Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣΒοηθήστε μας να ενημερώσουμε άπαντες για το δίκαιο αίτημά μας !!!
Απαιτούμε την πλήρη κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης
υπουργών άμεσα !!!Το αίτημά μας μεταξύ άλλων αναφέρει "έχω την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να καταργηθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας πλήρως η βουλευτική ασυλία και οι ειδικοί νόμοι περί ευθύνης υπουργών με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη και ισότιμη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων βουλευτών, υπουργών ή κρατικών λειτουργών, που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας
του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών και βλάπτουν τα εύλογα συμφέροντα αυτών με οιοδήποτε τρόπο"
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ:
1.ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ LINK...http://gopetition.com/online/36966.html
2.ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΤΗΣΤΕ "sign the petition"
3.ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ,ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ
4.ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ
5.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Aττικής σε σύγκρουση με καναλάρχες και τηλεπερσόνες


Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής με επιστολή της στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ ανακοινώνει :

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης απεργοσπαστικής μανίας που έχει κυριεύσει όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και όχι μόνο και όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές.

Η δημοσιογραφία έχει αλλάξει πρόσωπο και από ανεξάρτητη έχει γίνει απόλυτα εξαρτημένη από συμφέροντα είτε ιδιωτικά είτε κρατικά...


Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης των απεργιών εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούν είτε να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους είτε να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην λαίλαπα του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας.

Εμείς οι τεχνικοί ζούμε και εισπράττουμε καθημερινά τις αντιδράσεις άλλες φορές ήπιες και άλλες φορές βίαιες των απεργών κάθε κλάδου και πληρώνουμε τα σπασμένα κάποιων μεγαλοδημοσιογράφων οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων της χώρας που όπως και εμείς έτσι και αυτοί δεν θέλουμε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό καταδικάζουμε και το περιστατικό βίας απεργών εναντίον συναδέλφων μας τεχνικών στο υπουργείο μεταφορών δηλώνουμε ότι είμαστε με όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται ότι, αυτοί που σαμποτάρουν τον αγώνα τους δεν είμαστε εμείς αλλά τα μεγάλα συμφέροντα και όποιοι δημοσιογράφοι τα υπηρετούν:

Εμείς είμαστε συνάδελφοι με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται μια και μόνο εξουσία: Του Λαού.

Είμαστε με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται την αλήθεια και την ελευθεροτυπία, κόντρα σε κάθε εξουσία και στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές. Και τέλος όπως λένε κάποιοι συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι: τον πόλεμο θα τον χάσουν.

Γιατί η υπεροψία τους, η αλαζονεία τους και αυταρχισμός τους, που έχουν πλέον φτάσει στα άστρα του ουρανού εξ αιτίας της αμηχανίας-υποχώρησης της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά στην επέλαση των βαρβάρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας, δεν τους επιτρέπει να αφουγκραστούν την, όχι και τόσο, υπόκωφη οργή της κοινωνίας και των μη προνομιούχων της.

Εμείς στηρίζουμε τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Τους προτιμάμε ακόμα και με τις υπερβολές και τα λάθη τους.Διότι αντιστεκόμαστε στην κατοχή της Ελλάδας από την Τρόικα.

Αυτοί θέλουν να μας κάνουν όλους ζόμπι. Σε λίγο, αν τους το επιτρέψουμε, θα απαγορεύσουν την απεργία, την διαδήλωση, το συλλαλητήριο, την διαμαρτυρία, την αντίσταση. Γι’ αυτό όποιος κλάδος ή πολίτης αντιστέκεται διασύρεται, στοχοποιείται. Τελευταίο ισχυρό όπλο τους ο κοινωνικός αυτοματισμός. Στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Απάντηση υπάρχει. Ο κόσμος να τους ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Προς όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΜΜΕ
με oποιαδήποτε ειδικότητα:


Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει.
Ή μαζί τους ή με την κοινωνία!


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος - Γιώργος Δεληκαρης
Ο Γ.Γραμματέας - Θοδωρής Μανουσάκης

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής
Μέλος ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΚΑ & UNI/MEI-UNI

UNION OF TECHNICIANS
EMPLOYED IN PRIVATE GREEK TELEVISION
POSPERT – EKA & UNI/MEI – UNI आफ़्फ़िलिअते
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_8778.html

«Παραβιάζει το Σύνταγμα η επιστράτευση»


Του ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ *

Σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος, επίταξη προσωπικών υπηρεσιών (ή αλλιώς πολιτική επιστράτευση, κατά την ορολογία του σχετικού ν.δ. 17/1974) επιτρέπεται μόνο σε...
συγκεκριμένες, περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις, όπως πόλεμος κ.ά.
Από τις περιπτώσεις αυτές η μόνη κάπως σχετική με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών βυτιοφόρων αυτοκινήτων είναι η «ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» και εκείνη επικαλείται ο πρωθυπουργός στη σχετική απόφασή του.

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας προϋποθέτει λογικά τον εφοδιασμό των νοσοκομείων και φαρμακείων, καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς των ασθενών, όχι όμως την πλήρη λειτουργία της εθνικής οικονομίας.

Συνεπώς θα δικαιολογούνταν το πολύ η επίταξη ενός περιορισμένου αριθμού (π.χ. του ενός δεκάτου) των οδηγών και των αντίστοιχων βυτιοφόρων (κατ' εφαρμογή του άρθρου 18 παρ. 3 του Συντάγματος για την επίταξη πραγμάτων), για να εξασφαλιστούν τα παραπάνω, όχι όμως του συνόλου τους.

Κατά συνέπεια η επιστράτευση που αποφάσισε ο πρωθυπουργός ξεπερνά κατά πολύ το αναγκαίο μέτρο και παραβιάζει τα άρθρα 18 παρ. 3 και 22 παρ. 4 του Συντάγματος σε συνδυασμό με την κατοχυρωμένη στο άρθρο 25 παρ. 1 του ίδιου αρχή της αναλογικότητας.

Παράλληλα παραβιάζονται έτσι οι υπ' αριθ. 29 και 105 Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, για την απαγόρευση της αναγκαστικής εργασίας τις οποίες έχει κυρώσει η Ελλάδα και προκύπτει το ενδεχόμενο καταδίκης της χώρας μας από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

*Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ


enet

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ...;Γραφει ο Γρηγορης Ζωγραφακης

Το σωστο ερωτημα για να δουμε τους πραγματικους υπευθυνους πισω από την επιστρατευση είναι: «Ηξερε ο Υπουργος και η Κυβερνηση ότι αν εφερνε τωρα τη συζητηση για το νομοσχεδιο,θα συναντουσε αυτή την αντιδραση...;»
Η απαντηση είναι φυσικα ότι το ηξερε- ασχετα αν εχουν δικιο ή αδικο,το εχω αναλυσει σε άλλο αρθρο -αρα η ευθυνη είναι αποκλειστικα της Κυβερνησης που στην απελπιδα προσπαθεια να εφαρμοσει με τυφλη υπακοη το μνημονιο εχει εφευρει το εξης απλο....Μας ξεχωριζει και στη καταλληλη ωρα βαλλει κατά μιας κοινωνικης ταξης αφου εχουν προετοιμασει καλα το εδαφος τα «παπαγαλακια» των τηλεορασεων λεγοντας αληθειες και ψεμματα και παρουσιαζοντας ως ιδανικη επιλογη αυτό που προωθει η Κυβερνηση-υπενθυμιζω ότι καποτε μιλουσαν οι ιδιοι ανθρωποι όταν ερχοταν συζητηση περι ανοιγματος των επαγγελματων και ελεγαν τοτε ότι δεν πρεπει να γινει....
Τωρα που ξεπερασε λοιπον το σκοπελο των περικοπων του Δημοσιου τομεα,και το «στεγνωμα» της Αγορας,τωρα που «επεισε» τους Βουλευτες της να ψηφισουν το πιο ανασφαλες Ασφαλιστικο στρεφει τα πυρα της κατά ανοιχτων κοινωνικων ομαδων...Κι αν εχετε την εντυπωση ότι θα σταματησει εκει πλανασθε...Η Τροικα δεν θα σταματησει αν δε συντριψει τη μεσαια ταξη-για να δωσει μεθαυριο τον ανταγωνισμο στις πολυεθνικες της-και αν δε ξεπουληθει ολος ο κρατικος πλουτος..
Η Κυβερνηση είναι αποφασισμενη να συμμορφωθει στις επιταγες της,όχι για το καλο της πατριδας,αλλα εξυπηρετωντας τα ιδια συμφεροντα που καποτε δεν αφηναν άλλες Κυβερνησεις να κανουν τα αυτονοητα και δημιουργουσαν ελιτ εκλεκτων και ημετερων...
Ας φανταστουμε λοιπον τις κοινωνικες ομαδες ως ανθρωπους μεσα σε ένα δασος...Αν κοιμηθουν χωρια θα τους φανε τα αγρια θηρια....Αν όμως μαζευτουν ολοι γυρω από μια φωτια και βαλουν εναλλαξ σκοπους στην επιθεση του «τσακαλιου», από τις φωνες ,αν σηκωθουν ολοι και βοηθησουν θα σωθει ο σκοπος που δεχτηκε την επιθεση....αλλα και οι ιδιοι...Γιατι μετα τα σκοπο είναι το επομενο θυμα...
Εσεις σε μια τετοια περιπτωση θα βοηθουσατε ή θα σας ενοχλουσε που ο πρωτος που δεχτηκε την επιθεση ηταν φορτηγατζης...;


topsaxtiri.blogspot.com

μα τι όνειρα έκανες....?


Είσαι ο ίδιος που πριν από κάποια χρόνια τέτοια μέρα, στιβαζόσουν στα αστικά λεωφορεία , μαζί με δεκάδες άλλους,κρατώντας ένα ψυγείο από φελιζόλ, με προορισμό την πιο κοντινή παραλία...Είσαι ο ίδιος που μόλις τέλειωνες το σπαστό καφεδάκι σου,άνοιγες στη θάλασσα το τάπερ με τα γεμιστά , μπούκωνες τα παιδιά σου, και τα φώναζες να μη βουλιάξουν....εσύ είσαι , που τότε κοίταζες με δέος τους γερμανούς, αυστριακούς και τόσους άλλους τουρίστες, που έφταναν στην παραλία σου με mercedes διχίλιαρες, κι έσκαγες από τον πόνο και το φθόνο σου....κι αν σε παιρνε ο ύπνος στο ψαθάκι σου...ονειρευόσουν...
Μα τι όνειρα έκανες.....?

Και να που ήρθε η μέρα που θα ξαναπάς στην παραλία σου....μα οδηγείς διχίλιαρο...κι ας το γεμίζεις με το ζόρι...δεν παίρνεις το ψαθάκι σου πλέον...αράζεις στην ξαπλώστρα στο beach bar...κι ας σου χρεώνει την ξαπλώστρα, χώρια την ομπρέλα, χώρια τον καφέ....μα ο καφές σου είναι fredoccino...κι είναι και σε μούρικο ποτήρι...ε ρε και να σε βλεπε τώρα εκείνος ο γερμανός τουρίστας....θα έσκαγε! Κι άμα τελειώσεις τον καφέ, θα κάτσεις για ψαράκι στην ταβέρνα, φέρε, φέρε ,φέρε....μα που είναι εκείνοι οι τουρίστες...? Να σε δουν τώρα...να δουν πόσο σπουδαίος έγινες, πόσα απέκτησες....με τον κόπο σου ναι...

Μα δε θέλω να σε κρίνω, το αξίζεις μια δυο μέρες να ξεφύγεις....ζόρικα τα πράγματα όλη τη βδομάδα στη δουλειά, πώς να βγει κι επόμενη...δίκιο έχεις ..να πας!
Άλλωστε τόσες ώρες έψαχνες να φουλάρεις....και πόση ώρα έφαγες στην ουρά ε....κι είχες και καιρό να φουλάρεις, δέκα ευρώ έβαζες...και τώρα, πω πω...αλήθεια πόσα έδωσες ?

Μα έχεις δίκιο, χαλάλι , δέκα φορές χαλάλι...τι άλλο σου έμεινε..μια ευχαρίστηση έχεις μόνο...
να πας...στο δρόμο να προσέχεις μόνο, γιατί έχει κίνηση μεγάλη...κι η επιστροφή θα είναι δύσκολη..θα γκρινιάζει κι η γυναίκα σου...μα είσαι άρχοντας στο διχίλιαρό σου , μη μασάς...
μόνο που δεν έρχονται πια εκείνοι οι τουρίστες να σε δουν, να σκάσουν....
Γιατί ρε φίλε εσύ το ξέρεις -πάντα το ξερες- στο μάθαν και στο σχολείο άλλωστε, είσαι ανώτερη φυλή...και τώρα πια μπορείς και να το αποδείξεις....


το έγραψε η Ντόρα για την http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/

Una salus victis nullam sperare salutem


Η χώρα έχει παραλύσει από την πρώτη πετυχημένη απεργία εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Η κυβέρνηση αυτάρεσκα, πιστεύοντας ότι αφού κατάφερε να γεμίσει ενοχές τους πολίτες, ότι τάχα αυτοί φταίνε, για το σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος, μπορεί να πράξει οτιδήποτε και σε βάρος οποιουδήποτε.
Και σε ένα πρώτο βαθμό το πέτυχε.
Μείωσε αυθαίρετα τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με το ύπουλο επιχείρημα : εσείς οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίτε για τα ελλείμματα.
Μείωσε αυθαίρετα τις συντάξεις, με το επίσης ύπουλο επιχείρημα : εσείς οι συνταξιούχοι φταίτε για τα ελλείμματα.
Έδιωξε τους παράνομα (αλήθεια είναι οι μόνοι;) διορισμένους στα stage βροντοφωνάζοντας: εσείς των stage φταίτε για τα ελλείμματα.
Και νόμιζε δικαιολογημένα η κυβέρνηση ότι μπορούσε να κάνει οτιδήποτε.
Το τίμημα της αλαζονείας όμως είναι η αποτυχία.
Αυτάρεσκα λοιπόν και αλαζονικά τα έβαλαν με του φορτηγατζήδες. Κι εδώ την πάτησαν γιατί απλούστατα οι κυβερνώντες από την μια μάλλον είναι απλώς ερασιτέχνες και από την άλλη είναι εξωφρενικά αμαθείς.
Αιώνες πριν ο Μέγας Βιργίλιος στην Αινειάδα , ΙΙ, 354 έγραφε «Una salus victis, nullam sperare salutem» Μια ελπίδα έχουν αυτοί που δεν έχουν καμιά ελπίδα, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα.
Και αυτό συνέβη. Η κυβέρνηση βάζοντας στην γωνία τους φορτηγατζήδες, αποκλείοντας τους οποιαδήποτε εναλλακτική λύση, τους στέρησε από κάθε ελπίδα. Και σ αυτό ακριβώς το σημείο συνέβη το απροσδόκητο. Συνειδητοποίησαν οι φορτηγατζήδες ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα, επομένως και δεν έχουν να χάσουν τίποτα, άρα… αγώνας μέχρι εσχάτων.
Την λύση επομένως δεν μπορούν να την δώσουν οι φορτηγατζήδες, η κυβέρνηση μπορεί να την δώσει. Ας ελπίσουμε να το καταλάβουν οι χαλίφηδες που κατάφεραν επιτέλους να γίνουν οι νέοι βεζίρηδες στη θέση των προηγουμένων βεζίρηδων.

Πηγή: http://greeksagainststupidity.blogspot.com/2010/07/una-salus-victis-nullam-sperare-salutem.html

ΓΙΑΤΙ η ανθρωπότητα αργεί να σταματήσει τους καταστροφείς της;


Έχοντας ήδη παρατηρήσει τους πρώτους τυράννους, τους φαραώ (αλλά και κάποιους ανανούριστους εγωμανείς που εμφανίζονταν κατά καιρούς ανάμεσά τους), οι αρχαίοι διαπίστωσαν ότι οι φοβικοί τύραννοι εφαρμόζουν 2 τρόπους για να παρατείνουν με το διαίρει και βασίλευε τη σαδομαζοχιστική τους μανία επιβολής:
1. Εξουθενώνουν τον κόσμο με ξενύχτια, μεθύσια ("ποταγωγίδες") και άχρηστη δουλειά,....

όπως το ανεβοκατέβασμα λίθων για τις πυραμίδες και τις αρένες-σκιάχτρα τους...
2. Κάνουν όσο μπορούν περισσότερους ανθρώπους να αισθάνονται όπως οι ίδιοι, δηλ. να φοβούνται από την εμβρυακή ήδη ζωή, κατατρομοκρατώντας τις κοινότητες και τις μητέρες με βιασμούς, σκιάχτρα, παιδομαζώματα, διάλυση της αλληλοβοήθειας και της αυτάρκειας...
Αυτά γράφει η ομάδα τού συκοφαντημένου, διακριτικά δημοκρατικού Αριστοτέλη στα Πολιτικά - 1313α18 κ.ε.

Αποτέλεσμα: ο πομπηιακός αυτο/καταστροφικός εθισμός στα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, έχει οδηγήσει σήμερα την καταταλαιπωρημένη ανθρωπότητα να φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια, όπου πολλοί όχι μόνο καμαρώνουν για τα ξενύχτια και τη δουλοπρέπειά τους αλλά λυσάνε να τα επιβάλουν στους υπόλοιπους, ενώ ορισμένοι, υποκρινόμενοι τους σωτήρες, γρυλλίζουν για να τους ακολουθήσουμε σε παραλλαγές τής μοναρχίας, όπου φαντάζονται τον εαυτούλη τους ως μεσία... Κι έχουν καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να ασχολείται η πλειονότητα με τα καμώματά τους και όχι με τον παραμερισμό τους...
Έτσι ανισόρροποι τύραννοι αλληλοεξοντωνόμενοι, συνεχίζουν να αποσυνθέτουν την ανθρωπότητα, με τη συμβολή της (και γενικευμένο κανιβαλισμό αν έρθει ξαφνικά νέα παγετώδης, χωρίς μάλιστα επάρκεια καυσίμων...), και σχεδόν πουθενά (εκτός από την Ελβετία και μεμονωμένα χωριά αλλού) δε γίνονται συζητήσεις για αποκέντρωση σε αυτάρκη χωριά, συμφιλιωτικό ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές, και επαρκή ξεκούραση για αισιοδοξία.

Σταδιακά, καθώς η βενζίνη σκαρφαλώνει στα 3-4 ευρώ το λίτρο, λιμοί, διακοπή επικοινωνιών, μεταφορών, παραγωγής, σε συνδυασμό με φυσικές αναστατώσεις, θα οδηγήσουν σε πρωτοφανές χάος και συγκρούσεις, εκτός αν...
Ακόμα προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλά, ΑΝ δώσουμε το παράδειγμα στους νέους να κόψουν τα ξενύχτια ώστε να ξεθολώσουν, αντί να εθίζονται και τα μωρά στο χαζοκούτι, με τη δικαιολογία ότι "έτσι θα το βαρεθούν"...
Fassoi Venia
schizas.com

Ο ΓΙΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο …ΛΟΥΤΣΟΣ ...


ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ.. ΚΑΙ ΠΙΣΩ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΚΙ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ Ο… ΣΤΕΛΙΟΣ
ΣΤΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ…ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΕΝΑ ΟΥΖΟ ΤΡΩΓΑΝΕ ΣΚΟΡΔΑ , ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ…ΚΑΙ....

ΔΙΑΒΑΖΑΝ...ΚΑΡΟΥΖΟ.. ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΣΕ ..ΑΠΟ ΠΟΡΔΕΣ ΚΙ ΑΝΑΣΕΣ ΜΑ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ…ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΤΙΣ ΜΑΣΕΣ… ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΝΤΕΡΛΙΚΩΣΕ * ΕΦΤΙΑΣΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΧΩΡΑ ΜΑΣ… ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ …ΕΛΛΑΔΑ..!!!! « ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ …ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ …ΑΡΧΙΔΙΑ… ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ…ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ…!! ΜΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΞΑΓΡΥΠΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ…ΚΑΦΕΝΕΙΟ.. …. ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ…ΜΑΡΑΚΑΝΑ

ΜΑ ΘΑ ΓΕΝΕΙ΄……Μ Α Ν Τ Ε Ι Ο….!!!!!!! »

ΠΟΙΗΣΗ του ΚΑΣΤΟΡΙΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΑΔΗ
Από τη Συλλογή “ ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ « Τα Ολλανδικά »


* ΝΤΕΡΛΙΚΩΝΩ = Σύμφωνα με τον Μάνο Χατζιδάκι, η λέξη ετυμολογείται εκ του υδρόλυκου, του μυθικού υβριδίου λύκου και υδρόφιδου. Κατ' άλλους είναι εκ του δρολυκώνω , δηλαδή παθαίνω υδροκήλη απ' την πολλή μασαμπούκα (Πηγή: Μείζον Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη).

Kil Bil

Πές τα!

Πές τα! Πείτε τα όλοι...φωνάξτε, αντιδράστε.......
θέλουν να είμαστε πρόβατα...ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ


Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1948
ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.

Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν, λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου.

Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου, ώστε ο άνθρωπος να μην αναγκάζεται να προσφεύγει, ως έσχατο καταφύγιο, στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης.

Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να ενθαρρύνεται η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα έθνη.

Επειδή, με τον καταστατικό Χάρτη, οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών διακήρυξαν και πάλι την πίστη τους στα θεμελιακά δικαιώματα του ανθρώπου, στην αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ισότητα δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών, και διακήρυξαν πως είναι αποφασισμένοι να συντελέσουν στην κοινωνική πρόοδο και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στα πλαίσια μιας ευρύτερης ελευθερίας.

Επειδή τα κράτη μέλη ανέλαβαν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν, σε συνεργασία με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, τον αποτελεσματικό σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιακών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.

Επειδή η ταυτότητα αντιλήψεων ως προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες αυτές έχει εξαιρετική σημασία για να εκπληρωθεί πέρα ως πέρα αυτή η υποχρέωση,

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διακηρύσσει ότι η παρούσα Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποτελεί το κοινό ιδανικό στο οποίο πρέπει να κατατείνουν όλοι οι λαοί και όλα τα έθνη, έτσι ώστε κάθε άτομο και κάθε όργανο της κοινωνίας, με τη Διακήρυξη αυτή διαρκώς στη σκέψη, να καταβάλλει, με τη διδασκαλία και την παιδεία, κάθε προσπάθεια για να αναπτυχθεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αυτών, και να εξασφαλιστεί προοδευτικά, με εσωτερικά και διεθνή μέσα, η παγκόσμια και αποτελεσματική εφαρμογή τους, τόσο ανάμεσα στους λαούς των ίδιων των κρατών μελών όσο και ανάμεσα στους πληθυσμούς χωρών που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.

ΑΡΘΡΟ 1

'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

ΑΡΘΡΟ 2

Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.

ΑΡΘΡΟ 3

Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.

ΑΡΘΡΟ 4

Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται.

ΑΡΘΡΟ 5

Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική.

ΑΡΘΡΟ 6

Καθένας, όπου και αν βρίσκεται, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της νομικής του προσωπικότητας.

ΑΡΘΡΟ 7

'Ολοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 'Ολοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.

ΑΡΘΡΟ 8

Καθένας έχει δικαίωμα να ασκεί αποτελεσματικά ένδικα μέσα στα αρμόδια εθνικά δικαστήρια κατά των πράξεων που παραβιάζουν τα θεμελιακά δικαιώματα τα οποία του αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος.

ΑΡΘΡΟ 9

Κανείς δεν μπορεί να συλλαμβάνεται, να κρατείται ή να εξορίζεται αυθαίρετα.

ΑΡΘΡΟ 10

Καθένας έχει δικαίωμα, με πλήρη ισότητα, να εκδικάζεται η υπόθεσή του δίκαια και δημόσια, από δικαστήριο ανεξάρτητο και αμερόληπτο, που θα αποφασίσει είτε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του είτε, σε περίπτωση ποινικής διαδικασίας, για το βάσιμο της κατηγορίας που στρέφεται εναντίον του.

ΑΡΘΡΟ 11

1. Κάθε κατηγορούμενος για ποινικό αδίκημα πρέπει να θεωρείται αθώος, ωσότου διαπιστωθεί η ενοχή του σύμφωνα με τον νόμο, σε ποινική δίκη, κατά την οποία θα του έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες για την υπεράσπισή του εγγυήσεις.
2. Κανείς δεν θα καταδικάζεται για πράξεις ή παραλείψεις που, κατά τον χρόνο που τελέστηκαν, δεν συνιστούσαν αξιόποινο αδίκημα κατά το εσωτερικό ή το διεθνές δίκαιο. Επίσης, δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που ίσχυε κατά τον χρόνο που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη.

ΑΡΘΡΟ 12

Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.

ΑΡΘΡΟ 13

1. Καθένας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να εκλέγει τον τόπο της διαμονής του στο εσωτερικό ενός κράτους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και τη δική του, και να επιστρέφει σε αυτήν.

ΑΡΘΡΟ 14

1. Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.
2. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί, σε περίπτωση δίωξης για πραγματικό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ.

ΑΡΘΡΟ 15

1. Καθένας έχει το δικαίωμα μιας ιθαγένειας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιθαγένειά του ούτε το δικαίωμα να αλλάξει ιθαγένεια.

ΑΡΘΡΟ 16

1. Από τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου, ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανένα περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να ιδρύουν οικογένεια. Και οι δύο έχουν ίσα δικαιώματα ως προς τον γάμο, κατά τη διάρκεια του γάμου και κατά τη διάλυσή του.
2. Γάμος δεν μπορεί να συναφθεί παρά μόνο με ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλονύμφων.
3. Η οικογένεια είναι το φυσικό και το βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα προστασίας από την κοινωνία και το κράτος.

ΑΡΘΡΟ 17

1. Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.

ΑΡΘΡΟ 18

Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών.

ΑΡΘΡΟ 19

Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.

ΑΡΘΡΟ 20

1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα και για ειρηνικούς σκοπούς.
2. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμετέχει σε ορισμένο σωματείο.

ΑΡΘΡΟ 21

1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας του, άμεσα ή έμμεσα, με αντιπροσώπους ελεύθερα εκλεγμένους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτός, υπό ίσους όρους, στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του.
3. Η λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας. Η θέληση αυτή πρέπει να εκφράζεται με τίμιες εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξάγονται περιοδικά, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, ή με αντίστοιχη διαδικασία που να εξασφαλίζει την ελευθερία της εκλογής.

ΑΡΘΡΟ 22

Κάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας. Η κοινωνία, με την εθνική πρωτοβουλία και τη διεθνή συνεργασία, ανάλογα πάντα με την οργάνωση και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους, έχει χρέος να του εξασφαλίσει την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

ΑΡΘΡΟ 23

1. Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργεία.
2. 'Ολοι, χωρίς καμία διάκριση, έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.
3. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.
4. Καθένας έχει το δικαίωμα να ιδρύει μαζί με άλλους συνδικάτα και να συμμετέχει σε συνδικάτα για την προάσπιση των συμφερόντων του.

ΑΡΘΡΟ 24

Καθένας έχει το δικαίωμα στην ανάπαυση, σε ελεύθερο χρόνο, και ιδιαίτερα, σε λογικό περιορισμό του χρόνου εργασίας και σε περιοδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές.

ΑΡΘΡΟ 25

1. Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. 'Εχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησης του.
2. Η μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. 'Ολα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν είναι νόμιμα ή εξώγαμα, απολαμβάνουν την ίδια κοινωνική προστασία.

ΑΡΘΡΟ 26

1. Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική βαθμίδα της. Η στοιχειώδης εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους. Η πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους, υπό ίσους όρους, ανάλογα με τις ικανότητες τους.
2. Η εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιακών ελευθεριών. Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάμεσα σε όλα τα έθνη και σε όλες τις φυλές και τις θρησκευτικές ομάδες, και να ευνοεί την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης.
3. Οι γονείς έχουν, κατά προτεραιότητα, το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της παιδείας που θα δοθεί στα παιδιά τους.

ΑΡΘΡΟ 27

1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα ηθικά και υλικά συμφέροντά του που απορρέουν από κάθε είδους επιστημονική, λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή του.

ΑΡΘΡΟ 28

Καθένας έχει το δικαίωμα να επικρατεί μια κοινωνική και διεθνής τάξη, μέσα στην οποία τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη να μπορούν να πραγματώνονται σε όλη τους την έκταση.

ΑΡΘΡΟ 29

1. Το άτομο έχει καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα, μέσα στα πλαίσια της οποίας και μόνο είναι δυνατή η ελεύθερη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
2. Στην άσκηση των δικαιωμάτων του και στην απόλαυση των ελευθεριών του κανείς δεν υπόκειται παρά μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από τους νόμους, με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζεται η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των άλλων, και να ικανοποιούνται οι δίκαιες απαιτήσεις της ηθικής, της δημόσιας τάξης και του γενικού καλού, σε μια δημοκρατική κοινωνία.
3. Τα δικαιώματα αυτά και οι ελευθερίες δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να ασκούνται αντίθετα προς τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΡΘΡΟ 30

Καμιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε μια ομάδα ή σε ένα άτομο οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν.

πηγή
http://www.unric.org/el/human-rights-greek/18

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΚΑΙ,ΞΑΦΝΙΚΑ, ακούστηκε το κουδούνι.

«Είσαι εκεί;» άκουσα. «Είναι ώρα!»
«Τώρα, έρχομαι» απάντησα μηχανικά.
«Είναι ήδη αργά. Άνοιξε την πόρτα,»

Ήμουν απαυδισμένος.

Σκέφτηκα να πάρω το σφυρί και να το κάνω ...
Με λίγη τύχη θα μπορούσα, με ένα μόνο χτύπημα, να τελειώνω με το ασταμάτητο μαρτύριο.
Θα ήταν θαυμάσιο.

Όχι άλλοι έλεγχοι ...

Όχι άλλη βιασύνη ...

Όχι άλλη φυλακή!

Αργά η γρήγορα, όλοι θα μάθαιναν τι έκανα ...
Αργά η γρήγορα, κάποιοι; θα έβρισκε το θάρρος να με μιμηθεί. ..


Και μετά, ίσως άλλος ...
Κι άλλος ...
Και πολλοί άλλοι θα έπαιρναν κουράγιο

Μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα έπρεπε να τελειώνουμε μια για πάντα με την καταπίεση.
Να απαλλαγούμε μια για πάντα με την καταπίεση.
Να απαλλαγούμε οριστικά απ΄αυτά.
Να απαλλαγούμε απ΄αυτά απ΄όλες τους τις μορφές...

Σύντομα συνειδητοποίησα ότι το όνειρό μου ήταν ανέφικτο.
Η σκλαβιά μας μοιάζει να είναι, την ίδια στιγμή, και η μόνη μας επιλογή ...

Εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε τις φυλακές μας, και τώρα, χωρίς αυτές, η κοινωνία δεν θα υπήρχε.

Είμαι αναγκασμένος να το παραδεχτώ ...

Δεν θα ξέραμε να ζήσουμε χωρίς ρολόγια!

ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ (ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ)

Χάθηκε ο Παπανδρέου, στά ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!


Γεννήθηκε: Χωρίς φιλότιμο, πράγμα που αποκαλύφθηκε στο Καστελόριζο!
Εξαφανίστηκε: Η μπέσα. Δεν έχει ίχνος ντροπής επάνω του
Μάτια: έχει μόνο για το ΔΝΤ
Ύψος: Τον κόντυναν απίστευτα οι επιλογές του (όχι ότι ήταν ποτέ σπουδαίος )
Βάρος: Πολιτικό; Ασήμαντο

Πηγή: http://lifestani.blogspot.com/2010/06/blog-post_29.html

ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ......

Τρελάθηκε η κυβέρνηση, χρωστά της Μιχαλούς,
και στα μισά κατέβασε, συντάξεις και μισθούς.

Ήταν που ήταν χαμηλά, ήταν πετσοκομμένα,
τώρα γίνανε κούτσικα, αόρατα, χαμένα.

Τρελός παπάς σας βάφτισε και πιο τρελός νονός,
ποιοί είστε βρε καθήκια,της τρέλας ο Θεός;

Το θέλετε το φτύσιμο κι’ ένα γερό σοπάκι,
γυρίστε και κοιτάξετε της φτώχιας το σοκάκι.

Βράζει, κοχλάζει ο λαός κι’ είν’ έτοιμος ν’ αδράξει
μία σανίδα με καρφιά, στον κώλο να σας μπάσει.

Ποδοπατάτε ιερά, ζωής τα κεκτημένα,
όλα αυτά που κέρδισα στο αίμα βουτηγμένα.

Μα τίποτα δε χάθηκε, φτάνει να σηκωθώ,
κυνήγι να σας πάρω να φύγετε από ‘δω.

Πάτε στο διάλο πονηροί, λαμόγια, τζερεμέδες,
που έξυπνοι το παίζετε μα είστε τενεκέδες.

Ανέχτηκα κι’ ανέχτηκα, μα τώρα πριν κλατάρω,
θα βγω στους δρόμους έτοιμη, με πέτρες να σας πάρω.

Lila Kira

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…

...και το σύγχρονο "παιδομάζωμα"

Αν υπάρχει μία λύση για όλα τα προβλήματα (κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά κ.α.) που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα και έθνος, τότε αυτή είναι σίγουρα η παιδεία. Όχι όμως αυτή η παιδεία που όλοι γνωρίζουμε...
Από τα γενοφάσκια του, αυτό που έχουμε μάθει να αποκαλούμε σήμερα δημόσια εκπαίδευση, δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν καλοφτιαγμένο μηχανισμό βιομηχανικής παραγωγής υπηκόων για τις ανάγκες των μεγαλοαφεντικών του πλανήτη.
Η ουσιαστική παιδεία πρέπει να έχει ως αφετηρία την Πλατωνική ρήση "χρή τον ελεύθερον ελευθέρως μανθάνειν" (ο ελεύθερος πρέπει να μαθαίνει ελεύθερα) και να έχει σκοπό την απελευθέρωση των απεριόριστων δυνατοτήτων του ανθρώπου.
Και αυτή η παιδεία υπάρχει σήμερα, είναι όμως μόνο για ελάχιστα, πολύ προνομιούχα παιδιά. Το βίντεο του εξαιρετικού φίλου και συνεργάτη μας LeftLibertarian είναι πραγματικά συγκλονιστικό, γιατί μας δείχνει αυτό που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι ο κόσμος μας...
Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που στηρίζεται σε ψυχολογικούς εκβιασμούς, εκφοβισμό, απειλές, ανισότητα και λεκτική βία, δεν μπορεί, παρά να δημιουργεί ανελεύθερους, δουλικούς ανθρώπους, που ποτέ δεν θα τολμήσουν να αλλάξουν την πραγματικότητα γύρω τους.

Χρόνια τώρα, έχουμε ξεγελαστεί πιστεύοντας ότι στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο για να προμηθευτούν με τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή τους, ποτέ όμως δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι στην πραγματικότητα αυτό που κάνουμε είναι να τα θυσιάζουμε σε έναν τερατώδη μηχανισμό που "αλέθει" κάθε ευαισθησία και ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης ψυχής
Ένα σχολικό σύστημα που δεν διστάζει να καταστρέφει την έμφυτη αγάπη των παιδιών για τη γνώση, τη δημιουργικότητα, τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, προκειμένου να παρασκευάσει τον "ομογενοποιημένο" υπήκοο των παγκόσμιων εξουσιαστών, αποτελεί, χωρίς αμφιβολία τον πιο αποκρουστικό θεσμό της νοσηρής μας, μεταμοντέρνας πραγματικότητας...

Πηγή: http://imerologio.info/index.php?id=87

Η ΑΝΤΙσυνταγματικότητα του μηχανισμού ΔΝΤ


Η υπογραφή της Κυβέρνησης με τον μηχανισμό ΕΕ – ΔΝΤ εκχωρεί στον 2ο αρμοδιότητες του Συντάγματος.
Μία τέτοια αρμοδιότητα παραδείγματος χάριν είναι η εφαρμογή του Άρθρου 22 περί θεμάτων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθότι είναι πασιφανές ότι η Τρόικα επιβάλλει τους όρους.
Βάσει όμως της 2ης παραγράφου του Άρθρου 28 του Ελληνικού Συντάγματος:
«Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.»
Αυτό με απλά μαθηματικά ισοδυναμεί με την προϋπόθεση 180 βουλευτών για την επικύρωση τέτοιας συμφωνίας. Η Ελληνική Βουλή υπερψήφισε τα μέτρα με πλειοψηφία 172 βουλευτών, υπολειπόμενη του αριθμού που ρητώς ορίζει το Σύνταγμα.
Πέραν αυτού όμως, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η κυριαρχία της χώρας έχει απολεσθεί με τη συμφωνία που υπεγράφη με το ΔΝΤ.
σε αυτή την περίπτωση τίθεται σε ισχύ η παράγραφος 3 του άρθρου 28 που αναφέρει:

«Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας»

Ουσιαστικά όλη η βουλή θα έπρεπε να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία, όπως ορίζουν οι βασικότερες αρχές του Ελληνικού Συντάγματος.
Δεν πρόκειται λοιπόν περί ευθείας συνταγματικής αυθαιρεσίας και διαστρέβλωσης των έννομων θεσμών που αποτελούν δικλείδες ασφαλείας για την δημοκρατικότητα του πολιτεύματός μας;

Το ερώτημα ρητορικόν. Η απάντηση είναι αυτονόητη και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Ένας εξ’ αυτών, ο κος Δημήτρης Αντωνίου κατέθεσε μήνυση κατά των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του ΔΝΤ. Έπραξε για αυτό που αυτεπαγγέλτως θα έπρεπε να επέμβει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Προσφάτως στην ίδια κίνηση είχαν προβεί 9.000 συνταξιούχοι στη Λετονία με μήνυσή τους στα Συνταγματικά Δικαστήρια. Το αποτέλεσμα είναι να κριθούν οριστικώς και αμετακλήτως τα μέτρα αντισυνταγματικά, καθιστώντας ουσιαστικά εν αχρηστία οποιαδήποτε σύμβαση με το ΔΝΤ.

Εν αναμονῇ της αποφάσεως της αγωγής του κου Αντωνίου, αν και το λογικόν και υπέρλογον κάθε σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη έχει ήδη αποφανθεί…

Πηγή: http://kassios.wordpress.com/2010/06/03/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BD%CF%84/

Φοβάμαι........


Φοβάμαι

τους ανθρώπους που εφτά χρόνια

έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι

και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–

βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας

«Δώστε τη χούντα στο λαό».

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που με καταλερωμένη τη φωλιά

πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που σου 'κλειναν την πόρτα

μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια

και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο

να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που γέμιζαν τις ταβέρνες

και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια

κάθε βράδυ

και τώρα τα ξανασπάζουν

όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη

και έχουν και «απόψεις».

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν

και τώρα σε λοιδορούν

γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.

Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο.


Μανώλης Αναγνωστάκης
Το ποίημα «Φοβάμαι» γράφτηκε τον Νοέμβρη του 1983 και δημοσιεύτηκε στην εφημ. Αυγή.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Αρχηγέ έχεις Γράμμα


Γράμμα στον Γιωργάκη :
Αθήνα 7-5-2010

Αγαπητέ και πολύ συμπαθητικέ Γιώργο καλημέρα σε σένα και σε όλους τους βουλευτές σου…ακόμα και σε αυτούς που ‘’έδιωξες’’ μόλις χθες, ..χμ! είπα καλημέρα ε ;..συμπάθα με, καθημερινή συνήθεια Γιώργο μου βλέπεις από τότε, από ..εκείνα τα χρόνια τα καλά που ξυπνάγαμε και όντως η μέρα ήταν καλή, αλλά στις μέρες μας ξέρω πως ούτε κι εσύ πιστεύεις στην καλημέρα ε ; θα το ξεπεράσουμε όμως Γιώργο μου, άλλωστε κι εσύ μας το είπες – συνέχεια μας το λες τους τελευταίους μήνες μπας και μας πείσεις – πως θα χρειαστούν θυσίες, συμφωνώ μαζί σου αρχηγέ μου, άλλωστε ποιος δεν θα συμφωνούσε έτσι όπως ήρθανε τα πράγματα…(ξέχνα αυτόν τον Σαμαρά, ξέχνα την Αλέκα, ξέχνα ακόμα και αυτόν τον Τσίπρα και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις που διαφωνούν μαζί σου, αυτοί όλοι φωνάζουν μπας και ανεβάσουν καμιά μονάδα το ποσοστό τους, ευκαιρία βρήκαν για άλλη μια φορά να παίξουν τους πατριώτες, ξέχνα ακόμα και την Σακοράφα, και τον Οικονόμου, και τον συμπαθέστατο Δημαρά )..αλλά για ένα αναρωτιέμαι, πως ήρθαν έτσι τα πράγματα Γιώργο μου ; πως τα καταφέραμε ; πως μπορέσαμε να γίνουμε ακόμα μια φορά Ευρωπαιότεροι των Ευρωπαίων ; συγνώμη που χρησιμοποιώ πληθυντικό και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα, αλλά νομίζω πως τούτες τις στιγμές πρέπει να γίνουμε μια ‘’γροθιά’’ δεν μπορούμε εμείς οι πολίτες τούτης της Δημοκρατικής πατρίδας να μένουμε αμέτοχοι σε τούτο το πανηγύρι που έχουν στήσει οι ‘’αγορές’’ και κάνουν πάρτι τρικούβερτο στην πλάτη μας- δεν βλέπεις τα spreads που έχουν σκαρφαλώσει πάλι ; για αυτό λεω δεν έχει κανείς το δικαίωμα αυτές τις μαύρες ώρες να παραμένει θεατής στις εξελίξεις και να καμώνεται πως πέρα βρέχει.

Γιώργο.. στο λεω ευθέως κάνε κάτι γρήγορα γιατί η 19η Μαΐου καταφθάνει και θα μπλέξουμε άσχημα με τα λεφτά που δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, …αλλά Βρε Γιώργο πως φθάσαμε εδώ; πως τα καταφέραμε; πως καταφέραμε να λένε όλοι οι Ευρωπαίοι πως ήμαστε οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας; - εγώ προσωπικά Γιώργο εργάζομαι από τα 12 μου …..Εσύ; στα 21 μου έκανα οικογένεια, και σήμερα έχω δυο παιδιά μεγάλα και είμαι περήφανος που τους έμαθα να αγαπάνε την πατρίδα, να εργάζονται τίμια, και να σέβονται τον συνάνθρωπό τους – αξίες ξεπερασμένες θα μου πείς – εσένα σε άκουσα προχθές να λες στον Σαμαρά πως είσαι Έλληνας της διασποράς γιατί ο αείμνηστος πατέρας σου – θεός σχωρέστον- ήταν στην εξορία, ο δικός σου ήταν στην Γαλλία - Γερμανία – Αγγλία- Αμερική η όπου άλλού , ξέρεις μοιάζουμε, ο δικός μου ο πατέρας δεν είχε την τύχη να φύγει έξω και έκανε διακοπές στα… Μακρονήσια, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα στην γράψω άλλη φορά.

Γιώργο μου από τα 12 μου μέχρι και σήμερα που έφτασα τα 50 ζωή να’ χω εργάζομαι.. δηλαδή προσπαθώ γιατί ξέρεις πως οι δουλειές τους τελευταίους 207 μήνες έχουν ‘’πέσει’’ και οι αγορές πάνε από το κακό στο χειρότερο, αλλά κοίτα Γιώργο είμαι αισιόδοξος, πιστεύω πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας, και πως το σπίτι το οποίο με πολύ κόπο και βάσανα κατάφερα με την γυναίκα μου να χτίσω πριν 20 χρόνια τρώγοντας πολλές φορές νερόσουπα για να τα βγάλουμε πέρα, και θα μου το πάρουν οι τράπεζες που ήδη τους χρωστάω, - αλήθεια έχεις σκοπό να κάνεις τίποτα με αυτό το θέμα αρχηγέ μου μπας και το γλιτώσω; - και πως αυτή η χώρα θα ‘’ανακάμψει’’ αλλά ακούω κάποιους που λένε : ότι μέχρι να ανακάμψει η Ελλάδα δεν θα έχουν μείνει Έλληνες .. είναι αλήθεια λες αυτό ; μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;
Δεν τα κατάφεραν οι Τούρκοι και όλοι οι λοιποί βάρβαροι που προσπάθησαν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης, λες να τα καταφέρει το ΔΝΤ και η Ευρώπη; …μαζί μ’ ολους εσάς ..εξυπακούεται!

Αρχηγέ μου τώρα είναι η ώρα να κάνεις όνομα, έφτασες την πιο κατάλληλη στιγμή στα πράγματα, τώρα όλα είναι στο χέρι σου και πιστεύω πως μπορείς αλλά και θέλεις να αφήσεις πίσω σου ..όχι συντρίμμια, αλλά έργο, να ξαναφτιάξεις την Ελλάδα, να ξαναδώσεις ελπίδα και όραμα σε τούτο το λαό, αλλά βρε Γιώργο ξαναρωτάω πως φτάσαμε ως εδώ; πως γίνεται να φτάσαμε στην πτώχευση μέσα σε 35 χρόνια; τι έγινε αρχηγέ μου; κάποιοι πάλι λενε πως φταιει το πολιτικό σύστημα που έχει λενε σαπίσει, βρωμάει, λενε για τους πολιτικούς μας πως είναι κλέφτες και λαμόγια, πως εκατοντάδες από αυτούς έχουν καταληστέψει το Δημόσιο χρήμα – εννοούν τα λεφτά τα δικά μου και τα δικά σου; ..η μόνο τα δικά μου; λένε πως τα πάντα γύρω μας γκρεμίζονται, λένε πως ήμαστε η πρώτη χώρα στην διαφθορά, ήμαστε διεφθαρμένοι μέχρι το κόκαλο, από τον απλό Δημόσιο υπάλληλο μέχρι δημοσιογράφους, αστυνομικούς, γιατρούς, δικηγόρους, μέχρι και τους ρασοφόρους, όλοι λαδώνονται, αυτό με στεναχωρεί όμως γιατί εγώ δεν λαδώνομαι και ούτε τα παίρνω αρχηγέ μου, επίσης ακούγεται τριγύρω – και μάλιστα τους τελευταίους μήνες πολύ έντονα -πως ήρθε η ώρα να πάνε κάποιοι από αυτούς στη φυλακή, μα πώς να πάνε φυλακή αρχηγέ μου, ποιος θα βρεθεί να τους δικάσει ; υπάρχει κάποιο δικαστήριο εδώ στην Ελλάδα που λειτουργεί; …εννοώ αν λειτουργεί για τέτοιου είδους δίκες, για να δικάσει βουλευτές και υπουργούς και μεγαλολαμόγια, γιατί θυμάμαι τότε στα παλιά χρόνια το ‘’βρώμικο’’ ’89 με εκείνο το περίφημο ειδικό δικαστήριο που έγινε με κατηγορούμενο τον μπαμπά σου και μερικούς ακόμα, τελικά τι έγινε, μπήκε κανένας μέσα τότε; δεν θυμάμαι, πάντως ξέρω πως η δικαιοσύνη λειτουργεί για όλους τους υπόλοιπους απλούς πολίτες σαν εμένα, το ξέρω γιατί πρόσφατα ήμουνα κι εγώ κατηγορούμενος γιατί χρωστάω στο ΤΕΒΕ,… το ξέρω Γιώργο μου πως δεν πρέπει να χρωστάω στο κράτος - μου το επεσήμανε και η πρόεδρος του δικαστηρίου με στόμφο : Aκούστε κύριε μου λεει είτε 100 ευρώ ήτε 5.000 - τόσα χρωστάω - πρέπει να τα πληρώσετε αλλιώς θα πάτε μέσα…. Συμφώνησα όπως κατάλαβες πως θα κάνω ότι μπορώ να τα πληρώσω, αλλά με τρόμαξε στ’ αλήθεια Γιώργο μου έτσι όπως την άκουσα, εκείνη την στιγμή μου ήρθαν στο μυαλό όλα όσα ακούω να λένε, πως όλοι αυτοί που έχουν κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα – το δικό μου θα εννοούν - κανείς ποτέ δεν βρέθηκε να τους δικάσει και να τους πει αυτό που είπε σε μένα η Πρόεδρος… γιατί συμβαίνει αυτό Αρχηγέ μου; είναι αλήθεια; κανείς δεν έχει δικαστεί; κανείς δεν έχει πληρώσει για ότι έχει κάνει; λένε πως δεν γίνεται γιατί υπάρχει κάτι που λέγεται
‘’ Βουλευτική Ασυλία’’ και ότι αυτό εμποδίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς να επέμβουν, και έτσι όλοι αυτοί που έχουν παρανομήσει την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια σαν τον κύριο Χρηστοφοράκο, και την γλιτώνουν, Αρχηγέ μου επέτρεψέ μου να σου πω πως αυτό δεν το βρίσκω καθόλου σωστό και τίμιο, εσύ μπορείς να το καταργήσεις αυτό το ανοσιούργημα –νομοθέτημα- τις Βολευτικής Αλητείας, και ξέρω πως κι εσύ συμφωνείς μαζί μου γιατί σε ακούω εδώ και κάμποσες μέρες να το λες πως πρέπει να πληρώσουν όσοι έχουν γλύψει από το βάζο με το μέλι, και ήδη ακούω για μια εξεταστική επιτροπή- αλήθεια.. τι θα κάνει αυτή η επιτροπή Γιώργο μου; γιατί ακούγεται πως γίνεται μόνο για το θεαθήναι, και πως κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί γιατί λένε ήσαστε όλοι μπλεγμένοι, είναι αλήθεια ; ξανά επέτρεψε μου να σου πω πως θα είναι μέγα λάθος σου αν τελικά έχουν δίκιο όλοι αυτοί.

Γιώργο μου θέλω να σε ρωτήσω – και εσύ θα ξέρεις – που πήγαν τα λεφτά; γιατί τον Οκτώβριο εγώ ο ίδιος σε άκουσα με τ’ αυτιά μου να λες πως ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και έμεινα κατάπληκτος τον Γεννάρη που άκουσα τον Λοβέρδο να λεει πως δεν υπάρχει σάλιο και όλα πάνε κατά διαόλου, σκέφτηκα πως κάποιος μας δουλεύει, δεν μπορεί, εσύ σαν πρωθυπουργός θα ξέρεις καλύτερα, και περίμενα από σένα να μάθω, και τελικά έφαγα άλλη μια χλαπάτσα όταν σε άκουσα να λες δια τηλεοράσεως πως το σκάφος βυθίζεται, ξέρεις..εγώ σε πίστεψα αρχηγέ μου και σε ψήφισα στις εκλογές για ένα καλύτερο αύριο που μας υποσχέθηκες, και διώξαμε αυτόν τον ανεπαρκή Καραμανλή που ανέβασε λένε το χρέος σε διπλάσια ύψη από ότι το είχε αφήσει ο Σημίτης – αλήθεια τώρα που το σκέφτομαι…εσύ με την κυβέρνηση του Σημίτη δεν ήσουνα Υπουργός εξωτερικών; …τότε που σε πήρε το μάτι μου να χορεύεις σαν τον Ζορμπά ζεϊμπέκικο με τους Τούρκους;

Γιώργο μου που λες εγώ σε πίστεψα τότε που τα έλεγες αυτά, και πίστευα πως αφού λεφτά υπάρχουν θα δούμε λίγο φως κι εμείς οι φτωχοί που τόσα χρόνια μόνο πληρώνουμε γιατί εμείς οι βλάκες δεν κρύβουμε τίποτα , και με ξάφνιασες αρχηγέ μου που σε άκούω συνέχεια τελευταία να λες τις λέξεις για ΔΝΤ Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Πτώχευση, να λες πως θα πέσει μεγάλη πείνα, και στεναχωρήθηκα που ήρθες σε τόσο δύσκολη θέση που σε κορόιδεψαν και δεν σου είπαν την αλήθεια για το πόσα χρωστάμε στους κουτόφραγκους, αλλά ξέρεις.. κάποια στιγμή πήρε το αυτί μου κάτι που έλεγε εκείνος ο Προβόπουλος της ΤΤΕ, πως είχες ενημερωθεί λεει για την κατάσταση και ήξερες ακριβώς τι γίνεται…αρχηγέ δεν ήθελα να πιστέψω πως τα ήξερες όλα από την αρχή και τα όσα μας έλεγες προεκλογικά ήταν παπαριές, και πως μας δούλεψες ψιλό γαζί, και πως ακόμα χειρότερα συνεχίζεις να μας δουλεύεις, και αρχίζω να τα παίρνω στα κρανίο αρχηγέ μου γιατί αν μας βγεις κι εσύ σαν τους προηγούμενους δεν έχουμε πια καμιά ελπίδα, και τελικά ξέρεις κάτι Γιώργο μου, αρχίζω να πιστεύω όλους αυτούς που καιρό τώρα σε κράζουν πως κι εσύ μα βγήκες κάλπικος, και δεν μπορώ να το δεχτώ γαμώτο γιατί ήσουνα η τελευταία μας ελπίδα, αλλά κάνεις φιλότιμες προσπάθειες – αυτό στο αναγνωρίζω – για να με πείσεις, και σιγά σιγά το κατάφερες αρχηγέ μου, με αυτά μέτρα που μας πήρες, και τα κουστουμάκια που μας έραψες, αλλά αναρωτιέμαι αρχηγέ μου κανείς απ τα σαΐνια σου δεν σου είπε πως με τα μέτρα αυτά, ήταν που ήταν η αγορά σκατά, θα την αποκάνεις; ποιος θα μπορεί να πάει να ψωνίσει Γιώργο μου; έχεις βγει καμιά βόλτα στα μαγαζιά στις συνοικίες τα τελευταία 10 χρόνια; ξέρω πως είσαι πολυάσχολος και δεν θα έχεις βγει, στο λεω λοιπόν εγώ και πίστεψέ το, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, και ξέρεις αρχηγέ μου; αυτοί που τα κλείνουν μένουν άνεργοι γιατί ποιος θα προσλάβει 45αρη και 50αρη Γιώργο μου; και ξέρεις που μπορεί να φτάσει κάποιος που δεν έχει να πληρώσει την τράπεζα και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του αρχηγέ μου; αν δεν αυτοκτονήσει και αντέξει, θα τον βρεις μπροστά σου κάποια στιγμή σε έξαλλη κατάσταση, αυτό να φοβάσαι Γιώργο μου.

Ξέρω καλά πως αναγκάστηκες να πάρεις τέτοια μέτρα και να μας ρίξεις στην αγκαλιά του ΔΝΤ για να μας κάνει έρωτα, και μετά να μας περιλάβουν οι υπόλοιποι φίλοι μας της Ευρώπης που μας δάνεισαν με 5% επιτόκιο-σκέτη τοκογλυφία – άσε που οι φίλοι μας οι Γάλλοι σε υποχρέωσαν όπως άκουσα ότι θα συνεχίσεις την παραλαβή των γαλλικών φρεγατών που είχαν παραγγείλει η προηγούμενοι αλήτες για να φάνε καμιά δραχμή κι αυτοί - για να μας παρηγορήσουν, αλλά ρε αρχηγέ για πες μου, αυτά που επέβαλες στο λαό σου, τη λιτότητα και την ανέχεια που μας υποχρέωσες να υποστούμε για τα επόμενα χρόνια, - η για να είμαι ακριβοδίκαιος, αυτή την γμν λιτότητα που μας επιβάλλεται να ζούμε τα τελευταία 25 χρόνια - γιατί δεν την επέβαλες πρώτα στα στελέχη της κυβέρνησής σου; αφού η χώρα χρειάζεται την συμπαράσταση όλων μας και ζητάς την στήριξη των κοινωνικών ομάδων γιατί δεν έδωσες πρώτος το καλό παράδειγμα και να περικόψεις τον δικό σου μισθό στο 50% – αλήθεια πόσα παίρνεις αρχηγέ; - όπως επέβαλες σε όλους εμάς; γιατί δεν άρχισες τις περικοπές πρώτα στα δικά σου παιδιά – υπουργούς και βολευτές – και σε εκείνους τους υπαλλήλους ενός ανώτερου θεού – της βουλής των Ελλήνων – που μόλις πριν λίγους μήνες έμαθα κι εγώ και χιλιάδες ακόμα Έλληνες το τι ποσά παίρνουν , και το ποιοι διορίζονται εκεί, και με τι τρόπο, και ένα έχω να πω ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, δεν έχω τίποτα με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά τελικά όλοι αυτοί που κατηγορούσαν το σύστημα κι εγώ δεν τους πίστευα είχαν δίκιο, αρχηγέ μου λυπάμαι που θα στο πω, αλλά αν αυτή είναι η Δημοκρατία για την οποία βασανίστηκε και φυλακίστηκε ο συχωρεμένος ο πατέρας μου τότε δεν την θέλω, σας την χαρίζω, κρατήστε την για λογαριασμό σας, αν είναι Δημοκρατία Γιώργο μου να πληρώνουμε εμείς τον λογαριασμό που κάνετε όλοι εσείς τρώγοντας τον αγλέουρα στα πανάκριβα υπουργικά σας πάρτι που διοργανώνεται τότε σας την χαρίζω τέτοια Δημοκρατία, αν είναι Δημοκρατία να μπαίνουν φυλακή κάποιοι για 500 η 1000 ευρώ, και από την άλλη να τρωνε και να πίνουν με υπουργούς βουλευτές και δικαστές κάποιοι απατεώνες που χρωστάνε εκατομμύρια τότε να την χέσω τέτοια Δημοκρατία αρχηγέ μου.

Γιώργο μου στο λεω καθαρά και βάλτο καλά στο μυαλό σου, τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν, ο τίμιος κόσμος – και ήμαστε πολλοί – έχει αρχίσει να τα παίρνει άσχημα, μας φτάσατε στην εξαθλίωση με τα καμώματά σας, είδες προχθές τι έγινε στην συγκέντρωση; και σε διαβεβαιώνω πως ακόμα δεν είδες τίποτα – ούτε και οι ξένοι έχουν δει, και αν με την προχθεσινή διαμαρτυρία τα ξένα ΜΜΕ έλεγαν ‘’Χάος στην Αθήνα’’ θα χεστούν απάνω τους όταν θα δουν τι εστί πραγματικό χάος, γιατί εκεί τα οδήγησες αρχηγέ μου τα πράγματα, αυτά που έρχονται ούτε τα φαντάζεστε όλοι εσείς, και λυπάμαι που στο λεω, αλλά θα θεωρηθείς ηθικός αυτουργός, - ήδη θεωρείσαι για τον θάνατο 3 αθώων ανθρώπων ( συλλυπητήρια στις οικογένειές τους ) τόσο εσύ όσο και πολλοί από την κυβέρνηση σου, όπως θα θεωρηθείς το ίδιο αν τολμήσεις να ξεπουλήσεις έστω και 1 τετραγωνικό μέτρο Ελληνικής γης σε ξένα συμφέροντα – γιατί το άκουσα κι αυτό να λέγεται, πως είπες ότι είναι καλύτερα να παραχωρήσουμε λίγη γη και να κοιμόμαστε ήσυχοι παρά να την έχουμε ολόκληρη και να μην μπορούμε να κοιμηθούμε, …είναι αλήθεια αυτό αρχηγέ μου πως το είπες; γιατί αν είπες κάτι τέτοιο ξέρεις πως λέγεται αυτή η πράξη; και άλλωστε Γιώργο μου δικά σου χωράφια θα ξεπουλήσεις; περιουσία του συχωρεμένου του πατέρα σου; από πού κι ως πού αποφάσισες εσύ για μένα σε τέτοια θέματα; σύνελθε αρχηγέ μου, αυτά είναι σοβαρά πράγματα…
Για να μην πω το άλλο που ακούγεται καιρό τώρα πως ετοιμάζεσαι λεει για συμφωνία με τον Τούρκο για παραχώρηση του Αιγαίου, μα τι έχεις πάθει αρχηγέ μου; πάλι παραχωρείς; θέλω να σε ενημερώσω και να με συμπαθάς, πως δεν είναι περιουσία σου το Ελληνικό κράτος για να το ξεπουλάς κομμάτι κομμάτι, ανήκει στον Ελληνικό λαό και εσύ απλά ήρθες για να το διαχειριστείς, αλλά μην θεωρήσεις πως επειδή μας φέρατε σε αυτά τα χάλια, ήμαστε εύκολοι στο να ξεπουλήσουμε τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας, Και το χώμα της πατρίδας μας για λίγα δις ευρώ, χεσμένα τα έχουμε να το ξέρεις, και να ξέρεις επίσης πως θα βρεθείς μπλεγμένος αν πάρεις κάποιες από τις παραπάνω αποφάσεις χωρίς να μας ρωτήσεις.

Γιώργο μου δεν θέλω να σε κουράσω άλλο αλλά επειδή σε συμπαθούσα – όχι όμως πια – ήθελα να σε προειδοποιήσω πως πρέπει να βγάλετε τις σκούρες ακριβές κουρτίνες των 28.000 ευρώ από τα γραφεία σας, να βγάλετε τα handsfree και το κερί από τ’ αυτιά σας και να αφουγκραστείτε τον κόσμο, ακούστε μας, μην μας αγνοείτε άλλο, δεν μας έμεινε άλλη υπομονή, μην ελπίζεται πως θα μας ‘’περάσει ως συνήθως’’ έφτασε – τον φτάσατε όλοι σας – ο κόμπος στο χτένι αρχηγέ μου και ουαί και αλίμονο αν επιλέξετε την σύγκρουση με τον λαό που πια δεν έχει τίποτα να χάσει. Ο λαός μας ξέρει από πείνα, από κακουχίες, από συγκρούσεις, αλλά ξέρει και από ελευθερία, εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε αρχηγέ μου.

Και αναρωτιέμαι φανερά προβληματισμένος που βρίσκονται οι σοφοί αυτού του τόπου; που βρίσκονται τα πεφωτισμένα μυαλά μας; οι ποιητές και καλλιτέχνες; αυτοί που κάποτε είχαν οράματα και ενέπνεαν αυτό το λαό, που πήγαν όλοι αυτοί; γιατί δεν φανερώνονται; γιατί δεν βγαίνουν σαν άλλοτε μπροστάρηδες; δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν υπάρχουν, θέλω να πιστεύω πως απλά περιμένουν υπομονετικά να σημάνει η ώρα….

Λοιπόν…Γιώργο μου, Αρχηγέ μου, για το τέλος θέλω να σε ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου που με ξύπνησες από τον κομματικό ύπνο που με είχατε ρίξει για χρόνια πιστεύοντας τις μπουρδολογίες σας, θέλω να σε ευχαριστήσω που μου έδωσες πάλι πίσω την ζωή μου και την ελευθερία μου να σκέφτομαι σαν ελεύθερος και ανεξάρτητος άνθρωπος.

Υ.Γ 1 .Σ’ ευχαριστώ αρχηγέ μου, όλους σας ευχαριστώ, Αριστερούς, Δεξιούς, Σοσιαλιστές και λοιπές ‘’Δημοκρατικές δυνάμεις’’ που με αφυπνίσατε……..Αρχηγέ μου σου υπόσχομαι πως θα βρεθούμε σύντομα..
…καλή αντάμωση στους δρόμους της Αθήνας και στα πεζοδρόμια

Υ.Γ 2. Αρχηγέ…Καλά εκανες και δέχτηκες την παραίτηση της Κας Γκερέκου…αλλά εγώ για άλλο στεναχωριέμε, πως θα ζήσει τώρα ο πολύ συμπαθείς μου Τόλης αν του πάρετε τα λεφτα; σκέφτομαι να παροτρύνω τους fun του Τόλη να κάνουμε έρανο για να συνεισφέρουμε ώστε να μαζευτούν τα 5.5 μύρια …πολύ λυπάμαι αρχηγέ μου…

Φιλικά
Ο μέχρι πρότινος φίλος σου
Βασίλειος Β.


πηγή http://tvxs.gr/node/58714

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ


ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ»
( ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ) ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ
ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΟΥ BRINGTHEMBACK ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ....

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΜΑΣ.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΥΝΗΜΑ
ΤΗΝ ΖΟΦΕΡΟΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

ENA MEΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ
ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πηγή: http://ksipnistere.blogspot.com/2010/07/blog-post_4305.html

Οταν οι εργαζόμενοι απεργούν

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ του «Από την Ιστορία στην πράξη» (που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις «Αιώρα»), ο Αμερικανός καθηγητής Ιστορίας και συγγραφέας Χάουαρντ Ζιν, 1922-2010, αναφέρεται στη δράση των πολιτών ως προϋπόθεση της Δημοκρατίας.

Λέει ότι οι άνθρωποι που έχουν τη δύναμη σε μια χώρα είναι αυτοί που κατέχουν την εξουσία, η επιχειρηματική ελίτ που διαπλέκεται με αυτούς, η στρατιωτική ηγεσία που πάντα επικαλείται έξωθεν κινδύνους για να διατηρεί την ισχύ της και εκείνοι που πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τον ανίσχυρο για ένα πιάτο φαγητού. Ομως, συνεχίζει, η δύναμη αυτών των ισχυρών ανθρώπων είναι εύθραυστη. Η δύναμή τους «εξαρτάται από την υπακοή του λαού» και, όπως έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι, ο πρώτος που έκανε πράξη την πολιτική ανυπακοή, όταν εκθέτει ένας λαός την αδικία που υφίσταται, αλλά όχι με βίαιο τρόπο, ούτε αδικώντας άλλες τάξεις εργαζομένων με τη δράση του, τότε η δύναμη των ισχυρών γίνεται αδυναμία και εξαφανίζεται. Ιδού ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Ζιν:

«Οταν οι εργαζόμενοι κάνουν απεργία, οι μεγάλες εταιρείες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους, η οποία ξαφνικά εξαφανίζεται. Το ίδιο συμβαίνει όταν οι καταναλωτές μποϊκοτάρουν ένα προϊόν. Συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1960, όταν οι αγρότες της Καλιφόρνιας οργάνωσαν μποϊκοτάζ στα σταφύλια και σ' ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι σταμάτησαν να τρώνε σταφύλια. Δύσκολο να το κάνεις -είναι τόσο νόστιμα τα σταφύλια- αλλά το έκαναν και το μποϊκοτάζ πέτυχε και οι αγρότες πέτυχαν αρκετά πράγματα, επειδή η δύναμη που είχαν οι μεγάλες εταιρείες αγροτικών προϊόντων εξαρτιόταν από την υπακοή των καταναλωτών που αγόραζαν τα προϊόντα τους. Οταν οι στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν, οι στρατοί δεν μπορούν να συνεχίσουν τον πόλεμο, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να συνεχίσουν τον πόλεμο».

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση, η επιτυχία μιας απεργιακής κινητοποίησης εξαρτάται εν πολλοίς και από τον βαθμό αποδοχής και υποστήριξής της από τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων. Το μποϊκοτάζ των αγροτών της Καλιφόρνιας πέτυχε επειδή ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας πείστηκε για το δίκαιο των αιτημάτων τους και με ενθουσιασμό και ευχαρίστηση στερήθηκε, για όσο καιρό χρειαζόταν, το δροσερό και ζουμερό σταφύλι εκείνης της περιοχής.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ πιστεύω του Γκάντι, που ανάγκασε ολόκληρη αυτοκρατορία να φύγει καταντροπιασμένη από την Ινδία (ασχέτως που, όπως το συνηθίζει, άφησε πίσω της συντρίμμια...), συνοψίζεται με τα παρακάτω λόγια:

«Σ' έναν άδικο νόμο πρέπει να αντιδράσουμε, εξηγώντας γιατί τον βρίσκουμε άδικο και ζητώντας την απόσυρσή του. Εάν δεν βρούμε κατανόηση, είναι δίκαιο τότε, αφού πείσουμε περί αυτού και τους υπόλοιπους πολίτες, με λόγια καθαρά και όχι της προπαγάνδας, να ζητήσουμε την ανυπακοή τους σε αυτόν. Η ανυπακοή έχει κόστος μεγάλο. Πολλές φορές και κόστος ζωής. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να ενδώσουμε στην εύκολη λύση της βίας. Ναι, η βία είναι πάντα η εύκολη λύση. Ο δύσκολος δρόμος, η αληθινή παλικαριά, είναι να αντισταθείς μόνο με τη δύναμη της ψυχής και του δίκιου σου και να αναγκάσεις τον ισχυρό εκθέτοντάς τον, εξευτελίζοντάς τον, να λυγίσει και να σπάσει».
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=187742

Αγαπητή Σέχτα...(sic)


Η αλήθεια είναι ότι κάποτε θαύμαζα την 17Ν, καθώς και όλη αυτή την ιδέα γύρω από τον «αντάρτη πόλης». Αυτός ο ανώνυμος ταλαίπωρος, που ήταν πνιγμένος από την αδικία, την ανισότητα, την εκμετάλλευση, τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τα αλαζονικά αφεντικά, τα αμόρφωτα φασιστοειδή που κατέκλυζαν το αστυνομικό σώμα, και όλο αυτό το πλαστικό και ψεύτικο lifestyle. Αυτός που η φωνή του πνιγόταν μέσα σε έναν οχετό από άχρηστη φανφαρολογία, οπότε αναγκαζόταν να διαφύγει στις συνοπτικές διαδικασίες. Να επιλέξει το επόμενο θύμα και να το δολοφονήσει. Μετά, έκλεισα τα 15...

Την διάβασα την προκήρυξη, όπως και κάθε προκήρυξη που βγαίνει μετά από ένα νεκρό. Γεμάτη ιδέες, θυμό και σε ορισμένες περιπτώσεις με αλήθειες. Όμως όσες σελίδες και αν γραφτούν σε μία τέτοια προκήρυξη, ακόμα και αν είναι γεμάτες αλήθειες, πίσω από τις λέξεις ο νεκρός παραμένει νεκρός. Και εκεί ακριβώς χάνεται οποιαδήποτε αξία ή ιδέα που εμπλουτίζει το οποιοδήποτε δοκίμιο.

Εκεί βρίσκεται και η διαφορά της δικής σας έκθεσης ιδεών από αυτήν εδώ που διαβάζετε τώρα. Ότι όσο αμπελοφιλοσοφική, ουτοπική, θεωρητική ή ιδεολογική και αν είναι, δεν έχει κανένα νεκρό από πίσω της. Μπορεί να έχει διαφωνίες, συμφωνίες, να προκαλέσει αντιδράσεις, αντίλογο, ίσως και βρισίδια, αλλά νεκρό δεν έχει. Και αυτό το εκτιμά ιδιαίτερα, τόσο η κοινωνία, όσο και οι συγγενείς ή φίλοι του ενδεχόμενου νεκρού.

Η αλήθεια είναι ότι ως κοινωνία έχουμε πολλά θέματα για να λύσουμε, και αν κρίνουμε και από πιο πετυχημένες κοινωνίες, πάντα θα έχουμε θέματα για προβληματισμό και επίλυση. Όμως χρειάστηκαν κάποιοι αιώνες μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να δώσουμε στην ανθρώπινη ζωή την αξία που της αρμόζει. Και για αυτό το σημείο χύθηκε πολύ περισσότερο αίμα από όσο έχετε διαβάσει σε οποιοδήποτε ιδεολογικό ή πολιτικό βιβλίο και μανιφέστο. Χρειάστηκαν πολλές γενιές και πολλές θυσίες για να λάβει η ανθρώπινη ζωή την αξιοπρέπεια που της έχουμε προσδώσει σήμερα. Και χρειάστηκε πολύς αγώνας και πολύ αίμα για να στήσουμε μία κουτσουρεμένη Δημοκρατία, που μπορεί να έχει τα μαύρα χάλια της, αλλά ένα υποτυπώδες δικαίωμα λόγου στο δίνει. Σε κάθε βήμα όμως, σε κάθε γενιά, η υψηλότερη αξία ήταν η ανθρώπινη ζωή. Η αξιοπρέπεια γύρω από αυτή και τα ανθρώπινα δικαιώματα ακολουθούσαν από κάτω. Γιατί χωρίς ζωή, κανένα πολιτισμικό και κοινωνικό αγαθό δεν έχει αξία.

Και αν αφήσουμε το νεκρό για λίγο στην άκρη, πάλι διαπράττεται ένα σημαντικότατο σφάλμα. Με την βία προς τον οποιονδήποτε, για οποιαδήποτε ιδέα, νομιμοποιείτε με τη σειρά σας και τον οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει βία για την οποιαδήποτε ιδέα. Και έτσι χάνεται αυτή η αξία περί ανθρώπινης ζωής που λέγαμε, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, ακόμα και αν χρειάστηκε αιώνες για να χτιστεί. Για κάθε πράξη βίας που συμβαίνει στην κοινωνία, ολόκληρη η κοινωνία οπισθοδρομεί μερικά χρόνια πίσω, σε αξίες, σε θετικές ιδέες, στην αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και γενικώς σε ότι έχει χτιστεί με πολύ κόπο. Για κάθε υποκειμενική αντίληψη της πραγματικότητας, αυτόματα νομιμοποιείται και μία αντίθετη υποκειμενική αντίληψη που με τη σειρά της θα νομιμοποιήσει μία άλλη, κ.ο.κ. Για να μείνει στο τέλος τι;

Διότι μπορεί ο Γκιόλιας να πέθανε, όμως το παιδί του, η γυναίκα του, οι φίλοι του, ένας ολόκληρος κοινωνικός περίγυρος, αποκτάει ξαφνικά και αυθαίρετα το δικαίωμα να οπισθοδρομήσει. Να γεμίσει θυμό, να θέλει να πάρει το νόμο στα χέρια του και να αδειάσει 16 σφαίρες στον καθένα σας αν του δοθεί η ευκαιρία. Να γυρίσει για λίγο σε πρωτόγονη κατάσταση. Να ξεχάσει όλες αυτές τις ιδεολογίες περί αξίας της ανθρώπινης ζωής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να κοιτάει την υπόλοιπη κοινωνία σαν αγρίμι. Με τον ίδιο τρόπο που την κοιτάτε και εσείς.

Ανά καιρούς αναφέρομαι σε εσάς ως «Σέχτα Ηλιθίων». Δεν αναφέρομαι στον ηλίθιο που απλά έχει χαμηλή αντίληψη και μηδαμινό δείκτη νοημοσύνης. Αναφέρομαι σε κάτι πολύ χειρότερο: τον ηλίθιο που, με τις πράξεις του, διαχέει την ηλιθιότητά του και στην υπόλοιπη κοινωνία.

Πηγή: http://ellinaki.blogspot.com/2010/07/sic.html

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


Διπλή διέξοδο από τη θηλιά των δανείων προσφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, το οποίο ψηφίστηκε σήμερα. Καταρχάς, δίνεται η δυνατότητα εξώδικου συμβιβασμού (εφαρμογή από 1η Σεπτεμβρίου) αρκεί να συμφωνήσουν πιστωτές με απαιτήσεις που ξεπερνούν το 51% των οφειλών και εάν δεν αποδώσει αυτή προσπάθεια, τότε το ζήτημα εξετάζεται από το Ειρηνοδικείο (κατάθεση αιτήσεων από 1/1/2011).

Όπως είπε η κ. Κατσέλη, η ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες (εξαιρούνται οι έμποροι) που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους, ενώ μπορούν να ρυθμιστούν όλων των ειδών τα χρέη, με εξαίρεση τις οφειλές από αδικοπραξία, διοικητικά πρόστιμα, φόροι και τέλη προς το Δημόσιο και προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η πρόταση του οφειλέτη για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών, κατατίθεται αίτηση του οφειλέτη στο Ειρηνοδικείο το οποίο ελέγχει εάν επαρκούν τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα του οφειλέτη για την αποπληρωμή των χρεών. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν, ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα για τέσσερα έτη, μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές, ενώ μετά την παρέλευση αυτής της περιόδου, το υπόλοιπο των οφειλών παραγράφεται.

Ο οφειλέτης μπορεί να εξαιρέσει και να σώσει από την ρευστοποίηση την κύρια κατοικία του, ακόμα κι αν δεν την χρησιμοποιεί, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, προσαυξημένο κατά 50%. Ωστόσο, ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση εξυπηρέτησης χρεών που αντιστοιχούν στο 85% ης εμπορικής αξίας της κατοικίας, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάνει τα 20 έτη, με το μέσο επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου.

Με αφορμή τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς οι τράπεζες, η υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο κατάχρησης της ρύθμισης, καθώς το πλαίσιο του νομοσχεδίου είναι αρκετά αυστηρό.

Δηλώσεις Κατσέλη για νομοσχέδιο

Δεν απευθύνεται σ’ όλους. Δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους, να εξοφλήσουν μέρος των χρεών τους και μετά από τέσσερα χρόνια να απαλλαγούν από αυτά. Καθιερώνει, επίσης, και στη χώρα μας τη δυνατότητα του φυσικού προσώπου να απαλλάσσεται από τα χρέη του, τη δυνατότητα δηλαδή της πτώχευσης του ιδιώτη, όταν δεν υφίστανται περιουσιακά στοιχεία για την ικανοποίησή τους και δεν επαρκούν προς τούτο ούτε τα τρέχοντα ούτε τα προσδοκώμενα εισοδήματα του οφειλέτη.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣΒοηθήστε μας να ενημερώσουμε άπαντες για το δίκαιο αίτημά μας !!!
Απαιτούμε την πλήρη κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης
υπουργών άμεσα !!!Το αίτημά μας μεταξύ άλλων αναφέρει "έχω την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να καταργηθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας πλήρως η βουλευτική ασυλία και οι ειδικοί νόμοι περί ευθύνης υπουργών με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη και ισότιμη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων βουλευτών, υπουργών ή κρατικών λειτουργών, που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας
του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών και βλάπτουν τα εύλογα συμφέροντα αυτών με οιοδήποτε τρόπο"
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ:
1.ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ LINK...http://gopetition.com/online/36966.html
2.ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΤΗΣΤΕ "sign the petition"
3.ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ,ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ
4.ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ
5.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση απεργών;;;;;;;


Γράφει ο Σκορπιός

Αγαπητοί φίλοι

Επειδή δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο της πολιτικής επιστράτευσης και είναι ακραίο μέτρο καταστολής το ερώτημα που τίθεται είναι.
Είναι νόμιμη η επιβολή πολιτικής επιστράτευσης απεργών σε καιρό ειρήνης;;;;
Σας στέλνω ένα άρθρο του Αντώνη Ρουπακιώτη πρώην προέδρου του.....

δικηγορικού συλλόγου Αθηνών που αναφερόταν στην επιστράτευση των απεργών Ναυτεργατών το 2006. Ας ανοίξει ο διάλογος και ας ακουστούν και άλλες απόψεις

Δεν είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση
Αντώνης Ρουπακιώτης
24/02/2006
"Ι. Η πολιτική επιστράτευση κηρύχθηκε με την επίκληση των άρθρων 22 και 112 του Συντάγματος και του άρθρου 2 Ν.Δ. 171/1974. Το διάταγμα αυτό δεν έχει καταργηθεί μέχρι σήμερα, αλλά δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως η απεργία των ναυτεργατών και αυτό γιατί εκδόθηκε μετά την πτώση της δικτατορίας υπό την ισχύν του Συντάγματος 1952 με βάση τη Συντακτική Πράξη 1.8.1974, με σκοπό να αντιμετωπιστούν καταστάσεις μέγιστης ανάγκης της εποχής εκείνης, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται η απεργία.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, ενώ ψηφίστηκαν μεταγενέστεροι νόμοι με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων ανάγκης (π.χ. άρθρο 2 Ν. 2641/1998), όχι μόνο δεν υπήρξε αναφορά στην αντιμετώπιση απεργιών με πολιτική επιστράτευση, αλλά, αντίθετα, με το άρθρο 16 Ν. 2936/2001 αντικαταστάθηκε το άρθρο 2 παρ. 5 Ν.Δ. 17/74 και ορίστηκε ότι ως "κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι..........
κάθε αιφνίδια κατάσταση, που προκαλείται από \φυσικά\ ή άλλα \γεγονότα τεχνολογικά\ ή \πολεμικά\ και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ή την απειλή δημιουργίας εκτεταμένων απωλειών - ζημιών και καταστροφών σε έμψυχο ή άψυχο δυναμικό της χώρας ή την παρακώλυση και διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας".

Και μόνη η ανάγνωση του άρθρου αυτού πείθει ότι δεν προβλέπεται η απεργία ως αιτία διατάραξης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογεί τη λήψη της απόφασης αυτής.

ΙΙ. Εκτός από τους λόγους αυτούς μετά την έκδοση του παραπάνω Ν.Δ. 17/1974 ακολούθησε η ψήφιση του Συντάγματος 1975, με το άρθρο 23 του οποίου αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά με συνταγματικό κανόνα το δικαίωμα της απεργίας, και με το άρθρο 22 παρ. 3 \"Απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας\. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών".

Έτσι μετά την ψήφιση του Συντάγματος 1975 το Ν.Δ. 17/74, στο μέτρο που, αναποτελεσματικά, επικαλείται αυτό η πρωθυπουργική απόφαση, ήταν ανίσχυρο με βάση και τα άρθρα 22 αλλά και 112 του Συντάγματος και τα οποία μάλιστα προς ειρωνεία επικαλείται η απόφαση αυτή. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής αναγκαστικής εργασίας, με την επιλογή της πολιτικής επιστράτευσης, πολύ περισσότερο δεν είναι επιτρεπτή αυτή ως μέτρο διευθέτησης κοινωνικών ανταγωνισμών, όπως το χρησιμοποίησε η κυβέρνηση στην περίπτωση των ναυτεργατών.

Σ’ αυτά προστίθεται ότι και πριν από τη ρύθμιση αυτή του Συντάγματος η επιβολή αναγκαστικής εργασίας απαγορευόταν με την 105/1950 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, η οποία είχε ενταχθεί στο εθνικό μας δίκαιο με τον Ν. 2329/53 και εν συνεχεία με το Ν.Δ. 53/1974, μετά την ψήφιση δε του Συντάγματος 1975 και με βάση το άρθρο 28 παρ. 1 αυτού, οι διεθνείς συμβάσεις από την επικύρωσή τους με νόμο υπερισχύουν από κάθε αντίθετη διάταξη νόμου.

Κατά συνέπεια και αν υποτεθεί ότι υπήρχε διάταξη νόμου που προέβλεπε τη δυνατότητα επιβολής αναγκαστικής εργασίας, από την ισχύ του Συντάγματος 1975 για την πρόσθετη αυτή αιτία είναι ανίσχυρη και έτσι απαγορεύεται αυτή με οποιαδήποτε μορφή.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Κραυγή Αγωνίας.....τού Γ.Αποστολόπουλου.


Με κοροϊδέψατε όταν μου τάξατε προκοπή κι ένα καλύτερο μέλλον αν έστηνα τη δική μου επιχείρηση και με εξαπατήσατε λέγοντάς μου πως είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστώ, για να μου φυλάξετε τα χρήματα που πιθανόν δεν θα μπορούσα να αποταμιεύσω μόνος μου για την περίθαλψη και τα γεράματά μου. Με ξεγελάσατε όταν μου είπατε πως δεν μ΄αφήνετε να διαλέξω μόνος τον ασφαλιστικό μου φορέα, γιατί ο μόνος ....

αξιόπιστος ήταν αυτός που διαλέξατε εσείς για λογαριασμό μου. Κι ύστερα πήρατε τα χρήματα αυτά και τα παίξατε, τα χάσατε στο τζόγο, στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα. Και συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε κυνηγώντας τους απατεώνες με άσφαιρες επιτροπές και εξεταστικές του τύπου: «όσα κόμματα, τόσα πορίσματα», που δε θα στείλουν ποτέ κανένα κλέφτη στη φυλακή και το ξέρουμε όλοι. Εγώ όμως θα πάω στη φυλακή Υπουργέ μου. Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση εξάμηνης φυλάκισης μου, επειδή δεν πλήρωσα τις εισφορές μου στο ΤΕΒΕ από το 2006 μέχρι το 2009. Μα η επιχείρησή μου βούλιαξε το 2003. Από τότε είμαι ανασφάλιστος. Τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια το ΤΕΒΕ; (μπορεί εσείς να το λέτε ΟΑΕΕ, αλλά ο λαός σας το λέει ΤΕΒΕ, κύριε, και είναι η πιο σφιχτή θηλιά στο λαιμό του κάθε επαγγελματία).


Τι τους χρωστάω; Γιατί να τους πληρώσω; Τι θα μου προσφέρουν; Το ταμείο το βουλιάξατε εσείς, όχι εγώ. Όλοι πια ξέρουν πως ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς τα ταμεία, ο χειρότερος κακοπληρωτής είναι το κράτος. Πήγε κάποιος από σας φυλακή για να πάω κι εγώ; Γιατί να φυλακιστώ; Μήπως εγώ δεν ήθελα να είμαι ασφαλισμένος; Τα λεφτά μου έχασα. Δεν έκλεψα, δεν εξαπάτησα κανέναν. Μαζί με την επένδυσή μου έχασα και τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Τόσος κόπος, τόσα όνειρα και τόσο μεράκι πήγαν χαμένα. Έχασα και την αξιοπρέπειά μου. Έγινα «αυτός που φαλίρισε», «αυτός που βάρεσε κανόνι». Επειδή είμαι φτωχός θα με φυλακίσετε; Τι θα κερδίσει το κράτος μ΄εμένα στη φυλακή; Τίποτα, αντίθετα θα επιβαρυνθεί με την διατροφή και την ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη.
Ποιο έγκλημα διέπραξα ώστε να χρειάζομαι σωφρονισμό; Κανένα και το ξέρετε. Ποιος κινδυνεύει από μένα και μου πρέπει εγκλεισμός; Κανείς και το γνωρίζετε. Με κλείνετε μέσα, για να εκβιάσετε εμένα και μέσα από μένα τους δικούς μου ανθρώπους, να σφιχτούν, να βρουν λεφτά, να πληρώσουν για να με βγάλουν. Για να μπορέσετε να συντηρήσετε την απάτη που εσείς λέτε ΟΑΕΕ κι εγώ ΤΕΒΕ, με τους εκατονταπλάσιους απ΄όσους χρειάζεται υπαλλήλους και τις μισές παροχές σε σχέση με τις εισφορές, από οποιαδήποτε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Για να΄χετε κάπου να διορίζετε τους δικούς σας ανθρώπους, να μαζεύετε τους ψήφους. Όμως όχι κύριε.


Τούτη τη φορά δεν πιάνομαι κορόιδο. Ούτε εγώ ούτε οι δικοί μου έχουμε τα χρήματα, αλλά και να τα΄χα δεν τα΄δινα. Χίλιες φορές κρατούμενος, παρά ξανά κορόιδο. Το χρέος προς την πατρίδα μου το΄καμα. Το χρέος προς το κράτος, την πολιτεία σας -που καμιά σχέση δεν έχει με την πατρίδα μου έτσι πως την καταντήσατε- θα το πληρώσω στο κελί. Δεκάρα δε σας δίνω, γιατί δεν την αξίζετε, γιατί δε δουλέψατε για να την δικαιούστε. Αλλάξατε πολλοί Υπουργοί δικαιοσύνης όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς δεν είχε την τιμιότητα να πει: «αυτός ο νόμος που φυλακίζει νοικοκύρηδες γιατί φτωχύνανε, είναι άδικος, τον καταργώ». Μα αυτή η ανοησία πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ξέρετε Υπουργέ μου ότι σήμερα στη χώρα μας χρειάζεται κανείς περισσότερα χρήματα για να κλείσει μια επιχείρηση από όσα για να την ανοίξει; Ξέρετε άραγε πόσες εκατοντάδες χιλιάδων πολιτών είναι επιχειρηματίες μόνο στα χαρτιά και ψάχνουν μεροκάματο για να΄χουνε να φάνε; Επιχειρηματίες φαντάσματα, φορτωμένοι με νεκρές επιχειρήσεις που το μόνο που προσφέρουν πια είναι ποσοστιαίες μονάδες σε κάποιες κάλπικες στατιστικές. Σας βολεύει να λέτε πως είμαστε χώρα αυτοαπασχολούμενων;
Άνθρωποι σαν και μένα, σήμερα, δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία. Όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί δεν τους αφήνει το πτώμα που κουβαλούν στη ράχη τους. Γιατί δεν απλοποιείτε τα πράματα; Ίσως αν απαλλαγούμε απ΄το νεκρό βάρος να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι στο σύνολο. Χρεοκοπημένοι είμαστε, όχι πεθαμένοι. Γιατί μας στερείτε το δικαίωμα της δεύτερης προσπάθειας; Εσείς αν δεν εκλεγείτε με την πρώτη, δε θα ξαναβάλετε υποψηφιότητα την επόμενη τετραετία; Αν δεν πάει καλά το εκλογικό σας ποσοστό, θα πάτε στη φυλακή;

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για μας τους μικρούς. Οι άλλοι οι μεγάλοι, οι φίλοι και σπόνσορες, όσες φορές χρεοκοπούν, άλλες τόσες επιδοτούνται. Κι αυτοί που πήραν τις επιδοτήσεις κι έφυγαν συνεχίζουν τη ζωή τους στη βίλλα τους στην Κούβα ή πάνε και ρίχνουν τη θαλαμηγό τους πάνω στις ξέρες του Αιγαίου. Εγώ ο εχθρός της έννομης τάξης πάω στη φυλακή, επειδή δεν είχα να πληρώσω για την ασφάλειά μου, για το γιατρό του παιδιού μου. Δικαιοσύνη Υπουργέ μου!
Αλλάξανε πολλοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης όλον αυτόν τον καιρό. Κανείς δεν είχε τα κότσια να πει: «αυτός ο νόμος που κλείνει σπίτια είναι άτιμος. Δεν τον εφαρμόζω». Και πώς να το κάνετε; Κάτι τέτοιοι νόμοι είναι που γεμίζουν τα δικαστήρια με κατηγορούμενους, που δίνουν δουλειά στους συναδέλφους σας δικηγόρους. Κι αυτής της κυρίας με την παλάντζα, που χετε πάνω απ΄τα κεφάλια σας, δεν της βάλατε το πανί για να μη βλέπει ποιόν δικάζει, το βάλατε για να μη βλέπει ο κόσμος πως της τα΄χετε βγάλει τα μάτια από τη ρίζα. Και μάλλον την κουφάνατε κι όλας. Αλλιώς, δεν μπορεί, κάτι θ΄άκουγε απ΄το κλάμα ενός ολόκληρου λαού.


Ερήμην με δικάσανε, Υπουργέ μου. Δεν με ειδοποιήσανε να πάω στο δικαστήριο. Ίσως για να μην ακούσουνε αυτά που σου γράφω σήμερα. Δεν είναι που δε με βρήκανε, ξέρανε που μένω όταν ήταν να μου κοινοποιήσουν την απόφαση. Αυτή είναι η δικαιοσύνη, αυτή η διαφάνεια κι αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα που υπηρετείτε. Με κοροϊδέψατε όταν μου μιλήσατε για αλλαγή, με εξαπατήσατε όταν μου υποσχεθήκατε επανίδρυση του κράτους. Τίποτα δεν αλλάξατε, τίποτα δεν επανιδρύσατε. Ψέματα μου είπατε. Εκτός τόπου και χρόνου είσαστε όλοι σας. Έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και το λαό σας.
Μετατρέψατε το κοινοβούλιο σε μια εισπρακτική Α.Ε. που το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει τρόπους και να ψηφίζει νόμους για να πάρει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα απ΄τον πολίτη. Οι πολίτες σας αποκαλούν κλέφτες εκεί έξω αλλά μάλλον δεν το ακούτε ή αν το ακούτε δεν φαίνεται να σας απασχολεί. Οι πολίτες δε νοιάζονται αν τα χρήματα που πήρατε ήταν μίζα ή προεκλογική χορηγία. Πως θα διαπραγματευτεί μετεκλογικά ο Υπουργός με τον επιχειρηματία που του ΄δωσε χρήματα προεκλογικά για να γίνει Υπουργός; Ίσως στη δικαιοσύνη να περνούν τέτοια τερτίπια και η διαφορετική ονοματοδότηση του «δώρου» να αθωώνει. Η κοινή γνώμη όμως δεν γελιέται πια. Για τον απλό πολίτη τα πράματα είναι απλά: ή πήρες χρήματα ή δεν πήρες.
Ο κόσμος εδώ έξω έχει σχεδόν πειστεί ότι η μεγαλύτερη περιπέτεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν ήταν η χούντα αλλά η μεταπολίτευση. Το δίλημμα πλέον δεν είναι αν θα κυβερνήσει το ένα κόμμα ή το άλλο αλλά αν αυτός που θα μας απαλλάξει από σας θα είναι λοχίας, λόγιος ή επιχειρηματίας. Κι αυτό είναι ντροπή για κάθε δημοκράτη και για κάθε Έλληνα. Ξεφτιλίσατε τη δημοκρατία μέσα στο ναό της, το κοινοβούλιο. Ποιος μπορεί να μου εξηγήσει πως γίνεται σ΄ένα κοινοβούλιο που θέλει να λέγεται δημοκρατικό, να υπάρχουν κομματικές γραμμές; Γιατί ο δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής πρέπει να ψηφίσει ενάντια στη θέληση των ψηφοφόρων του και της περιοχής που τον εξέλεξε για να προασπίσει τα συμφέροντά της και γιατί αν δεν το κάνει ο αρχηγός τον διώχνει από το κόμμα; Δεν αντιπροσωπεύει εμένα εκεί; Για να στηρίζει τον αρχηγό του τον έστειλα;
Είναι δημοκρατικό να διορίζει ο αρχηγός υπουργούς που δεν έχουν εκλεγεί απ΄το λαό; Αν είναι τι τους θέλουμε τους βουλευτές; Μόνο για να τους πληρώνουμε; Ας ψηφίζουμε έναν αρχηγό, να διαλέγει ποιους θέλει για υπουργούς, να κάνει τα κουμάντα του όπως καταλαβαίνει. Βλέπετε; Μόνοι σας απαξιωθήκατε. Εσείς κάνατε τον κόσμο να πιστέψει πως δεν σας χρειαζόμαστε, πως ο βουλευτής το μόνο που κάνει είναι θεατρινίστικα ξεσπάσματα, άσκοποι λόγοι γεμάτοι βερμπαλισμούς και επίδειξη ρητορικής δεινότητας και στο πηλίκον ουδέν!
Γιατί η υπουργός παιδείας στέλνει το παιδί της σ ένα σχολειό (ΙΒ θαρρώ το λένε) από το οποίο δεν μπορεί να μπεί παρά μόνο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού; Δεν της κάνουν τα Ελληνικά; Υπουργός παιδείας είναι, ας τα κάνει καλύτερα. Εμένα όταν οι κόρες μου παίρνανε το πτυχίο τους από τα ΙΕΚ καμάρωνα Και συγχρόνως έκλαιγα που δεν είχα τα λεφτά να τις στείλω κάπου ψηλότερα.
Έτσι όπως κλαίω και σήμερα, στη σκέψη πως το 3,5 χρονών παλικαράκι μου (ένα δώρο που μου΄στειλε ο Θεός στα 47 μου, τότε, να γλυκάνει τη δυστυχία μου, να διώξει απ΄το χέρι μου το όπλο που μέρα με τη μέρα ζύγωνα πιο κοντά στο κεφάλι μου, να μου ξαναδώσει δύναμη και θέληση για ζωή) που είναι κολλημένο πάνω μου σα βδέλλα, θα πρέπει να ζήσει μακρυά μου όσο καιρό θα είμαι κρατούμενος. Για μένα, βλέπετε, δεν είναι τίτλος τιμής να μεγαλώνει το παιδί μου χωρίς πατέρα.
Σήμερα θα τις έστελνα κι εγώ έξω γιατί θα θεωρούσα ντροπή να μάθουν τα παιδιά μου γράμματα στο εκπαιδευτικό σύστημα που έδιωξε τη Χαρά Νικοπούλου απ΄το Μεγάλο Δέρειο.
Αυτά κι άλλα πολλά τέτοια κουβεντιάζει ο λαός σας σήμερα, Υπουργέ μου. Αυτά ρωτάει κι απαντήσεις δεν παίρνει. Δεν ήταν αναρχικοί, ούτε αντιεξουσιαστές που φωνάζανε τις προάλλες να καεί η βουλή. Άνθρωποι σαν εμένα ήτανε και σαν το συχωρεμένο τον πατέρα μου. Άνθρωποι που πιθανόν να μην έχουν ξαναπάει σε συλλαλητήριο ποτέ τους. Και το «να καεί» δεν ήταν μίσος ούτε κακία. Η τελευταία, η απελπισμένη λύση είναι. Όταν δεν αποδίδει κανένα άλλο μέσο, βάζεις φωτιά στο χωράφι για να ξεφορτωθείς τα ζιζάνια. Αυτό σας φώναξε ο κόσμος. Μα ούτε κι αυτό τ΄ακούσατε. Τίποτα δεν ακούτε πια. Τέλειωσε η εποχή σας κύριε. Μόνοι σας την τελειώσατε. Δεν θα΄χει πιά λαοθάλασσες στις συγκεντρώσεις σας. Ούτε οι «βολεμένοι» θα΄ρχονται πια από φόβο μη τους πάρει κι αυτούς η μπάλα. Ήδη άρχισαν να σας «κράζουν» στο δρόμο. Ο λαός ψάχνει να βρει αλλού τη σωτηρία. Δεν πιστεύουμε πως θα δώσουν τη λύση οι ξενόφερτοι σωτήρες, όσα δανεικά κι αν φέρουν, ούτε οι ξενοσπουδαγμένοι μας πολιτικοί που τά ΄μαθαν όλα εκεί έξω, εκτός απ΄το πώς σκέφτεται και αντιδρά ο λαός που ήρθανε να κυβερνήσουν. Ούτε και στους παλιότερους έχουμε εμπιστοσύνη. Επί 36 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι μας πήγαν απ΄το κακό στο χειρότερο, εξαφάνισαν τον όποιο πλούτο παρήγαγε η χώρα. Τι άλλαξε σήμερα και θα μας πάνε στο καλύτερο;
Και ούτε το: «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» περνάει πιά. Αν υπάρχουν καλοί και κακοί στο κοινοβούλιο, τότε τα πράματα είναι απλά. Αν οι καλοί είστε περισσότεροι διώξτε τους κακούς. Αν πάλι είναι οι κακοί περισσότεροι ας σηκωθούν να φύγουν οι καλοί, να ξέρουμε τι μας γίνεται. Μα ούτε το ΄να θα γίνει ούτε τ΄άλλο. Η καρέκλα έχει κόλλα, έτσι δεν είναι; Ή μήπως είναι μέλι;
Έτσι είναι και το ξέρω, κύριε. Και, αντίθετα από σας, τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Την ερχόμενη βδομάδα θα πάω στον κ. εισαγγελέα της Κομοτηνής για να εκτελέσει την ποινή που μου επέβαλε. Με το κεφάλι ψηλά θα πάω, να πληρώσω για τα λάθη μου, το μεγαλύτερο απ΄τα οποία είναι που πίστεψα σε σας και το νόμο σας και σας άφησα να με ξεγελάσετε τόσες φορές.

Κι αφού ξεχρεώσω ότι χρωστώ στην πολιτεία σας, θα περάσω στην απέναντι πλευρά του ποταμιού, να ζητήσω απ΄τους γειτόνους να με αφήσουν να στήσω εκεί το καλύβι μου. Είναι φιλόξενοι άνθρωποι, δε φαντάζομαι να μου αρνηθούν. Από κει και πέρα, όταν η χώρα που ζώ με πληγώνει, θα πονάει λιγότερο γιατί δεν θα είναι η πατρίδα μου. Δεν φεύγω χωρίς να πληρώσω το λογαριασμό, δεν με λένε Χριστοφοράκο και θέλω τα παιδιά μου να συνεχίσουν να φέρουν το όνομά μου με περηφάνια.
Θα φύγω για να ζήσει ο γιός μου μακριά από σας, μη μάθει πως φερθήκατε στον πατέρα του και γίνει αντιεξουσιαστής για να σας χτυπήσει. Γιατί εξουσία εξασκείτε όχι διακυβέρνηση. Γιατί εξουσιάζετε, δεν διοικείτε. Γιατί η εξουσία είναι βία και βία θα φέρει.
Δεν έγραψα για να ζητήσω χάρη, δε σας την κάνω τέτοια χάρη. Δε θέλω κάποιο ρουσφέτι, θέλησα να μιλήσω στον υπουργό της δικαιοσύνης, για τις αδικίες που, χρόνια τώρα, βασανίζουν τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Δεν έγραψα την ιστορία της ζωής μου, την ιστορία του Θρακιώτη μικρομεσαίου της γενιάς μου σας αφηγήθηκα και την ιστορία του πολιτικού της γενιάς σας έτσι όπως την είδαμε εμείς.Θέλησα να μοιραστώ την πίκρα μου με τον Υπουργό, γιατί είμαι σίγουρος πια πως τα βογγητά του λαού δεν φτάνουν στα υπουργεία και αυτό είναι αδικία κύριε Υπουργέ της δικαιοσύνης.
Γιώργος Κ. Αποστολόπουλος

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/07/blog-post_1911.html

Η επανασταση του καναπε.....


Γραφει ο Γρηγορης Ζωγραφακης

Μη σηκωνεσαι...Κατσε εκει που καθεσαι..Δεν είναι αναγκη....Γιατι για να σηκωθεις πρεπει να αντιληφθεις...Και για να αντιληφθεις πρεπει να ξερεις....Και για να ξερεις πρεπει πρωτα να κλεισεις τη τηλεοραση σου....Ωραια....Και τωρα συλλογισου...Ποιος σε κοροιδευε επι 36 χρονια...;Ποιος σου εταζε καλυτερη ζωη και εσυ εβλεπες τη κάθε μερα που ξημερωνει να είναι χειροτερη....Ποιος σου ελεγε τα νεα,όπως ηθελε,ή όπως τον συνεφεραν....;Ποιος σε εβγαζε στο δρομο,όχι για να κερδισεις εσυ αλλα για να ικανοποιησει τις μετεπειτα πολιτικες του φιλοδοξιες...;Ποιος σου εφτιαχνε δρομους,γεφυρες,λιμανια. και ότι εβλεπες ως αναπτυξη για να το πληρωσεις 3 και 4 φορες παραπανω και στο τελος να μην είναι δικα σου καθ’ότι εκχωρηθηκαν τα δικαιωματα σε ιδιωτικες εταιρειες...;Ποιος εξοπλιζει το στρατο σου με δικα σου λεφτα ,κι αυτά πολλες φορες 3-4 φορες πληρωμενα παραπανω,για να κοβουν βολτες στο Αιγαιο σου τουρκικα πλοια με το ετσι θελω και να πετανε στον ουρανο σου τουρκικα πολεμικα αεροπλανα επειδη ετσι θελουν...;Ποιος σε εβαλε να πληρωσεις πανακριβο ιατρικο εξοπλισμο για να μην εχεις Υγεια...;Ποιος σε εβαλε να πληρωσεις διδακτορες και συμβουλους για να μην εχει Παιδεια το παιδι σου....;Ποιος επαιξε τα λεφτα της Ασφαλειας σου σε ομολογα,χρηματιστηρια και κινδυνευεις να μην εχεις συνταξη...;Ποιος σε εμαθε να εξαρτασαι από το πολιτικο γραφειο ως μονοδρομο για μια θεση εργασιας...;Ποιος σε υποτιμησε και σε εκανε ένα ον που αγοραζει με δανεικα λεφτα για να τα παρει πισω με τοκο.....;
Οσο κι αν αντιλαμβανεσαι το φταιξιμο σου αναγνωριζεις ότι ηταν ενας μονοδρομος...Απο τοτε που γεννηθηκες εμαθες να ζεις σε ένα χρυσο κλουβι,να σου παρεχονται όλα οσα νομιζες ότι χρειαζεσαι για να θεωρεις ότι εισαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και να συνεχιζεις να μενεις εγκλωβισμενος στους μονοδρομους των αποφασεων που εχουν προειληφθει πριν από σενα για σενα......
Ναι εξαπατηθηκες.....Δεν είναι κακο να σε κοροιδευει καποιος και να σε εκμεταλευεται....Το κακο είναι να το αντιλαμβανεσαι και να συνεχιζεις να το δεχεσαι...
Γι’αυτό βγαλε τη ταμπελα που εχεις κολησσει στον εαυτο σου και τη ταμπελα που εχεις βαλει στο γειτονα σου....Ξερεις μεσα σου ότι δεν εχεις αναγκη καμια Τροικα και κανενα πολιτικο να σε σωσει...Η μοιρα σου είναι στα χερια σου....Αρκει να σηκωθεις....Αρκει να πιστεψεις ότι εισαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.......Και πιστεψε με κανενας και τιποτα δε προκειται να σε σταματησει.....Αλλα απαιτειται ένα ακομη βημα για να εισαι ανικητος....Να πεταξεις τις διαφορες με το διπλανο σου....Και να ενωθεις μαζι του....Δεν σε χωριζει τιποτα από αυτά που σου εμαθαν από μικρο να πιπιλας σα καραμελα......Αντιθετα σε ενωνει μαζι του ενας κοινος αγωνας....ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ.......πηγή http://topsaxtiri.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html#more

MHN ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΟΔΙΑ


Πληρώστε για να σκοτωθείτε' λέει το κράτος
στους πολίτες του και εμείς πλέον φωνάζουμε σε όλους τουλάχιστον να μην πληρώνουν, μήπως και έτσι ευαισθητοποιηθούν» δήλωσε ονομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου....

Σύμφωνα με τον νομάρχη, οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία βάσει της οποίας δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση!
Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτόν τον
δρόμο. Οι ξένοι δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς
ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για εθνικό οδικόδίκτυο*. Μόνον
όσοι τρώνε κουτόχορτο πληρώνουνγια να σκοτωθούν» τόνισε φανερά
αγανακτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι όσοι περνούν
χωρίς να πληρώσουν δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση:
Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν
χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το
γνωρίζουν» ανέφερε ο νομάρχης.
Τα έσοδα από τα διόδια της Πατρών-Κορίνθου ανέρχονται καθημερινά σε 80.000
ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα αγγίζει τα 2,50 ευρώ. Παρά το υψηλό αντίτιμο, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο δεν έχουν φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα
χωρίς διαχωριστική νησίδα, τη στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μικρότερη από 150 χιλιόμετρα.

Χαστούκι στο Δημόσιο η ευρωπαϊκή νομοθεσία*

Εμείς αναζητήσαμε την επίμαχη ευρωπαϊκή οδηγία βάσει της οποίας θεμελιώνεται
η άρνηση πληρωμής διοδίων στον συγκεκριμένο δρόμο: πρόκειται για την 1999/62/EC «περί επιβολής τελών στα βαρέα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούν
ορισμένα έργα υποδομής», η οποία θέτει το νομικό πλαίσιο για τα τέλη χρήσης
εθνικών δρόμων από εμπορικά οχήματα. Στους γενικούς όρους της οδηγίας
προβλέπονται επίσης «οι συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται
από τις χώρες-μέλη, εφόσον επιθυμούν να θεσπίσουν διόδια σε μια οδό».
Ο ορισμός της έννοιας του δρόμου, για τη διέλευση του οποίου παρέχεται στα
κράτη η δυνατότητα να επιβάλουν την πληρωμή διοδίων, είναι σαφής:
Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μία λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι
οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών
διαβάσεων».
Ως αυτοκινητόδρομος ορίζεται «κάθε οδός που διαθέτει για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας διακεκριμένα οδοστρώματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους είτε με
διαχωριστική νησίδα, που δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε, κατ' εξαίρεση, με άλλα μέσα». Επίσης δεν διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με
σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς» (αυτό που
ονομάζουμε«κλειστός αυτοκινητόδρομος»).
Υπενθυμίζουμε ότι από τα 141 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κόρινθο από την
Πάτρα, τα περισσότερα διανύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας (και... μισή
βοηθητική), χωρίς την ύπαρξη νησίδας και χωρίς φωτισμό το βράδυ!
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», σε έρευνα που διενήργησε για τον οδικό άξονα Κορίνθου-Πατρών αποκαλύπτει πως «την περίοδο
2000-2004 ο θλιβερός απολογισμός στoν δρόμο αυτόν ήταν 266 νεκροί, 263
βαριά τραυματισμένοι και 763 ελαφρά».
Μάλιστα, σε μια προσπάθεια πρόληψης και προσωρινής αντιμετώπισης των συχνών
τροχαίων ατυχημάτων, το Ινστιτούτο τοποθέτησε πρόσφατα σε σημεία-καρμανιόλα
τεράστιες πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς για την επικινδυνότητα.
Για το ίδιο θέμα, τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα, ειδικοί που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη και την ενημέρωση των οδηγών για την οδική ασφάλεια, επισημαίνουν πως στο συγκεκριμένο οδικό κομμάτι χάνουν τη ζωή τους
περίπου 200 συνάνθρωποί μας τον χρόνο. Κάποιοι άλλοι, μεταξύ αυτών και ο
Ιαβέρης, τονίζουν χαρακτηριστικά πως ο συγκεκριμένος οδικός άξονας που συνδέει την Κόρινθο με την Πάτρα, με βάση τον όγκο των οχημάτων που εξυπηρετεί, μοιάζει με... σοκάκι πάρα με αυτοκινητόδρομο!
Ερευνες έχουν δείξει πως σχεδόν όλα τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώνονται
τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο οδικό κομμάτι έχουν κοινό παρονομαστή
την ταχύτητα. Σε συνδυασμό με την απροσεξία και τον κάκιστο οδικό σχεδιασμό,
το αποτέλεσμα είναι να θρηνούμε δεκάδες θύματα.
Ενας από τους συνηθέστερους τύπους τροχαίων δυστυχημάτων στο κομμάτι
Κορίνθου-Πατρών είναι η μετωπική σύγκρουση.
Αποδεδειγμένα το 99% των τροχαίων δυστυχημάτων είναι τέτοιες συγκρούσεις.

Τα λεφτά μας πίσω, λένε οι πολίτες

Σύμφωνα με τον νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο, οι υπάλληλοι των διοδίων
είναι ενήμεροι για το πρόβλημα και δεν φέρνουν καμία αντίρρηση στους υποψιασμένους οδηγούς που επικαλούνται την ευρωπαϊκή διάταξη για να μην
πληρώσουν, σηκώνοντας αδιαμαρτύρητα τις μπάρες για ναπεράσουν. Πηγές από το
υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ υποστηρίζουν ότι τους αρμόδιους τους έχουν ζώσει τα φίδια
εξαιτίας της ολοένα και μεγαλύτερης αμφισβήτησης που εκδηλώνεται ως προς τη
νομιμότητα της είσπραξης του τέλους διοδίων.
Μάλιστα, ήδη έχουν κατατεθεί κατά του ελληνικού Δημοσίου αγωγές από αγανακτισμένους πολίτες που ζητούν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.
Οπως τόνισε στην «Espresso της Κυριακής» η δικηγόρος Μαρίνα Μπούζη που έχει
αναλάβει τέτοιες υποθέσεις έχουν κατατεθεί αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου και η Δικαιοσύνη θα κληθεί σύντομα να επιλύσει το επίμαχο θέμα. Με αυτές τις αγωγές οι πολίτες ζητούν την επιστροφή του αντιτίμου που έχουν καταβάλει για τη διέλευση από την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και αποζημίωση από τα αρμόδια υπουργεία» τόνισε και πρόσθεσε: «Η οδηγία 1999/62 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία παρατίθενται αναλυτικά οι προϋποθέσεις επιβολής διοδίων από τα κράτη-μέλη, προβλέπει ρητά ότι η επιβολή διοδίων είναι δυνατή μόνο σε
αυτοκινητόδρομους που πληρούν τους κανόνες ασφαλείας (οδόστρωμα, φωτισμός). Κατά συνέπεια, όταν το οδικό δίκτυο δεν έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, όπως
συμβαίνει στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, η επιβολή διοδίων είναι παράνομη.

Πιστεύουμε ότι σύντομα θα δικαιωθούμε».