Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Ρατσισμός και οικονομία, πάνε μαζί

Η έξαρση του ρατσισμού στη χώρα μας είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο που οφείλει να μας απασχολήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις προεκτάσεις του σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. 
Η ξενοφοβία είναι ένα συναίσθημα που τείνει να διογκώνεται στη κοινωνία μας με τους πολίτες να αποδίδουν ευθύνες στους μετανάστες για την έξαρση της εγκληματικότητας και την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. 
Οι εγκλωβισμένοι στα προβλήματά τους πολίτες εξαπολύουν καθημερινά επιθέσεις σε μειονότητες και ταλαιπωρημένους μετανάστες με φράσεις του τύπου "να πας πίσω στη χώρα σου", "δε φτάνει που σε ταΐζουμε μιλάς κιόλας", "είστε επικίνδυνοι", "μας παίρνεται τις δουλειές" κτλ.. Γιατί όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι οι κακοί της κοινωνίας μας όμως; Φταίει το χρώμα; Φταίει ότι δεν είχαν την τύχη να κουβαλούν αυτό το μικρόβιο της ελληνικής φιλοσοφίας που μας έχει φτάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο πολιτισμού στις μέρες μας; Για όλα φταίει η οικονομία θεωρώ. 
Το χρήμα εξαλείφει τον ρατσισμό και το χρήμα σε κάνει να θεωρείσαι κατώτερος. Το χρήμα είναι αυτό που σου δίνει πρόσβαση στη μόρφωση, που σε κάνει να ντύνεσαι ακριβά και που σε διαχωρίζει από τον διπλανό σου. Το χρήμα ο θεός της εποχής που ορίζει το ποιος είσαι. Η κοινωνία σε σέβεται όταν έχεις χρήματα γιατί θεωρείσαι πετυχημένος και καταξιωμένος, ενώ στην αντίθετη περίπτωση η φτώχεια θεωρείται δείγμα οκνηρίας και ο φτωχός, ως άνθρωπος μικρότερης αξίας είναι αυτός που πρέπει να καθαρίζει την τουαλέτα και να υπομένει τις λόξες και την προκατάληψη ενός κοινωνικού συνόλου αποχαυνωμένου που δε μπορεί να διαθέσει πόρους σε δήθεν ανίκανους χαμηλότερης ποιότητας πολίτες. 
Ο ρατσισμός λοιπόν έχει γερά θεμέλια μέσα στη κοινωνία μας αφού οι οικονομικές αμβλύνσεις είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματός μας..Οι έχοντες τη δύναμη να πατάνε το διπλανό τους στο όνομα του κέρδος αγγίζουν ταβάνι στην κοινωνική υπόληψη και τα φτωχά στρώματα θεωρούνται τεμπέληδες και χαμηλής νοημοσύνης όντα που γεννήθηκαν για να υπηρετούν τους ικανούς επιχειρηματίες. Ο φτωχός και εξαθλιωμένος έχει ανάγκη να καλύψει τις βασικές του ανάγκες για αυτό το λόγο αν χρειαστεί θα κλέψει για να επιβιώσει. Αυτή η κίνηση δε πρέπει να θεωρείται ως απειλή και η κοινωνία να ζητάει περισσότερη αστυνόμευση, αυξάνοντας το μίσος της απέναντι στις μειονότητες μεταναστών. Θα πρέπει να θεωρείται ως μήνυμα αλλαγής και προσοχής. Θα πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές, να γίνουν πιο δίκαιες, να δοθούν χρήματα και τροφή σε όσους πεινάνε, στέγη σε όσους γυρνάνε το βράδυ κυνηγώντας την επιβίωση. Η κοινωνία πρέπει να αγκαλιάσει τον δίχως άλλη επιλογή κλέφτη και να σταματήσει να ρίχνει ευθύνες της προσωπικής της αποτυχίας στα θύματα της σημερινής παγκοσμιοποίησης.

Η έχθρα αυτή απέναντι στις μεταναστευτικές ομάδες είναι καλό πάτημα των ακροδεξιών αντιλήψεων να μπουν στην επικαιρότητα και να διεκδικήσουν εξουσία, στο όνομα της κάθαρσης του έθνους. Άνοδος παρατηρείται σε όλα τα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, γεγονός επικίνδυνο που εφιστά την προσοχή της κοινωνίας. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία των κυβερνήσεων να σπείρουν το φόβο (συστατικό του τις τρέφει) και να έχουν σε κάθε περίπτωση ένα εξιλαστήριο θύμα και έναν φθηνό εργάτη μέσα στη χώρα τους. 
Η λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης πληθυσμών είναι οι ίδιοι οι πολίτες και το κράτος που οφείλει να κατανοήσει και να εντάξει με σωστό τρόπο στη καθημερινότητα το διαφορετικό. Τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη να μορφωθούν και να καλύψουν τις βασικές τους βιοτικές ανάγκες. Η μόρφωση θα φέρει καλύτερες μέρες στο θέμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
  πηγή http://dinatomirmigi.blogspot.com

2 σχόλια:

 1. ΟΧΙ
  οταν μιλαμε για μεταναστες δεν θα μιλαμε για ανθρωπισμό ουτε για επικίνδυνους ισλαμιστες
  ΠΡΩΤΑ θα μιλαμε για ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ και για οσους θελουν να "εντασσουν στην κοινωνία το προιον ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ" θα τους αποκαλώ ή επιπόλαιους
  ή δουλεμποριοαποδόχους.

  Μετά θα μιλάμε για ηθικές ευθύνες στον πολιτισμένο κόσμο
  κα μετά για κυρωσεις στις χώρες τους που τους πετάνε σαν οικονομικά και κοινωνικά σκουπίδια για να τους αξιοποιήσουν σαν δουλους τα κρατη του ανώτερου στην κατάτασξη κόσμου.

  Το οτι ο πρωθυπουργος βλεπει τους μετανάστες σαν ευκαιρία ανάπτυξης
  δεν ειναι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ?
  Διαβάστε τον λογο του περι τεταρτου δρόμου.
  http://www.primeminister.gr/2010/08/12/2623
  "Τελευταία υπάρχει αρκετή ξενοφοβία στην Ευρώπη επειδή πολλοί θεωρούν ότι έχουν χάσει πολλά λόγω των «κακών ξένων». Πρέπει αντίθετα να θεωρούμε τους μετανάστες κομμάτι της λύσης της μελλοντικής μας ανάπτυξης και της χρηματοδότησης του συστήματος των συντάξεων. "

  Πρέπει να γραψω κατι άλλο?

  Δεν μπορω να συλλάβω ότι εχει καταπωσθεί από τους Έλληνες το χάπι του ανθρωπισμου σε κατι που ειναι ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΜΙΓΕΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ!!!

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ αν και στην οπτική γωνία του ανθρωπισμού θα συμφωνήσω μαζί σου

  θα πρέπει να αρχισεις να προβληματίζεσαι αν χωρις να το θέλεις εισαι γρανάζι μιας μηχανής που απλά ψαχνει φθηνή εργασία.
  Παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας λέγεται ... και ειναι το ιδιο συστημα που θα διωξει τα παιδιά σου στην Αμερική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ..καμμια αντιρρηση,πραχτικα ομως πως μπορει να αντιμετωπισθει,οταν,ολοι αυτοι πυροδοτουν με την παρουσια τους,τις αναζητησεις τους και, με οτι αυτο συνεπαγεται,το μισος και τον εθνικισμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή