει Μισθοφόρος, αλλά ουσιαστικά σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο τους πλέον αδύναμους κοινωνικά. Στέλνοντας τους χωρίς προκαθορισμένο μισθό και υπηρεσίες στην παραμεθόριο, στις μονάδες εκστρατείας, για να τους «λιώσουν», αφού όχι μόνο θα καλύπτουν όλα τα κενά φθηνότερα, αλλά θα είναι και υποταγμένοι στον κάθε διοικητή, η έκθεση του οποίου θα κρίνει την παράταση της παρουσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ουσιαστικά, κρατάνε έναν αριθμό ΕΠ.ΟΠ. για την κάλυψη τεχνικών αναγκών και τη λειτουργία οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και θα έχουν τους Ειδικούς Εφέδρους Οπλίτες για τις Σκοπιές-Αγγαρείες-Ασκήσεις, αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής μαζί με τους φαντάρους!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΌΜΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΝΤ-Ε.Ε.

Μας επιβάλλατε να υποστούμε θυσίες για την Ανάπτυξη των Κερδών σας.

Ζητάτε τώρα να πληρώσουμε τη δική σας κρίση, την εξασφάλιση των δανείων και των τοκογλύφων πληρώνοντας ξανά και ξανά τόκους και πανωτόκια, τη διατήρηση της κερδοφορίας τραπεζών-εφοπλιστών και βιομηχάνων, με τις περικοπές στους μισθούς μας, τους φόρους, τις χιλιάδες απολύσεις.

Βρίσκετε ευκαιρία να καταργήσετε κάθε δικαίωμα, να μας βάλετε να δουλεύουμε σαν τους Κινέζους.

Απαιτείται τώρα το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, η αριστερά και όποιος αμφισβητεί τον Κοινωνικό Μεσαίωνα να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Όχι μόνο πρέπει να ανατρέψουμε την λεηλασία των κοινωνικών αναγκών που προχωρά βίαια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, χτίζοντας πάνω στις στρατιές των ανέργων και νεόπτωχων τις πιο άγριες εκμεταλλευτικές σχέσεις, αλλά επιπλέον πρέπει με μαχητικότητα και αισιοδοξία να παλέψουμε για το Δικαίωμα όλων στη Μόρφωση-Υγεία-Ασφάλιση-Εργασία-Πολιτισμό.

Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς, για την συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις δολοφονικές αποστολές του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για την πρόσληψη επιπλέον Μισθοφόρων-Δυνάμεων Καταστολής (ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ) και συστημάτων καταγραφής-παρακολούθησης της κοινωνικής δράσης.

Απαιτούμε λιγότερες ώρες εργασίας και εργασία για όλους, με αξιοπρεπή μισθό.

Επίδομα Ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού και κάλυψη όλων των κοινωνικών μας αναγκών από το Δημόσιο, Δωρεάν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Πηγή: diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου