Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

"Κατάσχεται" η Εγνατία Οδός λόγω χρεών!

Στο “σφυρί” ενδέχεται να βγει η Εγνατία Οδός, αφού η κρατική εταιρεία είναι πνιγμένη στα τραπεζικά χρέη!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, η Εγνατία Οδός Α.Ε. έλαβε εξώδικο από την Εμπορική Τράπεζα, που το περιεχόμενο του θυμίζει.....
χρεοκοπημένο ιδιώτη.

'Όπως αποκαλύπτει η ρεπόρτερ της εφημερίδας Χαρά Τζαναβαρα, στο έγγραφο αναφέρεται πως η εταιρεία “κώφευε συστηματικά και κακόπιστα” ως προς την καταβολή των χρεών της προς την Τράπεζα, η οποία απειλεί με... κατάσχεση του έργου, προκειμένου να αποσβέσει το οφειλόμενο ποσό.

“Προτιθέμεθα να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας για τη νομότυπη καταγγελία της συμβάσεως και για την, διά αναγκαστικής εκτέλεσης, είσπραξης της οφειλής μας
”, λέει η Εμπορική Τράπεζα.

Όμως, την τακτική του καταχρεωμένου ιδιώτη ακολουθούσε και στις άλλες τράπεζες από τις οποίες πήραν δάνειο για την ολοκλήρωση του έργου, δηλαδή την Πειραιώς, την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικά η Εγνατία Οδός Α.Ε. χρωστάει στις τράπεζες το ποσό των 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που από το 2011 θα προστεθεί στο δημόσιο έλλειμμα, το οποίο θα “φουσκώσει” κατά 1%.

Πάντως, η Εμπορική Τράπεζα που είχε δανείσει περί τα 230 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι το 2008, ενώ η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να “κερδίσει χρόνο” ζητώντας συνεχώς τριμηναίες παρατάσεις.

Πηγή: http://cosmo.gr/Finance/Hellas/283855.html

2 σχόλια:

 1. Ωραία!!! απ'όλα αυτά αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι το ότι και αυτόν τον λογαριασμό πάλι εμείς θα τον πληρώσουμε,μιας και προστίθεται στο δημόσιο έλλειμμα.Ας προσέξουμε όμως,γιατί πολλοί λογαριασμοί μας προκύπτουν τώρα τελευταία,αφού δεν υπάρχει και τίποτα μη χρεοκοπημένο στην Ελλάδα ,απ΄ότι φαίνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Εγνατία Οδός δεν αποτελεί περιουσία καμίας κρατικής ή ιδιωτικής Α.Ε. Η Εγνατία Οδός αποτελεί περιουσία του Ελληνικού λαού και η περιουσία του Ελληνικού λαού είναι ταγμένη να υπηρετεί ελεύθερους πολίτες.

  Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα

  Άρθρον 1. - 1. Όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως. Σύμφωνα με το δικαίωμα αυτό καθορίζουν ελεύθερα το πολιτικό καθεστώς τους και εξασφαλίζουν ελεύθερα την οικονομική, κοινωνική και μορφωτική ανάπτυξή τους.
  2. Για να επιτύχουν τους σκοπούς αυτούς, όλοι οι λαοί μπορούν να διαθέτουν ελεύθερα τον πλούτο και τους φυσικούς πόρους τους, με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη διεθνή οικονομική συνεργασία που στηρίζεται στην αρχή του αμοιβαίου συμφέροντος και του διεθνούς δικαίου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένας λαός να στερηθεί από τα δικά του μέσα επιβιώσεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή